...σε γενικες γραμμες πριν κλεισω την αναφορα μου για τις περιοχες του Triglav στην Σλοβενια ... μπορω να πω οτι ειναι μια πανεμορφη περιοχη με πλουσια βλαστηση , πολλες κορυφες αν και στον χαρτη δεν της φαινεται, σχετικα πολυ λιγη κινηση για Σεπτεμβριο μηνα , αρκετη ζεστη ,ακομα και στις κορυφες δεν κρυωσαμε πουθενα ,οι ανθρωποι τουλαχιστον με αυτους που συναναστράφηκα ειναι πολυ απλοι και ευγενικοί , χωρις αυτην τη πονηριά που εχω συνηθησει να λαμβανω σε πολυ τουριστικες περιοχες (βλεπε Αυστρια). Το φαγητο και η διανυκτέρευση ειναι σχετικα αρκετα φτηνα για το σερβις που απολαμβανεις! Οπως επισης και η βενζινη σχετικα σε καλη τιμη μεχρι και 1,50 το L. Εχω υποσχεθει να ξαναγυρισω ...οικογενειακός την επομενη φορα!
... θα αναφερω ακομα ενα μερος που πραγματικα μου αρεσε στη περιοχη αλλα για να πας εχει μερικα χιλιομετρακια χαλικακι χοντρο ! Ειναι ενα χωριουδακι που ονομαζεται
Zgornja Radovna και βρισκεται καπου στη μεση του εθνικου παρκου Triglavski. Περασαμε απο κει και για να γλυτωσουμε ενα πεδινο ισιο κομματι δρομου στο γυρισμο μας προς Kranjska Gora. Eνα απιστευτο ησυχαστήριο περιτριγυρισμένο απο τεραστια ψηλα δεντρα ,και απλωμενα στάχυα, που μπορει να σου δωσει μεγαλες ανασες ξεκουρασης και αγαλλίασης στις κατω απ παχιες του σκιες ...ενω πινεις το καφεδακι σου και τσιμπας κατι αγναντευοντας τις γυρω κορυφες ! Και ολα αυτα μεσα σε ενα απιστετα φωτινο "πρασινο περιτυλιγμα" ολοζωντανης φυσης απο χρωματα , μυρωδιες και θροΐσματα των φυλλων στο περασμα του αερα! Ξαποστασαμε γυρω στα 40 λεπτα εκει αλλα ειλικρινά ενιωσα οτι ειχε σταματησει ο χρονος !
...και θα περασω στις εντυπωσεις μου απ τα υπολοιπα μερη που βρεθηκαν στο περασμα μας σε Ιταλικο και Αυστρικο εδαφος!