View Single Post
Παλιό 26-09-2013, 21:52
PLOIGOS Ο/Η PLOIGOS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2013
Περιοχή: Ριο
Μoto: VARADERO MK2
Προεπιλογή Απάντηση: Πρόστιμο για κράνος;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vrider Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειχα κι εγω τις ιδιες αποριες με σενα καποτε.
Ειδικα για μας που μαθαμε να οδηγουμε χωρις κρανος, γιατι τοτε απλα κανενας δε φοραγε κρανος, μας επεσε καπως βαρυ να το συνηθισουμε.

Οταν μου ελεγαν οτι θα σε πληρωνουμε αν κανεις το λαθος και ζησεις οταν χτυπησεις, ελεγα οτι ο Αγιος Σαββας ειναι γεματος καρκινοπαθεις αλλα το τσιγαρο πουλιεται ελευθερα.

Για να μη μακρυγορω, οπως πολυ σωστα ειπαν πριν απο μενα, ζουμε σε μια οργανωμενη (λεμε τωρα) πολιτεια με κανονες και νομους. Ο νομος πολυ σωστα επιβαλλει τη χρηση κρανους ( γιατι ο νομοθετης πρεπει να λαμβανει υποψη του και αυτους που δεν εχουν μυαλο) και οι νομοι ΠΡΕΠΕΙ να τηρουνται, αλλα νομιζω οτι στοιχειωδως, σαν ολα τα ζωα,το ασθημα της αυτοσυντηρησης σου λεει οτι πρεπει να κανεις ο,τι χρειαζεται για να προστατεψεις τον εαυτο σου.

Πριν τη δεκαετια του '80, τα αυτοκινητα δεν ειχαν ζωνες ασφαλειας. Λενε λοιπον μερικοι οτι δεν παθαμε και τιποτα που μεγαλωσαμε σε αυτοκινητα χωρις ζωνες. Και βεβαια δεν παθαμε και τιποτα εμεις που μεγαλωσαμε οδηγωνας χωρις κρανος.

Μακαρι να μπορουσαν να πουν το ιδιο κι αυτοι που 'εφυγαν' γιατι ηταν πολυ cool τοτε να μη φορας κρανος, ή αυτοι που το αυτοκινητο τους δεν ειχε ζωνες ασφαλειας!

ΥΓ Αυτο με το μυγακι, δυστυχως που εχει τυχει με σφιγγα. 'Εφαγα' τη τσιμπια στο στομα, φοροντας κρανος με ανοιχτη τη ζελατινα! Επι μια βδομαδα κυκλοφορουσα με πρισμενα τα χειλια, ενα πραγμα σαν τον Ντοναλντ Ντακ.....

Κ μηπως εχεις κ μια πειστικη απαντηση γιαυτην σου ακριβως την πολυ σωστη διαπιστωση?Η μηπως επειδη ειναι νομος του κρατους το υποχρεωτικο του κρανους ΠΡΕΠΕΙ να το τηρουμε,αλλα η απαγορευση του καπνισματος επειδη δεν ειναι νομος του κρατους ειμαστε οκ?

Γιατι χωρις να αναφερομαι φυσικα σε σενα φιλε μου,οποιος σκεφτεται με αυτην την λογικη ειναι σιγουρα καπνιστης κ βολευεται ετσι μια χαρα!!

Κ να σου πω κ μια?Δεν με απασχολει καθολου αν καποιος θελει να παθει καρκινο του πνευμονα καπνιζοντας τσιγαρα...Με πειραζει ομως ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ,οταν ο ιδιος αυτος ανθρωπος(κ εχω γνωρισει πολλους τετοιους) ενω φωναζει πχ για την χρηση του κρανους,δεν τον απασχολει κ ιδιαιτερα οταν καπνιζει σε κλειστο χωρο κ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τον μη καπνιστη,εκει δεν κανει αυτοκριτικη κ δεν δεχεται κ συνηθως κ κουβεντα!!!

Με λιγα λογια καλη ειναι η θεωρια,αλλα κ λιγο αυτοκριτικη δεν βλαπτει παιδες...Ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω...

Κ για να μην παρεξηγηθω,φοραω παντα κρανος,απλα μου την σπαει η υποκρισια κ ο δηθεν καθωπρεπισμος....
Reply With Quote