Καλά, εάν αρχίσουμε τώρα να εξιστορούμε παραδείγματα γιατί πρέπει να φοράμε κράνος, η λίστα ατελείωτη. Οπότε ας μην μπούμε σ' αυτήν την διαδικασία. Ο καθένας ξέρει (ξέρει?) από μόνος του τι πρέπει να κάνει.
Ένα μόνο θα πω, ότι σε φίλο μου με αγωνιστικό που φορούσε ανοιγόμενο κράνος στην ανοιχτή θέση εν κινήσει -μέγα λάθος- έσκασε πουλί στην μάπα με καμιά 150αριά χαω, ζαλίστηκε και τυφλώθηκε για μερικά δευτερόλεπτα -ναι, τυφλώθηκε!- και πώς σταμάτησε την μηχανή ημιλιπόθυμος και τυφλός είναι θαύμα!!!
Φαντάζεστε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί? Από το να 'μπαινε στο αντίθετο ρεύμα, να πέσει σε κανένα γκρεμό ή να σταματήσει όπου να 'ναι, στην μέση, έτσι που δεν έβλεπε! Κι εγώ τι φταίω που έρχομαι από απέναντι χαλαρός και ωραίος να με σκοτώσει?
Ένας άλλος κατάπιε σφήγκα, μέλισσα κάτι, τον τσίμπησε στο λαρύγγι, ήταν αλεργικός, πρήστηκε έκλεισε ο λαιμός δεν μπορούσε να αναπνεύσει, τον έτρεχαν και όταν τον πήγαν στο νοσοκομείο σε κώμα είχε πίεση 4, όσο έχουν οι ετοιμοθάνατοι λίγο πριν.......
Άρα δεν είναι μόνο η πτώση, είναι κι άλλα πράματα από τα οποία μάς προστατεύει το κράνος.
Ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει αλλά να σκεφτεί και τις τυχόν ευθύνες του απέναντι στους άλλους.
Στην φωτό βλέπετε τα υπολείμματα πουλιού που μού έσκασε και 'μένα στον ανεμοθώρακα στο ύψος τών ματιών, παλαιότερα με άλλη μηχανή.
Φυσικά, φορούσα κράνος όπως πάντα αλλά δεν ξέρω τι θα γινόταν αν με χτυπούσε με 130 χαω!
Πόσω δε μάλλον να μην φοράς και κράνος!