Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Ξερεις εκ προοιμιου οτι θα διαφωνησω..........οχι οτι δεν ειναι σωστα αυτα που γραφεις, καθε αλλο μαλιστα.
Διαφωνω με το οτι τα εκφραζεις αγνοωντας/μην αναφεροντας οτι για ολα αυτα χρειαζονται χρηματα.
Χρειαζονται χρηματα για αυξηση μισθων, χρειαζονται χρηματα για τα φαρμακα, χρειαζονται χρηματα για την αναπτυξη, χρειαζονται χρηματα για τα παντα.....αλλα εμεις χρωσταμε!! Χρωσταμε την καλοπεραση τοσων ετων.......αρα χρηματα ΤΩΡΑ δεν υπαρχουν για να στρεψει η καθε κυβερνηση τα ματια της σε αυτα που πολυ σωστα αναφερεις.
Ουτε θα τα βρει οποιοσδηποτε ΧΑυγιτης, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, ΑΝΕΛιτης κ.λ.π ερθει στην εξουσια.........οποταν, για μενα, ειναι ηλιθιο καποιος να στρεφεται στην ΧΑ!! Ουτε καν για τιμωρια των υπολοιπων, διοτι πολυ απλα ο ιδιος θα υποφερει τριπλα αν κι εφοσον......
Αν επισης ηταν ετσι οπως το θετεις, πιστευεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ηταν κυβερνηση? Ουτε αυτον πιστευει ο κοσμος........με τοσα που εχει ταξει θα επρεπ ως αλλος ΑΓΠ να εχει ενα 45% για πλακα......ο κοσμος ομως καταλαβαινει οτι χρειαζονται λεφτα για να καλυτερεψει η ζωη του και λεφτα δεν υπαρχουν ουτε και θελει να του τα δωσει κανεις διοτι ετσι παλι στον ιδιο παρονομαστη θα ειναι!!!!!
Για να αποκτησουμε χρηματα πρεπει να κανουμε το σκ@το μας παξιμαδι...οποιος και να εφταιγε!!!!! Το σκ@το γινεται παξιμαδι ΜΟΝΟΝ με δουλεια, απο το βουνο και την πεδιαδα μεχρι την καρεκλα του γραφειου.
Πρεπει να καταλαβουν ολοι οτι το αφημα του χωραφιου για χαρη του μαγαζιου στην αθηνα ηταν καλο τοτε (αν και δεν επρεπε) αλλα τωρα πρεπει να ξαναγυρισει ο πρωην κατοχος του μαγαζιου στο χωραφι που αφησε τοτε. Μα θα μου πεις τα παιδια πανε σχολειο στην Αθηνα, εχουν βολευτει εδω.....οπως ξεβολευτηκαν τοτε αφηνωντες το χωριο, με παιδια ¨η χωρις παιδια ετσι θα ξανα-ξεβολευτουν και τωρα οι νεωτεροι τους ¨η και οι ιδιοι.........θα αναγκαστουν να το κανουν, διοτι αν δεν το κανουν θα πεινασουν.
Δεν εχει δουλεια η αθηνα για ολους τους αστυφιλουντες........ΠΙΑ!!!!
Και να σου πω κα κατι Κωστα, οσο βλέπω και διαβαζω ανθρωπους με οικογενειες και παιδια, να διαδηλωνουν την φτωχεια που περναει ο κοσμος και οι ιδιοι αλλα να κανουν επιλογη της δουλειας που θα κανουν και των χρηματων που θα παρουν καταλαβαινω οτι δεν εχουν καταλαβει τιποτα!!!!
Οταν βλεπω ανθρωπους να φωναζουν για την κακη κυβερνηση, τα μετρα, την εφορια που θα πληρωσουν, τους απολυμενους μεσα στην ιδια τους την οικογενεια και αυτοι εξακολουθουν να ζουν σαν να μην αλλαξε τιποτε τοτε με συγχωρεις αλλα δικαιουμαι να υποστηριζω οτι η δηλουμενη φτωχεια ειναι για αυτους που παντα ηταν φτωχοι και σημερα λιγο περισσοτερο.
|
Φυσικά Γιώργο υπάρχουν και οι άνθρωποι που λες. Που δεν έχουν καταλάβει. Δεν αντιλέγω.
Μίλησα για δημοκρατικά κόμματα τι πρέπει να δουν. Την πραγματικότητα. Νιώθω (μακάρι να κάνω λάθος, το εύχομαι) ότι στα παραπάνω έχω δίκιο. Και καταδίκασα πολύ την λειτουργία των ΜΜΕ. Αυτό έκανα. Τώρα από την Πιπ..η δεν περιμένω πολλά διότι δεν κατάλαβε τα του οίκου της, θα δει την κοινωνία?? Και γέλασα με αυτό.
Αλλά σαν κράτος, πολιτική (όπως θες να το πεις) σκέφτονται:
Εάν εγώ έχω εστιατόριο, με 5 δ/ντες των 5,000ε τον μήνα και 5 σερβιτόρους με 25ε μεροκάματο (650 μηνιαίος) και δεν πάω καλά, δεν θα κερδίσω πολλά κάνοντας τα 25ε, 20ε ή 15ε. Πρέπει να δω πως αγοράζω, να αλλάξω προμηθευτές, να αγοράσω φθηνό προϊόν με καλή ποιότητα. Κάπως έτσι μαζεύεις χρήματα δίκαια και με αποτέλεσμα. Τα 5,000ε να γίνουν λιγότερα κατά πολύ και να κατέβω και στα 25ευρω. Αν συνεχίσω τα μπουζούκια, τις αστακο μακαρονάδες, τα πράντα, και τα 5,000λιαρα δεν θα κάνω κάτι. Και το αποτέλεσμα έχει δείξει ότι, οι 5,000ράκιδες έκαναν λάθη και κάποιοι έγιναν μιζαδόροι. Και δεν μιλώ σαν εργαζόμενος των 25ε. Ας μην μας δώσουν τπτ για 1 χρόνο, για 5 εάν θες, για ποτέ αν θες, πάλι το ``μαγαζί`` μέσα θα μπαίνει. Πάλι θα υπάρχει πρόβλημα. Γιατί οι αποφάσεις πάλι θα είναι κατά 10 φορές ψηλότερα. Πάλι η μελέτη του 1 εκατομυρίου θα καταληξει 10 εκατομύρια ευρω. Πάμε να λύσουμε κάτι, με τον τρόπο που το δημιουργήσαμε.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.
Μου παρουσιάζονται 500 τυφλοί με παράνομη σύνταξη, Κάνε το αυτονόητο, τι μου το λες. Και δεν τις έδωσα εγώ τις συντάξεις, το πελατειακό σύστημα τις έδωσε. Θαύμα παρουσιάζετε. Θαύμα το αυτονόητο. Θαύμα παρουσιαστήκαν και οι κοπανατζήδες. Ξέρεις τι έγινε με τους δικούς μας (146 στον αριθμό)? ΑΒΑΒΑ. Γιατί όπως σου έχω ξαναπεί δεν μπορώ να λείπω 6 μήνες, 1 χρόνο χωρίς πλάτες. Τους ``καθάρισαν`` οι από πάνω όλους σαν αποσπασμένους στην γραμματεία. Ωραία λύθηκε το θέμα, έλα τώρα διώξε 1 παιδί με 480ε που καθαρίζει των Χώρο, να σώσεις την κατάσταση. Αυτά, τα παραπάνω, είναι η πραγματικότητα. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και όχι τα ιμιτασιόν. Αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να επανέλθει. Όταν θα δει το παιδί των 480ε που καθαρίζει τον Χώρο, ότι όλοι είναι ``καθαρισμένοι`` δηλ ΑΒΑΒΑ, και πληρώνει αυτός άδικα και χωρίς αποτέλεσμα (διότι ούτε ακαθάριστος θα μείνει ο Χ
ώρος κ άλλον θα πάρουν) θα γίνει ΑΚΡΑΙΟΣ. Αν αξιολογηθεί σωστά δεν θα αντιδράσει ΑΚΡΑΙΑ.
Άρα πράξεις και όχι ....για να λέμε. Τα ΜΜΕ εκεί στον κόσμο που δεν ξέρει κάνουν το παιχνίδι τους, γυρνούν τον έναν απέναντι στον άλλον, όχι στο πραγματικό πρόβλημα. Η πραγματιλότητα θέλει, να την βουτήξεις από τα μαλιά και να την σούρνεις (καλό το πελοποννήσιο?) κάτω για να βρεις λύση, δίκαια, με τάξη, σειρά χωρίς να εξαθλιώσεις τα πάντα και να βγάλεις εμπυστοσύνη.
Αλήθεια, να οδηγείς έμαθες???