02-10-2013, 18:13
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Λαδάκια;
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Σωστό και αυτό, απλά έχω το άγχος με τα προγράμματα.
Μετά από διόρθωση στους χάρτες το GS συμπεριφέρεται σαν γιαπωνέζικο, με αύξηση του "peak" των στροφών, σε κάνει να το στροφάρεις και να το απολαμβάνεις.
Kai μη ξεχνάμε ότι 1200 κυβικά σε μοτοσυκλέτα δεν είναι μία απλή βόλτα αλλά θέμα απόλαυσης και γούστου
Πέραν αυτών όμως, θεωρώ ότι η έλλειψη υδρόψυξης, αναγκάζει τον κινητήρα του GS να δουλεύει σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών ώπου το λάδι καταπονείται πολύ περισσότερο απ' ότι σε ένα υδρόψυκτο. Εκτιμώ ότι εντός πόλης που το υδρόψυκτο πάει χαλαρά σε φάσμα 75-95 C ώπου το λάδι μπορείς να το κρατήσεις και 20.000 χιλ, το GS δουλεύει από 60-105 βαθμούς πες μου τώρα γιατί καίει το λάδι ακόμα και όταν είναι καινούργιος ο κινητήρας του, και μη μου πεις λόγω ανοχών στα ελατήρια γιατί τα έχω μετρήσει στο 0,03 !!
|
Ολα αυτα ειναι υπολογισμενα απο τον κατασκευαστη της BMW ο οποιος συστηνει αλλαγη λαδιου καθε 10,000κμ οπως και απο καθε κατασκευαστη ο οποιος συστηνει 12,0000, 15,000......30,000(Πεζο).
Οι ανοχες - των πιστονιων/κυλινδρου φανταζομαι εννοεις - οταν ειναι κρυος ο αεροψυκτος κινητηρας και ο υδροψυκτος διαφερουν λιγο, αλλα διαφερουν (0,022 στο βαρα), το θεμα ειναι που πανε αυτες οταν ζεσταινεται κι αρχιζει η διαστολη. Και οπως ξερεις η διαστολη δεν ειναι ιδια παντου ωστε το 0,03 να παραμενει σταθερο. αλλη τιμη διαστολης εχει το αλουμινιο του κυλινδρου στους 100 βαθμους κι αλλη του διαφορετικου κραματος επισης αλλουμινενιου πιστονιου και φυσικα του ατσαλινου ελατηριου του. Οι οποιες διαστολες επειδη ειναι σημαντικα μικροτερες δεν μπορουν να ακολουθησουν την μεγαλυτερη διαστολη του κυλινδρου.......ετσι το λαδι περναει και καιγεται στον κυλινδρο. Αυτο συμβαινει με πολυωρη οδηγηση μεσα στην πολη ¨η σε ταξιδι με υψηλες ταχυτητες........παντα για τα αεροψυκτα, οχι οτι και τα υδροψυκτα ξεφευγουν του κανονα αλλα το νερο κανει μεγαλη δουλεια και τα φαινομενα ειναι μη ορατα ¨η ασημαντα.
Και φυσικα αυτα συμβαινουν ΚΑΙ στον καινουριο αεροψυκτο......ειδικα σε αυτον!!!
|