View Single Post
Παλιό 08-10-2013, 18:01
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!
Προεπιλογή Απάντηση: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.............

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν πως ο συνδικαλισμός είναι καθοδηγούμενος, πουλημένος και όργανο της εργοδοσίας.
Πολύ καλά, όμως τότε δημιουργείται η απορία... Γιατί κατηγορούν τον συνδικαλισμό πως τάχα μου κατέστρεψε τις επιχειρήσεις, αφού εύκολα ο κάθε επιχειρηματίας μπορούσε να τον διαβρώσει και να τον καθοδηγήσει προς όφελός του;;

Για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, η άποψή μου είναι, πως πράγματι είναι διαπλεκόμενα τα συμφέροντα και υπάρχει μεγάλος λάκκος στη φάβα. Όμως έχω επίσης διαφορετική άποψη για την κρίση στην οικονομία. Δεν ήταν αποτέλεσμα παράλογων συνδικαλιστικών αιτημάτων, αλλά στρεβλής ανάπτυξης και αναμενόμενης ύφεσης λόγω ανταγωνισμού από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του τρίτου κόσμου.

Συνοψίζοντας, δεν είναι δυνατόν να παίζουμε συνέχεια την κασέτα με τα δεινά του συνδικαλισμού, αλλά από την άλλη να τον θεωρούμε πουλημένο.
Ή είναι εκφραστής των δικαιωμάτων των εργατών ή είναι όργανο των εργοδοτών. Σταθεροποιηθείτε κάπου γιατί κουνάει η βάρκα και ζαλιζόμαστε.
Τελευταίο και διαφωτιστικό παράδειγμα, τα "γεγονότα" στη ζώνη του Περάματος. Όσοι σοβαρά ασχολούνται με την ναυτιλία γνωρίζουν γιατί δεν επισκευάζονται πλοία στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία. Και περιμένω έστω έναν από τους ανωτέρω να μου αποδείξει τινί τρόπο θα έρθουν τα πλοία με παρέμβαση του γνωστού μορφώματος.
Reply With Quote