View Single Post
Παλιό 16-10-2013, 16:20
nkavoura1970 Ο/Η nkavoura1970 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2013
Περιοχή: Kozani
Μoto: Suzuki XF 650 Freewind
Προεπιλογή Απάντηση: Στο Magadan, μεσω ...Μογγολιας !

Ταξιδεύοντας όλα αυτά τα χρόνια, έχω συναντηθεί αρκετές φορές με Γερμανούς μοτοσυκλετιστές, όλο και κάποια πληροφορία θα ανταλλάξουμε περιμένοντας στα σύνορα. Δεν μπορώ να κρύψω την εκτίμησή μου για την οργανωτική τους αρτιότητα όπως αυτή μεταφράζεται στο ταξίδι, αν και έχω πολύ περισσότερα αρνητικά να τους προσάψω ως ράτσα. Στέκονται υπομονετικά στο γκισέ, ακόμα κι έξω από ένα άδειο παράθυρο, αδιαμαρτύρητα. Κι όταν τελειώσει το τσάι κι εμφανιστεί ο βαριεστημένος υπάλληλος έχουν τα πάντα, ότι μπορεί να διανοηθεί κι ο πιο διεστραμμένος χαρτογιακάς. Ανοίγουν τις αποσκευές τους και βγάζουν από μέσα το φάκελο που τα έχει όλα. Κοπιαρισμένα και μεταφρασμένα, δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει το ταξίδι τους από γραφειοκρατικό κώλυμα. Και τα λέει αυτά ένας που θεωρείται οργανωτικός τύπος και που με επιμέλεια προετοιμάζει το ταξίδι του μήνες ολόκληρους. Ήταν μέρες τώρα που έρχονταν στο μυαλό μου εκείνα τα μισόλογα και δεν με άφηναν να χαρώ τις στιγμές, να απολαύσω το «θρίαμβο». Ε, λοιπόν είναι αλήθεια, αν πιάσετε κανένα …tricky στα λόγια των Γερμανών, ετοιμαστείτε για ιστορίες σοβιετικής γραφειοκρατικής τρέλας.
Reply With Quote