Θα διαφωνήσω λοιπόν στο ζήτημα της ελεύθερης επιλογής. Ή τέλος πάντων αν τίθεται ερώτημα, τότε η δική μου απάντηση είναι ταυτίζεται με την απάντηση του νομοθέτη. Ο οποίος νομοθέτησε σε όλα τα κράτη με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό. Πριν τοποθετηθώ, να προσθέσω ότι ακριβώς η ίδια σκέψη και λογική έχει να κάνει και με τη ζώνη στα αυτοκίνητα.
Συνεπώς, αν εσύ αγαπητέ οδηγέ θες να πας να σκοτωθείς, ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα! Δικαίωμα σου. Όμως:
1) Μην μείνεις ανάπηρος
και αναγκάσεις το ταμείο να σου πληρώνει σύνταξη ούτε για ένα μήνα. Γιατί αυτή τη σύνταξη, τη δική σου, της αναπηρίας σου στα άκρα (αλλά και στο μυαλό) θα την πληρώνουμε όλοι εμείς που θα δουλεύουμε κανονικά και θα πληρώνουμε τις εισφορές μας κανονικά.
2) Άσε που μέχρι να μείνεις οριστικά ανάπηρος, θα κινήσεις, γη, ουρανό, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, και θα επιβαρύνεις το ταμείο με ένα σωρό εγχειρίσεις, το κόστος των οποίων είναι ΔΥΣΘΕΟΡΑΤΟ! Γιατί; μήπως και μείνεις ανάπηρος τελικά από τη μέση και κάτω και όχι από τον λαιμό;
3) Μην αφήσεις καμιά γυναίκα χήρα και παιδιά ορφανά και τα πληρώνουμε και αυτά...
4) Άσε που από ότι ξέρω ακόμα και για την κηδεία σου αν τελικά πεθάνεις, το ταμείο πληρώνει ένα ποσό.
Για αυτό λοιπόν, για να έχεις το δικαίωμα να επιβαρύνεις τη δική ΜΟΥ τσέπη με ένα σκασμό λεφτά, θα πρέπει να είσαι εντάξει απέναντι ΜΟΥ και να κάνεις ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ, ώστε να μην επιβαρύνεις τη δική ΜΟΥ τσέπη, και άρα του ασφαλιστικού ταμείου. Αν λοιπόν πρέπει να φοράς ζώνη για να μην μείνεις ανάπηρος, θα φοράς ζώνη. Αν πρέπει να φοράς κράνος, θα φοράς κράνος. Αν πρέπει να ΜΗΝ μιλάς στο κινητό, δεν θα μιλάς στο κινητό και ούτω κάθε εξής. Δεν είναι επειδή στο επιβάλει το κράτος. Είναι γιατί στο επιβάλω εγώ. Για να μην πληρώνω εγώ τα δικά σου λάθη.
Τέλος, δεν καταλαβαίνω επ' ουδενί τη λογική το κράτος να επιχορηγεί την επιλογή σου να οδηγάς μηχανή. Κάθε φορά που θα σκέφτεσαι ότι το κράτος πρέπει να επιχορηγεί τις επιλογές σου, να σκέφτεσαι ότι ουσιαστικά ζητάς από εμένα να επιχορηγώ τις επιλογές σου!
Αν δηλαδή εγώ θέλω να πηγαίνω από το σπίτι στη δουλειά από τη θάλασσα, να μειώσει/καταργήσει το ΦΠΑ στην αγορά σκαφών και εξοπλισμού σκαφών για να μπορώ να πηγαίνω εγώ πιο γρήγορα, οικονομικά και οικολογικά. Ε, δεν νομίζω... Έχει και λεωφορεία
Υ.Γ: Για να μην παρεξηγηθεί, "εγώ = αυτός που είναι ασφαλισμένος και πληρώνει τις εισφορές του" και "εσύ = ο κάθε ένας από εμάς που που δεν φοράει κράνος, ζώνη ασφαλείας, μιλάει στο κινητό ενώ οδηγεί κ.λπ."