24-10-2013, 18:02
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Ελεύθεροι δρόμοι
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από PLOIGOS
Χμμμμ..Ελπιζω να μην συμπεριλαμβανεις στους ασφαλης αυτοκινητοδρομους κ την ΕΟ Πατρων-Αθηνων Γιωργο....Εκει η ιστορια με τα διοδια ΔΕΝ εχει τελειωσει ακομα (στο νομικο της κομματι παντα),καθωτι η ευρωπαικη νομοθεσια ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ 2 τουλαχιστον λωριδες ανα κατευθυνση (+την ΛΕΑ),και στηθαιο ασφαλειας στην μεση,ως ελαχιστες προυποθεσεις για την επιβολη κ εισπραξη διοδιων...
Οποιος εχει ταξιδεψει στον συγκεκριμενο δρομο ξερει οτι τιποτε απο αυτα δεν υπαρχει τουλαχιστον οχι σε ολο το μηκος του αξονα εως την Κορινθο...
Η υποθεση αποσο γνωριζω θα παει στα Ευρωπαικα Δικαστηρια,αλλα εχω καιρο να ενημερωθω επι του θεματος...
|
Εδω Χρηστο μου ρωτα και θα σου λεω(-με) οτι ξερω(-ουμε) ΠΑΝΤΑ με μεγαλη ευχαριστηση και ΠΑΝΤΑ προς ενημερωση, οι αποφασεις μονον ειναι δικες σας..
Οχι Χρηστο δεν συμπεριλαμβανω την Ε.Ο. Αθηνων-Πατρων στους ασφαλης δρομους αλλα, αν πας σε προηγουμενες δημοσιευσεις μου σχετικα με την επιβολη διοδιων και των ορισμων περι αυτοκινητοδρομων θα διαπιστωσεις οτι η νομοθεσια της Ευρωπαικης ενωσης περι επιβολης διοδιων σε δρομους καλυπτει και περιπτωσεις μη αυτοκινητοδρομων!!! Υπάρχουν, στις δημοσιευσεις μου, και τα σχετικα λινκς που παραθετουν στην επισημη εφημεριδα της ΕΕ (ΕUROLEX)οπου ανακοινωνονται ολες οι αποφασεις, ντιρεκτιβες κ.λ.π.
Η Αγγλια ειναι μια απο τις χωρες που εχει εφαρμοσει αυτην την νομοθεσια επιβαλλοντας διοδια (υψηλοτατα) για την εισοδο οχηματων στο Λονδινο!!
Επισης ''αυτοκινητοδρομος'' δεν νοειται μονος αυτο το οποιο αναφερεις αλλα και:
«αυτοκινητόδρομος»: οδός η οποία έχει μελετηθεί και
κατασκευαστεί ειδικά για την κυκλοφορία αυτοκινήτων
οχημάτων, η οποία δεν εξυπηρετεί τις παρόδιες ιδιοκτησίες και
η οποία:
i) εκτός από ορισμένα σημεία της ή εκτός από προσωρινές
διευθετήσεις, διαθέτει, για τις δύο κατευθύνσεις της
κυκλοφορίας, διακεκριμένα οδοστρώματα τα οποία
χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα που
δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση,
με άλλα μέσα, (διπλη διαχωριστικη γραμμη, κορινες(!!), τα γνωστα μπαουλα με το νερο....κ.λ.π.)
ii) δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδη
ροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή, λωρίδα για ποδήλατα ή
λωρίδα για πεζούς· χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα αυτοκινητόδρομος......
πηγη: ΟΔΗΓΙΑ 1999/62/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Ιουνίου 1999
Υπο αυτες τις συνθηκες η Αθηνων-Πατρων νοειται και ειναι, δυστυχως, αυτοκινητοδρομος.
Επιπλεον να σου πω οτι η προσφυγη στο Ευρωπαικο δικαστηριο ειναι παγωμενη εδω και χρονια, πρωτον τα εξοδα τεραστια και δευτερον η αμφιβολια για το αποτελεσμα βαση της κειμενης ευρωπαικης νομοθεσιας οπως στην αναφερω εχει μεταφερει την προσφυγη στις καλενδες.
Last edited by GeorgeP; 24-10-2013 at 18:04.
|