View Single Post
Παλιό 27-10-2013, 18:17
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Οσο οι Ευρωπαίοι επιμένουν στη λιτότητα, η Ελλάδα.

Λογικό δεν είναι να αυξηθεί το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ; Ακόμη κι αν δεν έχουμε δανειστεί "δεκάρα" παραπάνω, το ΑΕΠ έχει μειωθεί γύρω στο 25-30% τα τελευταία χρόνια, ο λόγος στο κλάσμα αλλάζει.

Και πως να μη μειωθεί το ΑΕΠ;! Είχαμε οικονομία ¨ακμάζουσα" λόγω της κατανάλωσης, ο πρωτογενής μας τομέας ήταν κι είναι πενιχρός.

Τώρα με τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων κλπ η κατανάλωση κατέρρευσε. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Οπως βέβαια και τις μαύρες τρύπες παντού.

Το ερώτημα είναι γιατί εξακολουθούν να επιμένουν σε αυτή την κατεύθυνση;
Θα προσπαθήσω να αποφύγω να δώσω απάντηση συνωμοσιολογική.
Αυτά τα 4 χρόνια το κράτος πήρε αυτά που "ζητήθηκαν" βουτώντας το μακρύ χέρι του στις τσέπες αυτών που μπορεί ή θέλει να φτάσει.. Κάποιοι έμειναν αλώβητοι να απολαμβάνουν τα πούρα τους. Ενώ μεγάλη μερίδα του ενεργού πληθυσμού "μάτωσε" κι εξακολουθεί να αιμορραγεί κάποιοι μάλλον έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.
Μιά χαρά ολόσωστα τα λέει το άρθρο που παρέθεσε ο Γιάννης.
Η δική μου ανησυχία είναι ότι βλέπω ακόμη πολύ κόσμο να μη θέλει να αλλάξει. Πιστεύει ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα ξαναπάρει όσα είχε πριν, εννοώ χωρίς να κοπιάσει.
Λυπάμαι φίλοι μου, δε θα γίνει αυτό.

Από την άλλη, προχθές στο καράβι από Χανιά συνταξίδεψα με ένα γεωπόνο από Ρέθυμνο. Ακουσα πράγματα που μου έδειξαν ότι κάποιοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται και κινούνται. Ακουσα για μικροπαραγωγούς που αποφάσισαν να συνεργαστούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ελπίζω κι εύχομαι αυτές οι προσπάθειες να γίνουν πυρήνες ανάπτυξης. Ελπίζω να μην καπελωθούν αυτές οι προσπάθειες....

Και κάτι ακόμη, σαν παραίνεση προς συμφορουμίτες γνωστούς κι αγνώστους....

Θεωρώ ότι είναι η ώρα να εργαστούμε, καθένας στον κλάδο, την επιστήμη, το επάγγελμά του συνεργατικά. Νομίζω ότι στο κοντινό μέλλον το μέγεθος θα είναι το πρώτο που θα μετράει, οι κάθετες μονάδες, πείτε το όπως θέλετε σε κάθε τομέα.
Πιστεύω ότι είναι ο μόνος δρόμος για να επιβιώσουμε στην παγκοσμιοποιημένη αγορά, αν δε θέλουμε να πνιγούμε από τους μεγάλους που αργά ή γρήγορα θα μπουν εδώ, όπου δεν είναι ήδη μέσα.

Ισως ξεπέρασα λίγο το θέμα του νήματος, αλλά ήθελα να τα γράψω, κι είπα κι εγώ στο κλίμα των ημερών να μη γεμίσω το φόρουμ θέματα με πολιτική χροιά, προς το παρόν τουλάχιστον!
Reply With Quote