29-10-2013, 22:43
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2013
Περιοχή: Scandinavia
Μoto: BMW R1200R
|
|
Απάντηση: Ελεύθεροι δρόμοι
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
...Ειμαι σιγουρος οτι στην Σουηδια υπαρχει εισοδημα μηνιαιο υψους 1500ε οπως και στην ελλαδα, επισης υπαρχει και 3000ε οπως και στην ελλαδα. Ο πρωτος λοιπον εχει στην Ελλαδα ετησιο εισοδημα 16000ε και στην Σουηδια επισης. Στην ελλαδα φορολογειται με 22% και στην Σουηδια με 27%.
|
Αν μου πείς από πού έβγαλες το συμπέρασμα πως αυτός που έχει 13.000 kr (1500€) εισόδημα τον μήνα πληρώνει 27% φόρο στην Σουηδία... θα κερνάω μπύρες το GSForum για 27 χρόνια. 
Απόσπασμα:
....Οι επιμερους κλιμακες φορολογιας αναλογως δημου, νομου, περιφερειας κ.λ.π. δεν ενδιαφερουν καθολου, κι εδω τα νησια εχουν αλλον ΦΠΑ και φορολογουνται διαφορετικα οι παραμεθοριες περιοχες αλλα δεν λεει κατι αυτο.........
|
Mπερδεύεις τον ΦΠΑ με τον φόρο εισοδήματος στον οποίο αναφερόμαστε εξ αρχής.... γιατί;
Απόσπασμα:
.Συγκρινουμε γενικα ορια διοτι σαφως και καθε χωρα εχει τις ιδιαιτεροτητες της
|
? Μα ακριβώς επειδή κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της δεν μπορούμε να συγκρίνουμε γενικά.
Απόσπασμα:
... στα υπερογκα τελη κυκλοφοριας που πληρωνουν σε αυτην την χωρα
|
Παράδειγμα, έγώ πληρώνω 1050 kr τον χρόνο για το αυτοκίνητο και 150 kr για την μοτοσυκλέτα. Κάνε τον λογαριασμό...
Απόσπασμα:
....Υπαρχει Σουηδος πολιτης ο οποιος να αποφασιζει κατα το δοκουν ποιο νομο θα εφαρμοσει και ποιον οχι???
|
Φίλε GeorgeP,
Το ότι ο Σουηδός εφαρμόζει τον νόμο απορρέει απ το γεγονός α) του ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά διότι θα τον τσιμπίσει η (όποια) υπηρεσία διότι το Κράτος Λειτουργεί και β) απ το γεγονός πως ο πολίτης εμπιστεύεται το Κράτος.
Τις απόψεις μου για τα διόδια, Δεν Πληρώνω, δεν... κτλ, μπορεί κάποιος να τις βρεί με δυό τρία κλικ παραπάνω, πιστεύω τις διάβασες.
Απόσπασμα:
......Απαντησε μου σε παρακαλω για να καταλαβω προς τι το ''ευχαριστω''
|
Ο Φόρεστερ δεν κατάλαβα να με ευχαριστεί αλλά όπως και να χει να πώ ένα Γειά σου φίλε!  
Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα έστω και μέσα απ αυτό το νήμα που μιλά για... ελεύθερους δρόμους.
|