Θέμα: Resistor tuning
View Single Post
Παλιό 01-11-2013, 12:29
Al Bandy Ο/Η Al Bandy βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2013
Περιοχή: Κρήτη
Μoto: R 1100 RT
Προεπιλογή Απάντηση: Resistor tuning

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Μιχαήλ βάλε καμιά φωτό φιλαράκι με το μαραφέτι που έφτιαξες! θεωρείς ότι στα 56KOhm λειτουργεί καλύτερα;

Εγώ θα κάτσω να το φτιάξω άμα είναι. Δεν είμαι και καλλιτέχνης στις συγκολλήσεις αλλά αυτά που είχα φτιάξει δούλευαν.
Για φωτό έχω ένα θέμα με την φωτογραφική μηχανή προς το παρόν (αδειάζει τις μπαταρίες από φουλ φορτισμένες σε 30 δευτερόλεπτα ). Δεν χάνεις τίποτα, ακριβώς το ίδιο με το δικό σου είναι, αυτό που έχεις στις φωτό, αλλά με 56άρα αντίσταση (και χειρότερες κολλήσεις )

Ναι, με 56άρα είδα υπολογίσιμη διαφορά σε σχέση με την 10άρα, διαφορά πιστοποιημένη με μετρήσεις στο μηχάνημα καυσανάλυσης τού ΚΤΕΟ (τα παιδιά εκεί είναι ψιλο-γνωστοί και με εξυπηρετούν).
Σημ.: τα αποτελέσματα τών μετρήσεων (τις αποδείξεις από το μηχάνημα) τα έχω ποστάρει πρωτύτερα εδώ . Μπορείς να ανατρέξεις να τα δεις. Συγκεκριμένα, κάνει το μείγμα πιο πλούσιο χαμηλά ενώ το φτωχαίνει ψηλά.
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά στην πράξη βλέπω καλύτερο τράβηγμα, πειράκια κοντά στο καθόλου, και αξιοθαύμαστα μειωμένη κατανάλωση.

Εξάλλου, και το "γνήσιο" booster plug 56άρα χρησιμοποιεί. Τυχαίο? Δεν ξέρω, ίσως έχουν καταλήξει με μετρήσεις ότι αυτή η τιμή είναι η ιδανική. Από 'κει πήρα την ιδέα και κατέληξα στο να βάλω 56άρα.

Τώρα έχω βάλει δύο 56άρες (=112) αλλά μέχρι τώρα δεν βλέπω εμφανή διαφορά από την 56άρα. Άρα, αυτό επιβεβαιώνει μάλλον ότι με την 56άρα έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δεν έχω κάνει βέβαια μετρήσεις αυτήν την φορά.

Βάλε, βάλε κι εσύ να έχουμε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

Last edited by Al Bandy; 01-11-2013 at 12:35.
Reply With Quote