View Single Post
Παλιό 04-11-2013, 22:35
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Προεπιλογή Απάντηση: Σπουδαίος και επίκαιρος....

Νομίζω ότι ως λαός χαρακτηριζόμαστε από την έλλειψη εμπιστοσύνης προς κάθε μορφής αυθεντία..... Ίσως είναι αποτέλεσμα της ιστορικής μας πορείας όπου πάντα κάποιος ήταν στο κατόπι μας και μας ανάγκαζε πάντα να κρυφοκοιτάμε πίσω μας για το αν κινδυνεύουμε από οποιαδήποτε επιβολή.....
Θέλει αρετή και τόλμη να ψυχανεμίζεσαι την αξία κάποιου που προσπαθεί να σε πείσει για τη δική του θεώρηση για το μέλλον....και μάλιστα να την μεταλαμπαδεύεις και να την υποστηρίζεις σθεναρά......
Η ικανότητα να κρίνεις τα κίνητρα ενός λόγιου που εκθέτει τον προβληματισμό του καλλιεργείται με την απόδοση των υπηρεσιών πραγματικής Παιδείας υπό τη μορφή που περιγράφει ο Μ.Χατζιδάκης.
Επειδή όμως τυγχάνει να έξω απολαύσει όλα τα εκπαιδευτικά μου χρόνια από τη δεκαετία του 80 και μετά, έχω να πω ότι μας ώθησαν να παπαγαλίζουμε το οτιδήποτε χωρίς ίχνος/διάθεση επικοδομητικής κριτικής....εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουμε τυφλά ότι μας σερβίρει το σύστημα χωρίς να το πολυαναλύουμε, φτάνει να χαιδεύει του καθενός μας τα αυτιά !
Καλό θα ήταν να αρχίσουμε να το παραδεχόμαστε αν και δεν έχουμε τις προδιαγραφές γι ´αυτό αφού εντέχνως μας έχουν καλιμπράρει σε συγκεκριμένα καλούπια !
Μπορούμε άραγε ?
Δύσκολη η απάντηση
Reply With Quote