04-12-2013, 09:16
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
|
|
Απάντηση: Προσωρινή απαγόρευση του κυνηγίου σε όλη την Ελλάδ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza
Εσύ θα μας πεις με τη σειρά σου, γιατί πρέπει να είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση ?
Σε ένα σημαντικό θέμα συζήτησης καλό είναι να παραθέτουμε τεκμηριωμένες απόψεις αντί πυροτεχνημάτων.....

|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska
Βαριέμαι να γράφω σεντόνια για να τεκμηριώσω τάχα τα ολοφάνερα, δέξου ότι απλά δεν γουστάρω τέτοιους τύπους όπως οι κυνηγοί (έχουν δει πολλά τα ματάκια μου) και τέλος είναι άποψή μου. Όπου και όποτε τους πετυχαίνω σε καρτέρι και είμαι με το χωμάτινο, θα τους κερνάω πέτρα και κροκάλα.
|
Όταν πετάμε μια "εξυπνάδα" για ένα ευαίσθητο θέμα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικότεροι και να προσπαθούμε να τεκμηριώνουμε έστω και αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα (δεν είναι αυτονόητα για όλους).
Εφόσον επιμένεις για 2η φορά να μην μας αναπτύσσεις τη σκέψη σου, εφόσον απαξιείς 2η φορά να μας πεις τα επιχειρήματά σου, μπορώ να σκεφτώ το ...αυτονόητο, ότι δηλαδή ΔΕΝ έχεις σοβαρά επιχειρήματα να κατακεραυνώσεις 300k συμπολίτες σου !
Η έκφραση "...τέλος είναι άποψή μου." δεν σε τιμά όταν αναφέρεσαι σε μεγάλο ακροατήριο χωρίς επιχειρήματα...άποψή μου.....
Επειδή υπάρχουν εκεί έξω και ταγάρια και ηλίθιοι οι οποίοι κουβαλούν όπλο, καλό είναι να αποφεύγεις τις μαγκιές δίκην δικαστή Ντεντ όταν συναντάς οπλισμένους μέσα στα βουνά.......πέρνα σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων και ασχολήσου με το θορυβώδες χόμπυ σου....
Όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι που οδηγούν επικίνδυνα και σκοτώνουν αθώους, θα υπάρχουν και ανεγκέφαλοι με κυνηγετικά όπλα. Ευτυχώς τα βουνά και τα λαγκάδια είναι πολλά και δεν συναντιόμαστε με τους 2ους τόσο συχνά όσο με τους 1ους !!!!
Εφόσον κάνεις motocross θα μπορούσα να σου στείλω τις χρονικές περιόδους που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς στα βουνά αν και κρατική Διοίκησις σου επιτρέπει ηλιθιοδώς να το κάνεις...
Η όχληση των άγριων ζώων και πτηνών κατά τη περίοδο μετανάστευσης ή αναπαραγωγής του μειώνει δραματικά τους πληθυσμούς τους (επιστημονική έρευνα ετών)....να στο πω πολύ απλά, εάν δεν τα αφήςεις να συναντηθούν με ησυχία να κουτουπωθούν αλλά και να μεγαλώσουν τα μικρά τους, την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχουν οι πληθυσμοί τους....εάν τα διώξεις από τις φωλιές τους αυτά απλά δεν ξαναγυρίζουν, δεν αναπαράγονται, εραστή της υπαίθρου....
Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που η περίοδος κυνηγιού είναι περίπου 6 μήνες και η Θηροφυλακή (και) αυτο περιφρουρεί συλλαμβάνοντας τους λαθροθήρες τους υπόλοιπους 6 μήνες...(θυμίζω, εγώ πληρώνω και τη θηροφυλακή, εσύ πληρώνεις μόνο τους κυφήνες "δασικούς").
Σκέψου λοιπόν σε παρακαλώ, όταν βγεις στα βουνά την άνοιξη με τη μοτοσυκλέτα σου, ενώ εγώ έχω λαδώσει και κρεμάσει τα όπλα στο τοίχο, εσύ κάνεις τεράστια ζημιά στο περιβάλλον διώχνοντας τα ζώα από τις φωλιές τους τη πλέον κρίσημη γι' αυτά, περίοδο της ζωής τους.....
Τελικά, εγώ έγραψα σεντόνι να εξηγήσω τα δικά μου αυτονόητα. Θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο και να τελειώσεις τη παράγραφο με τις ιδέες σου με τη φράση "είναι η άποψή μου και τέλος"......έτσι θα γίνονταν πιστευτές οι (κατά τη γνώμη μου) αγαθές σου προθέσεις....
|