GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 27-04-2010, 15:42
Neo Ο/Η Neo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 326
Προεπιλογή Yγρόψυκτο boxer ετοιμάζουν οι Γερμανοί;

Σύμφωνα με την MCN, ναι! Ως βάση για αυτό τον ισχυρισμό, χρησιμοποιήθηκαν τα λεγόμενα τεχνικών της BMW Motorrad , οι οποίοι εκμυστηρεύτηκαν τα εξής σε συντάκτη γερμανικού περιοδικού: «Ετοιμάζουμε με απόλυτη μυστικότητα ένα κινητήρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αερόψυκτο boxer».Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια κίνηση από την BMW δεν θα ήταν αναιτιολόγητη. Ο αεροελαιόψυκτος boxer στη σημερινή του μορφή, είναι ένας εκπληκτικός κινητήρας, με εξέλιξη που αγγίζει τα 90 χρόνια. Θεωρούμε πως η BMW δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να αυξήσει την ισχύ του μελλοντικά, προκειμένου να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό. Οι μεγάλες ανοχές των μηχανικών τμημάτων και οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες λειτουργίας στους αερόψυκτους κινητήρες όμως, έχουν ως αντίκτυπο την απώλεια ισχύος σε σχέση με τα υγρόψυκτα μηχανικά σύνολα.

Με λίγα λόγια, ο υγρόψυκτος κινητήρας, «μετατρέπει» μεγαλύτερο ποσοστό του καυσίμου σε ισχύ, σε σχέση με έναν αερόψυκτο. Το πραγματικό πρόβλημα ωστόσο θα εμφανιζόταν στις εκπομπές ρύπων, οι οποίες θα αυξάνονταν σε μεγάλο βαθμό παράλληλα με την «αναζήτηση» για περισσότερους ίππους. Με τις νέες και αυστηρές προδιαγραφές Euro4 να τίθενται σε ισχύ το 2012, είναι σίγουρο πως η BMW θα αντιμετώπιζε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αδυνατώντας να ακολουθήσει τον υγρόψυκτο ανταγωνισμό. Πόσο μάλλον δε, όταν μοτοσικλέτες όπως το νέο Multistrada 1200 και το αναμενόμενο Aprilia Tuareg (πιθανόν με κινητήρα V4) , εκτινάσσουν τον πήχη της ιπποδύναμης πολύ ψηλά.

Με τα δεδομένα αυτά, η εξέλιξη ενός υγρόψυκτου boxer κάθε άλλο παρά ανούσια φαντάζει. Η BMW σαρώνει στις πωλήσεις, ειδικά με τα GS, και το ενδεχόμενο του να αντιστραφεί αυτή κατάσταση είναι σίγουρο πως θα έχει βάλει στην άκρη τους οποίους ρομαντισμούς περί διατήρησης του παραδοσιακού αεροελαιόψυκτου boxer. Το πότε ακριβώς θα παρουσιαστούν τα πρώτα «R» μοντέλα με υγρόψυξη είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι όμως ότι η BMW θα το πράξει και οι «μαρτυρίες» των μηχανικών της εταιρείας, καταδεικνύουν πως αυτό πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Πηγή: www.mototriti.gr
Reply With Quote
 

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
GfK: "λιγότεροι οι Γερμανοί, περισσότεροι οι Γάλλοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα" MARK Ελλάδα 1 31-03-2010 10:24
"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..." Arkas Ελλάδα 30 12-03-2010 11:50
Boxer θελετε ?????? Alext Νέα μοντέλα BMW 4 28-10-2009 23:00
Ετσι δουλευουν οι boxer bmwgogagis Τεχνικά θέματα διάφορα 11 06-03-2009 19:34
Boxer by Night... gemara Τεχνικά θέματα διάφορα 22 21-02-2009 14:00


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:34.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!