GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Αθλητισμός

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 25-10-2011, 21:46
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Μηνύματα: 5,006
Προεπιλογή Πέθανε ο θρύλος του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος

Μια είδηση που "ακουμπάει" και αυτούς που δεν ασχολούνται με το σημερινό (άθλιο) ποδόσφαιρο...

Πέθανε ο θρύλος του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος | Άρθρα | Ελευθεροτυπία


Πιο φτωχή είναι από το πρωί της Τρίτης η οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανόπουλων, Λεωνίδας, άφησε την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, στα 100 του χρόνια.


Ο "Λιόλιος", μικρός αδερφός του Γιώργου, του Γιάννη, του Βασίλη και του Ντίνου, γεννήθηκε το 1911 στον Πειραιά και έζησε από κοντά τη γέννηση και την άνθιση του Ολυμπιακού. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας το 1927, σε ηλικία 16 ετών. Το 1935, στα 24 του, εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο, για να αφοσιωθεί στη δουλειά του και στην άλλη του αγάπη, το τριπλούν. Φόρεσε 11 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, σημειώνοντας δύο γκολ.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, γνωστός για τις σέντρες ακριβείας από τα δεξιά, αγωνίστηκε σε 40 αγώνες της προκριματικής και της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος, σημειώνοντας 9 γκολ. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 4 πρωταθλήματα Πειραιά, δύο πρωταθλήματα Νοτίου Ελλάδος και δύο Κύπελλα Πάσχα.

Το 2004 αφηγήθηκε την ιστορία του ίδιου και των αδερφών του στον Δημήτρη Καπράλο για το βιβλίο "Ο Τελευταίων των Πέντε, ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος αφηγείται".

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

"Ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ήταν ο Βενιαμίν της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων των ιδρυτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π, υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο της ολόχρυσης ιστορίας μας όπως επίσης υπήρξε σύμβολο της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά.

Η κληρονομιά που αφήνει σε όλους μας είναι μεγάλη. Οφείλουμε, μαζί με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας, να την αξιοποιήσουμε στη μνήμη όλων αυτών που’ χαν καρδιά μες στα στήθια και δώσαν θριάμβους σαν τα παραμύθια".



Η θρυλική πεντάδα των Ανδριανόπουλων. Ο Λεωνίδας πρώτος από δεξιά
Reply With Quote
 

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Μάθανε πως γ@μι@@@@@@ ήρθανε κι απ'τη Σάμο!!!!!! yannis Ανέκδοτα 7 02-05-2011 22:29
Αλήθειες από αυτούς που τολμάνε να τις λένε... gemara Κόσμος 15 14-12-2010 00:01
Μάθανε πως γ....στε πλακώσανε κι οι γύφτοι! Arkas Ελλάδα 13 08-05-2010 19:53
Ένα καγκουρό καθότανε, στον ήλιο και ... βαριότανε ... ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Αστεία Video 6 20-02-2009 12:22
Αμερικανός, Έλληνας, Αφγανός arisxios Ανέκδοτα 8 05-02-2009 16:10


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:54.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!