GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 24-05-2010, 07:25
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή ελλαδα.....ωρα μηδεν ο τουρισμος

Βυθίζεται η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα

Χρυσόστομος Τσούφης 23/05/2010 | 20:58 Τελευταία Ενημέρωση 22:22 23/05/2010


προηγούμενο 1 από 1επόμενο


Ενάμιση εκατομμύριο λιγότεροι τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του τουρισμού, ενώ οι απώλειες μπορεί να φθάσουν και τα 2,3 εκατ. επισκέπτες εάν βγουν αληθινές οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, οι κρατήσεις από την Αγγλία και τις ΗΠΑ εμφανίζονται μειωμένες κατά 20% και κατά 15% από τη Γερμανία, ενώ η απλοποίηση των διαδικασιών στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες απλά περιόρισε τις απώλειες στο 10%.

Οι επιδόσεις αυτές θα στερήσουν από την αγορά περί τα 1-1,6 δισ. ευρώ, ‘βυθίζοντας’ τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, καθώς τα συνολικά έσοδα του τουρισμού ισοδυναμούν με το 4,4% του ΑΕΠ, ενώ ξενοδοχεία και εστιατόρια συμμετέχουν στη διαμόρφωση του ακαθάριστου προϊόντος σε ποσοστό 6,11%.

«Παρά τη μείωση των τιμών μας στα πακέτα και τις άλλες υπηρεσίες, εξακολουθούμε να μειονεκτούμε στον ανταγωνισμό, κάτι που μας δημιουργεί πρόβλημα, αφού το βασικό κριτήριο των αγορών είναι η τιμή», τονίζει στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ευαγγέλου, Πρόεδρος Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Οι μειώσεις στα πακέτα φτάνουν και το 10% σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι επιχειρηματίες προσπαθούν να απορροφήσουν τις απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ. Παρ' όλα αυτά η Τουρκία συνεχίζει να είναι 30% φθηνότερη, η Αίγυπτος και η Κροατία 20%, ενώ στο Μαρόκο και την Τυνησία η διαφορά ξεκινά από 10% και φτάνει έως το 30%.

Παρά τα δυσοίωνα μηνύματα η πολιτεία δε δείχνει να ευαισθητοποιείται, σημειώνουν παράγοντες της αγορές, αφού δεν υπάρχει καν καμπάνια. Το ρόλο της προώθησης του ελληνικού τουρισμού φαίνεται να έχει αναλάβει το Γερμανικό κοινοβούλιο που καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν τη χώρα και ζητά από τους Έλληνες διπλωμάτες να προτείνουν τρόπους μέσω των οποίων η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει.

Όπως κάθε χρόνο, οι επιχειρηματίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Τα καλά νέα, όμως, μπορεί να έλθουν και από το μέτωπο των χρηματαγορών. Αν το ευρώ συνεχίσει τη διολίσθηση του έναντι του δολαρίου , τότε η Ευρώπη θα ξαναγίνει ελκυστικός προορισμός για Αμερικανούς, Βρετανούς, Σκανδιναβούς και Ελβετούς.

Ταυτόχρονα θα μείνουν εντός συνόρων και οι Ευρωπαίοι αφού δολαριακοί προορισμοί όπως οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Αίγυπτος θα γίνουν πιο ακριβοί.
Reply With Quote
  #2  
Παλιό 24-05-2010, 07:32
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86
Μηνύματα: 84,759
Προεπιλογή Απάντηση: ελλαδα.....ωρα μηδεν ο τουρισμος

Απόσπασμα:
Το ρόλο της προώθησης του ελληνικού τουρισμού φαίνεται να έχει αναλάβει το Γερμανικό κοινοβούλιο που καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν τη χώρα .....

Mας στέλνουν τουρίστες,

μήπως και στο τέλος, πάρουν τα χρεωστούμενα ....
__________________
Ο ανόητος ... ψάχνει τα λάθη των άλλων,
ο έξυπνος ... του εαυτού του,
αλλά ο σοφός ... όλους τους συγχωρεί !!!
Reply With Quote
  #3  
Παλιό 24-05-2010, 12:03
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE
Μηνύματα: 28,959
Προεπιλογή Απάντηση: ελλαδα.....ωρα μηδεν ο τουρισμος

Δύσκολες μέρες για τον τουρισμό...........
Reply With Quote
  #4  
Παλιό 24-05-2010, 19:59
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή Απάντηση: ελλαδα.....ωρα μηδεν ο τουρισμος

Πρώτη δημοσίευση: 24.05.2010 | 19:27
Δίμηνη εκστρατεία, με το σύνθημα "Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα", ξεκινά από σήμερα η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα "Greek News".

Στο κύριο άρθρο του στη σημερινή έκδοση της "Greek News", ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Αποστόλης Ζουπανιώτης, από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει το τρίπτυχο της εκστρατείας: "Αγαπούμε την Ελλάδα, Βοηθούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες. Αν δεν το κάνουμε εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, ποιοι θα το κάνουν;".

"Στις δύσκολες αυτές ώρες, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για τον τόπο των προγόνων μας. Πολλοί από μας, ίσως, έχουν πικρές εμπειρίες και παράπονα. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της ευθύνης και του χρέους. Πρέπει κι εμείς, τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουμε όλοι για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα", τονίζει-μεταξύ άλλων- ο κ.Ζουπανιώτης. Και συνεχίζει: "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα, που φέτος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε".
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
καφε στην Θεσσαλονικη 24/5/10 ωρα 20.00 AntonisKitoudis Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) 46 29-05-2010 09:05
ποση ωρα μιλατε στο κινητο??????? Alext Χρήσιμα 7 09-09-2009 11:13


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:27.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!