![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα σε ολους!!
Μετα απο μια ομορφη βολτα που εκανε ο αδελφος μου , μεχρι την Αθηνα , κατα την διαδρομη , εμεινε η R1100Gs απο Ντιζα Συμπλεκτη.... Καλοκαιρι , μεσα στην ζεστη , στην μεση της Ολυμπιας Οδου... Καταλαβενετε... Απο οτι μου ειπε , την πηγε μεχρι το εξουσιοδοτημενο , αναγκαστικα χωρις χρηση συμπλεκτη... Εχουμε με τον αδερφο μου μια τεχνικη απορια , ποση καταπονηση δεχτηκε το κιβωτιο που εγινε χρηση χωρις συμπλεκτη? Η Μηχανη Διανυσε Περιπου 40 χλμ χωρις χρηση συμπλεκτη , αλλα με ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ αλλαγες ταχυτητων , για εννοητους λογους. Ευχαριστω!! |
|
|||
|
|||
![]()
Την Κυριακη μου εκοψε και εμενα την ντιζα του συμπλεκτη και την εφτιαξα προχειρα με ενα συρματοσχοινο και με ενα σφιγκτηρακι ... το ειχα κατω απο την σελα στα εργαλεια .. ( καλο ειναι παντα να εχουμε ενα μαζι μας για τετοιες ωρες ) ειναι πολυ ευκολο να το φτιαξεις και να συνεχισεις ...
Τωρα οσο αφορα την ζημια μπορει να μην εγινε τιποτα μπορει να του αλαξατε και τα φωτα ..αν ξερεις που και πως να κανεις την αλαγη χωρις συμπλεκτη αλαζουν κανονικα ... Ποσο εχει η καινουργια ντιζα ? γιατι εγω δεν πηρα ακομα την στην αντιπροσωπεια .. |
|
|||
|
|||
![]()
αν το κάλυμμα της ντίζας είναι καλό και δεν έχει στραβώματα, γωνίες, σπασίματα, εκδορές, μπορείς να αλλάξεις μόνο το συρματόσχοινο όπως ο αιγιώτης με την βοήθεια ενός φίλου και ενός stopper της ντίζας
στο Motorworks πρέπει να χει κοντά στις 20 λίρες, αλλά είναι και τα μεταφορικά στη μέση πρόσκαιρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποδηλατική ντίζα, δηλ μικρής διαμέτρου, αλλά στην πρώτη ευκαιρία καλό είναι να βάλεις τη σωστή, που είναι πιο χοντρή κι ενισχυμένη αν έκανες ζημιά; καλό σίγουρα δεν είναι πάντως οι λίγες αλλαγές βοήθούν στην ελάττωση της ζημιάς ή του ρίσκου ζημιάς , αν ξέρεις τι κάνεις, αλλά την ακούν αγρίως τα ρουλεμάν, τα gear teeth, ο μηχανισμός ελατήριο του πρωτεύοντα, τα splines των δύο αξόνων και ο δίσκος μη σε φοβίζω, δεν είναι τίποτα, αφού καλό είναι κάπου στα 40Kkm να κατεβάζεις κιβώτιο για να λιπάινεις τα splines και κάθε 80kkm να ανοίγεις κιβώτιο για να περνάς καινούριους μικροαποστάτες. πάντα μιλάμε για 1100 συμπέρασμα, ότι έγινε έγινε και εσύ θα την πληρώσεις! |
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον στην Αντιπροσωπεια για το Service , θα κοιταξω να δω τι γινεται.
Θα του πω να κοιταξει. Τωρα... εγω που οδηγω την μηχανη δεν καταλαβενω διαφορα , οπως πηγαινε - πηγαινε χωρις διαφορους ηχους ή κατω αλλο παραξενο. Βεβαια κατι που κανει πολυ πριν την ζημια αυτην , σχεδον απο την πρωτη μερα που την πηρα , ειναι οτι οταν "αφηνεις" συμπλεκτη (Δεν εχει συμπλεξη δηλαδη) , εχει διαφορετικη "χροια" ο ηχος του μοτερ , ενω οταν τον κρατας πατημενο , εχει διαφορετικη. Επισης , αφου βαλεις "πρωτη" και αφησεις για να ξεκινησεις , κανει παντα ενα ελαφρυ "κλακ" ή μερικες φορες ποιο δυνατο μεταλικο ηχο , την στιγμη που ξεκινας. Δυστηχως δεν μπορω να περιγραψω με λογια αυτο που ακουω , ελπιζω να εγινα κατανοητος , οπως και να εχει θα παω στην αντιπροσωπεια. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
έχεις γίνει πλήρως αντιληπτός
το χα και το χω κι εγώ και όσοι ξέρω το χουν θα σε διαβεβαιώσουν οτι ο εχθρός προ των πυλών οτι είναι χωρικοί , αγρότες ακίνδυνοι, παιδιά και χωριάτες εσύ βέβαια θα πληρώσεις την νύφη και ο κάθε εγώ, εσύ, εμείς αν είχες ένα ρολόι με γρανάζια και αυτό άρχιζε να ακούγεται, θα το πήγαινες στον μάστορα; ένα κιβώτιο είναι ένα ρολόι, που δέχεται τρομακτικές καταπονήσεις, ιδίως όταν δεν είσαι καλά εξοικιωμένος με αυτό αποτέλεσμα τζόγοι, δόντια, καρέ, ρουλεμάν, δίσκοι, παράξενοι θόρυβοι, χρώμα καστανό και ρινίσματα μετάλλου στη βαλβολίνη το πόσο ένα κιβώτιο θα αντέξει, πριν παραδώσει τω πνεύματι, εξαρτάται από πολλούς πιθανούς παράγοντες και δεν είναι αντικείμενο του παρόντος οτι τα gs έχουν εγγενείς θορύβους, είναι γνωστό τοις πάσι, μόνο που την πληρώνει πάντοτε ένας, άντε αν είναι καλός στην απόκρυψη, την πληρώνει ο επόμενος |
|
|||
|
|||
![]()
Να σαι καλα kostas-patra για τις οδηγιες!
Μονο δεν καταλαβα ενα κομματι --> "θα σε διαβεβαιώσουν οτι ο εχθρός προ των πυλών οτι είναι χωρικοί , αγρότες ακίνδυνοι, παιδιά και χωριάτες" με βοηθας λιγο ?? ![]() ![]() ![]() ![]() Thanks!! |
|
|||
|
|||
![]()
37 γιουρα η ντιζα ..μολις μιλησα με πατρα ... παραδοξος δεν ειναι ακριβη !
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Θα παω την μηχανη στον "Π" για Service , και θα του πω να κανει μια βολτα για τους θορυβους , που ακουω στο μοτερ για το Gear Box.
Λετε να του πω να λυσει το Gear Box για Service? ή μπαινω σε επικυνδυνα χωραφια? |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
καινουργιος απο Θεσσαλονικη | Andre | Καλώς ήλθατε | 20 | 10-06-2010 15:56 |
καινουργιος απο βολο | vasos | Καλώς ήλθατε | 26 | 18-05-2010 21:33 |
Ανεμοθωρακας GS1200A απο MPF? | gkol | Τεχνικά θέματα διάφορα | 10 | 02-05-2010 19:04 |
Καλημέρα απο Πάτρα !!! | faroshop | Καλώς ήλθατε | 17 | 30-11-2009 18:43 |
hi και απο μενα | explode | Καλώς ήλθατε | 20 | 20-07-2009 05:23 |