GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 22-07-2010, 18:01
EvVas Ο/Η EvVas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Πρέβεζα
Μoto: R1200GS 2005
Προεπιλογή Πρόβλημα Φρένων

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα R1200GS του 05΄ με 34000 χλμ. Πριν από ένα μήνα περίπου ξεκίνησα με την μηχανή και στα 100 μ που χρειάστηκε να πατήσω φρένο δεν τα κατάφερα και παραλίγο να πέσω. Πάνω στον πίνακα το "ABS" Αναβόσβηνε μανιωδώς . Σβήνω τον κινητήρα τον ξαναανάβω, ξεκινώ και όλα καλα . 15 ημέρες αργότερα και χωρίς να μου το έχει ξανακάνει είμαι για σέρβις στην αντιπροσωπεία και αναφέρω τα όσα έξησα στον μηχανικό. Αυτός μου απαντάει ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι έφταιγα εγώ διότι ξεκίνησα με το φρένο πατημένο και δεν μπόρεσε να ρυθμιστεί το ABS. Αφού ζήτησα συγγνώμη που παραλίγο να πέσω με την μηχανή μου του ζήτησα να την ξανατσεκάρει διότι φρένα είναι.... Μου απάντησε ότι την τσέκαρε και ότι δεν έχει κάτι η μηχανή αλλά έφταιγα εγώ .
Την εβδομάδα μετά το σέρβις μου το ξανάκανε δύο φορές και φρένο δεν πατούσα όταν ξεκινούσα. Πήρα ξανα τηλ αλλά μου ξαναείπε ο μηχανικός ότι έιναι δικό μου λάθος και πάλι. Ζήτησα συγγνώμη και πάλι που πήγα να πέσω με την μηχανή μου και το έκλεισα.
Προχτές που γυρνούσα σπίτι νωρίς το πρωί (είχε και λίγο ομίχλη) παρατήρησα ότι άναβε το πίσω στοπ χωρίς όμως εγώ να πατάω φρένο. Το ξανατσέκαρα σε στάση και είδα ότι κολλούσε ο διακόπτης του εμπρός φρένου (δεν είχε επαναφορά). Επίσης ακουγόταν να δουλεύει κάτι (κάποια αντλία ίσως) συνέχεια.
Έχει συμβεί σε κάποιον αυτό και πως διορθώνεται; αυτό έφταιγε που πήγα να πέσω; μπορώ να ανοίξω μόνος μου και να καθαρίσω κάπως αυτόν τον διακόπτη; Κάθε βοήθεια πολύτιμη

Last edited by EvVas; 22-07-2010 at 18:17.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 18:04
gandreas Ο/Η gandreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αμπελόκηποι
Μoto: 1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: Πρόβλημα Φρένων

Και τι σου είπε?

Να ανάψεις λαμπάδα
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 18:15
Senior Member

τώρα συμπλήρωσα το post με όλες τις λεπτομέρειες
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 18:29
alx_k Ο/Η alx_k βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Βολος
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από EvVas Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα R1200GS του 05΄ με 34000 χλμ. Πριν από ένα μήνα περίπου ξεκίνησα με την μηχανή και στα 100 μ που χρειάστηκε να πατήσω φρένο δεν τα κατάφερα και παραλίγο να πέσω. Πάνω στον πίνακα το "ABS" Αναβόσβηνε μανιωδώς . Σβήνω τον κινητήρα τον ξαναανάβω, ξεκινώ και όλα καλα . 15 ημέρες αργότερα και χωρίς να μου το έχει ξανακάνει είμαι για σέρβις στην αντιπροσωπεία και αναφέρω τα όσα έξησα στον μηχανικό. Αυτός μου απαντάει ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι έφταιγα εγώ διότι ξεκίνησα με το φρένο πατημένο και δεν μπόρεσε να ρυθμιστεί το ABS. Αφού ζήτησα συγγνώμη που παραλίγο να πέσω με την μηχανή μου του ζήτησα να την ξανατσεκάρει διότι φρένα είναι.... Μου απάντησε ότι την τσέκαρε και ότι δεν έχει κάτι η μηχανή αλλά έφταιγα εγώ .
Την εβδομάδα μετά το σέρβις μου το ξανάκανε δύο φορές και φρένο δεν πατούσα όταν ξεκινούσα. Πήρα ξανα τηλ αλλά μου ξαναείπε ο μηχανικός ότι έιναι δικό μου λάθος και πάλι. Ζήτησα συγγνώμη και πάλι που πήγα να πέσω με την μηχανή μου και το έκλεισα.
Προχτές που γυρνούσα σπίτι νωρίς το πρωί (είχε και λίγο ομίχλη) παρατήρησα ότι άναβε το πίσω στοπ χωρίς όμως εγώ να πατάω φρένο. Το ξανατσέκαρα σε στάση και είδα ότι κολλούσε ο διακόπτης του εμπρός φρένου (δεν είχε επαναφορά). Επίσης ακουγόταν να δουλεύει κάτι (κάποια αντλία ίσως) συνέχεια.
Έχει συμβεί σε κάποιον αυτό και πως διορθώνεται; αυτό έφταιγε που πήγα να πέσω; μπορώ να ανοίξω μόνος μου και να καθαρίσω κάπως αυτόν τον διακόπτη; Κάθε βοήθεια πολίτιμη

Μου εχει συμβει κι εμενα, εμενα ομως μου ειπαν οτι χαλασε το servo οταν τους ειπα οτι την μια εχω φρενα και την αλλη δεν εχω.
Τους εγραψα κανονικα και κατα την διαρκεια του ελεγχου που εκανα μονος μου παρατηρησα οτι το βιδακι-ριγουλατορος της ασφαλειας, της μανετας του μπροστινου φρενου ειχε λασκαρει (προφανως απο τις δονησεις) και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να να απενεργοποιουνται τα φρενα απο τον εγκεφαλο της μηχανης για λογους ασφαλειας δεδομενου οτι διαβαζε απο τον αισθητηρα οτι υπαρχει συνεχομενη πεδηση στο συστημα. Το εσφιξα οσο επρεπε και τελειωσα με αυτο.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 18:53
Senior Member

Το δοκίμασα. Όντως η μανέτα δεν ήταν σφιγμένη καλά. Τώρα πάει καλύτερα αλλά πάλι κολλάει το φρένο κάποιες φορές. Η μανέτα έχει επανέλθει αλλά το μοτεράκι συνεχίζει να δουλεύει

Μιλάς για τον ριγουλατόρο με το άλλεν ή αυτόν που τον σφίγγεις με το χέρι?

Last edited by EvVas; 22-07-2010 at 18:56.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 18:57
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Φίλε υπάρχει ένα ρελιεδάκι-διακόπτης στην μπροστινή μανέτα (το βλέπεις καλύτερα από την κάτω πλευρά) που λογικά πρέπει να αλλάχτεί γιατί κολλάει και το σύστημα νομίζει ότι το φρένο είναι πατημένο για αυτό και ανάβει το πίσω φανάρι και ο θόρυβος που ακούς είναι από το μοτέρ του σερβό. έτσι ο εγκέφαλος νομίζει ότι όντως πατάς το φρένο και δεν προχωράει στο check του κυκλώματος αφήνοντας το ανενεργό.
το κόστος είναι πολύ μικρό 10 ευρώ περίπου και φτιάξτο γρήγορα γιατί δεν παίζουν με τα φρένα.
Όσο για το συνεργείο απλά μην ξαναπάς εκεί, είναι το γνωστό ελληνικό φαινόμενο ότι ο αναβάτης είναι αδαής (ωραία λέξη έ και πρέπει να μας ΥΠΑΚΟΥΕΙ τυφλά, πάλι καλά που δεν έπαθες καμία ζημιά.

Last edited by frits; 22-07-2010 at 18:58.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 19:03
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Υπάρχει ένα πολύ μικρό "τορχ" από την κάτω πλευρά της μανέτας που συγκρατει αυτή την βαλβίδα, αλλά είναι πολύ μικρό και είναι εύκολο να το χαλάσεις αν πας να το βγάλεις μόνος σου, εξάλλου για μένα η βαλβίδα θέλει αλλαγή, σπρέυ και τέτοια είναι ημίμετρα και με τα φρένα δεν παίζουν.
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 19:03
syan Ο/Η syan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R12RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από EvVas Εμφάνιση μηνυμάτων
Το δοκίμασα. Όντως η μανέτα δεν ήταν σφιγμένη καλά. Τώρα πάει καλύτερα αλλά πάλι κολλάει το φρένο κάποιες φορές. Η μανέτα έχει επανέλθει αλλά το μοτεράκι συνεχίζει να δουλεύει

Μιλάς για τον ριγουλατόρο με το άλλεν ή αυτόν που τον σφίγγεις με το χέρι?
Αν έχεις χούφτες πές στο συνεργείο να σου κολλήσει απο μέσα τα αυτοκόλλητα της BMW που ορίζουν ακριβώς τα όρια της μανέτας βιδώνοντάς την...σε κάποιο σημείο ενεργοποιείται το servo του Full Integral ABS και σου δημιουργεί το πρόβλημα. Ή το ρελεδάκι που λέει ο Σταύρος (Fritz)...

Υ.Γ. Και μην ξαναπάς στο ίδιο συνεργείο..!
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 19:15
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
το κόστος είναι πολύ μικρό 10 ευρώ περίπου και φτιάξτο γρήγορα γιατί δεν παίζουν με τα φρένα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. θα παώ να το αλλάξω.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από syan Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν έχεις χούφτες πές στο συνεργείο να σου κολλήσει απο μέσα τα αυτοκόλλητα της BMW που ορίζουν ακριβώς τα όρια της μανέτας βιδώνοντάς την...σε κάποιο σημείο ενεργοποιείται το servo του Full Integral ABS και σου δημιουργεί το πρόβλημα. Ή το ρελεδάκι που λέει ο Σταύρος (Fritz)...

Υ.Γ. Και μην ξαναπάς στο ίδιο συνεργείο..!
Τα αυτοκόλλητα τα κόλλησε αφού πρώτα του είπα τρεις φορές ότι μου ήρθε χαρτί από την εταιρεία για κάποια επισκευή - έλεγχο στις χούφτες. Βέβαια έκανε και το σχόλιο "χαζομάρες της BMW..." αφού τα κόλλησε...
Reply With Quote
Παλιό 22-07-2010, 19:59
alx_k Ο/Η alx_k βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Βολος
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε υπάρχει ένα ρελιεδάκι-διακόπτης στην μπροστινή μανέτα (το βλέπεις καλύτερα από την κάτω πλευρά) που λογικά πρέπει να αλλάχτεί γιατί κολλάει και το σύστημα νομίζει ότι το φρένο είναι πατημένο για αυτό και ανάβει το πίσω φανάρι και ο θόρυβος που ακούς είναι από το μοτέρ του σερβό. έτσι ο εγκέφαλος νομίζει ότι όντως πατάς το φρένο και δεν προχωράει στο check του κυκλώματος αφήνοντας το ανενεργό.
Όσο για το συνεργείο απλά μην ξαναπάς εκεί, είναι το γνωστό ελληνικό φαινόμενο ότι ο αναβάτης είναι αδαής (ωραία λέξη έ και πρέπει να μας ΥΠΑΚΟΥΕΙ τυφλά, πάλι καλά που δεν έπαθες καμία ζημιά.
23 μου το χρεωσαν εμενα! Νιωθω πολυ κοροιδο!!!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης