![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα R1200GS του 05΄ με 34000 χλμ. Πριν από ένα μήνα περίπου ξεκίνησα με την μηχανή και στα 100 μ που χρειάστηκε να πατήσω φρένο δεν τα κατάφερα και παραλίγο να πέσω. Πάνω στον πίνακα το "ABS" Αναβόσβηνε μανιωδώς
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Την εβδομάδα μετά το σέρβις μου το ξανάκανε δύο φορές και φρένο δεν πατούσα όταν ξεκινούσα. Πήρα ξανα τηλ αλλά μου ξαναείπε ο μηχανικός ![]() ![]() ![]() ![]() Προχτές που γυρνούσα σπίτι νωρίς το πρωί (είχε και λίγο ομίχλη) παρατήρησα ότι άναβε το πίσω στοπ χωρίς όμως εγώ να πατάω φρένο. Το ξανατσέκαρα σε στάση και είδα ότι κολλούσε ο διακόπτης του εμπρός φρένου (δεν είχε επαναφορά). Επίσης ακουγόταν να δουλεύει κάτι (κάποια αντλία ίσως) συνέχεια. Έχει συμβεί σε κάποιον αυτό και πως διορθώνεται; αυτό έφταιγε που πήγα να πέσω; μπορώ να ανοίξω μόνος μου και να καθαρίσω κάπως αυτόν τον διακόπτη; Κάθε βοήθεια πολύτιμη ![]() ![]() Last edited by EvVas; 22-07-2010 at 18:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Και τι σου είπε?
Να ανάψεις λαμπάδα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τώρα συμπλήρωσα το post με όλες τις λεπτομέρειες
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μου εχει συμβει κι εμενα, εμενα ομως μου ειπαν οτι χαλασε το servo οταν τους ειπα οτι την μια εχω φρενα και την αλλη δεν εχω. Τους εγραψα κανονικα και κατα την διαρκεια του ελεγχου που εκανα μονος μου παρατηρησα οτι το βιδακι-ριγουλατορος της ασφαλειας, της μανετας του μπροστινου φρενου ειχε λασκαρει (προφανως απο τις δονησεις) και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να να απενεργοποιουνται τα φρενα απο τον εγκεφαλο της μηχανης για λογους ασφαλειας δεδομενου οτι διαβαζε απο τον αισθητηρα οτι υπαρχει συνεχομενη πεδηση στο συστημα. Το εσφιξα οσο επρεπε και τελειωσα με αυτο. |
|
|||
|
|||
![]()
Το δοκίμασα. Όντως η μανέτα δεν ήταν σφιγμένη καλά. Τώρα πάει καλύτερα αλλά πάλι κολλάει το φρένο κάποιες φορές. Η μανέτα έχει επανέλθει αλλά το μοτεράκι συνεχίζει να δουλεύει
![]() ![]() Μιλάς για τον ριγουλατόρο με το άλλεν ή αυτόν που τον σφίγγεις με το χέρι? Last edited by EvVas; 22-07-2010 at 18:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε υπάρχει ένα ρελιεδάκι-διακόπτης στην μπροστινή μανέτα (το βλέπεις καλύτερα από την κάτω πλευρά) που λογικά πρέπει να αλλάχτεί γιατί κολλάει και το σύστημα νομίζει ότι το φρένο είναι πατημένο για αυτό και ανάβει το πίσω φανάρι και ο θόρυβος που ακούς είναι από το μοτέρ του σερβό. έτσι ο εγκέφαλος νομίζει ότι όντως πατάς το φρένο και δεν προχωράει στο check του κυκλώματος αφήνοντας το ανενεργό.
το κόστος είναι πολύ μικρό 10 ευρώ περίπου και φτιάξτο γρήγορα γιατί δεν παίζουν με τα φρένα. Όσο για το συνεργείο απλά μην ξαναπάς εκεί, είναι το γνωστό ελληνικό φαινόμενο ότι ο αναβάτης είναι αδαής (ωραία λέξη έ ![]() Last edited by frits; 22-07-2010 at 18:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχει ένα πολύ μικρό "τορχ" από την κάτω πλευρά της μανέτας που συγκρατει αυτή την βαλβίδα, αλλά είναι πολύ μικρό και είναι εύκολο να το χαλάσεις αν πας να το βγάλεις μόνος σου, εξάλλου για μένα η βαλβίδα θέλει αλλαγή, σπρέυ και τέτοια είναι ημίμετρα και με τα φρένα δεν παίζουν.
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Υ.Γ. Και μην ξαναπάς στο ίδιο συνεργείο..! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πρόβλημα με Xenon... | Kimwnas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 24-04-2010 20:00 |
Πρόβλημα με το ABS | margot | Γενικά - Αναβάτης | 48 | 17-09-2009 21:30 |
Συμπεριφορά Φρένων και Αναρτήσεων !!!!!!! | riko46 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 14 | 01-08-2009 07:55 |
Πρόβλημα με cookies? | ALX | Διάφορα | 8 | 30-07-2009 11:53 |
Πρόβλημα με γκάζι | frits | Τεχνικά θέματα διάφορα | 7 | 26-01-2009 23:43 |