![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Δέσμευση 60 θαλαμηγών, στο στόχαστρο 4.000 σκάφη.
Πρόσω ολοταχώς έχει βάλει τις μηχανές το ΣΔΟΕ στο κυνήγι της φοροδιαφυγής των σκαφάτων. Εντός της προηγούμενης εβδομάδας προχώρησε σε προσωρινή δέσμευση 60 θαλαμηγών σε μαρίνες της Αττικής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην κατοχή του τα ονόματα περίπου 4.000 ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, οι οποίοι είτε τα έχουν δηλώσει ως επαγγελματικά είτε φέρουν ξένη σημαία και καλύπτονται από τον μανδύα των offshore εταιριών. Όσον αφορά στα δεσμευμένα σκάφη (είναι καταχωρημένα σε offshore εταιρείες) οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους αναδρομικά από την ημέρα της απόκτησης τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατασχεθούν υπέρ του Δημοσίου. Πιο αναλυτικά όπως λένε στο ΣΔΟΕ πολλοί ιδιοκτήτες θαλαμηγών ιδρύουν ναυτιλιακές εταιρείες πλοίων αναψυχής με μοναδικά περιουσιακά στοιχεία τα σκάφη τους, τα οποία εμφανίζονται ως επαγγελματικά . Παράλληλα, επιστρατεύονται και παρένθετα πρόσωπα για να μην φαίνονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που «φιλοξενούνται» στις λίστες του ΣΔΟΕ: - Μισθωτός με 86.806 ευρώ εισόδημα το 2008 κατέχει «παράκτιο» σκάφος μήκους 58,2 μέτρων. - Μισθωτός με 38.255 ευρώ εισόδημα το 2009 δηλώνει «αντιπρόσωπος» παράκτιας εταιρείας στην οποία ανήκει σκάφος μήκους 54,5 μέτρων. - Δικηγόρος με 21.009 ευρώ εισόδημα το 2009 «αντιπροσωπεύει» παράκτιο σκάφος μήκους 23,9 μέτρων. - Συνταξιούχος που δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τις χρήσεις 2007 και 2008 διαθέτει «επαγγελματικό» σκάφος μήκους 34,2 μέτρων. Με την ίδρυση εικονικών ναυτιλιακών εταιριών οι ιδιοκτήτες των σκαφών κατορθώνουν να αποφεύγουν σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις, όπως η υποχρέωση δικαιολόγησης της δαπάνης για την απόκτηση του σκάφους. Κι αυτό διότι η νομοθεσία δεν προβλέπει «πόθεν έσχες» για τα σκάφη των ναυτιλιακών εταιρειών. Επιπλέον δικαιούνται και αδασμολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων, γλιτώνοντας την πληρωμή φόρων ύψους άνω των 350 ευρώ για κάθε χίλια λίτρα πετρελαίου που προμηθεύονται. Η μόνη υποχρέωση που έχουν από το νόμο είναι να εμφανίζουν παραστατικά από τα οποία να προκύπτει ότι μισθώνουν το σκάφος για 60 ημέρες το χρόνο ή συνολικά 300 ημέρες στην 5ετία. Έτσι, παρουσιάζουν εικονικές μισθώσεις, συνήθως από πρόσωπα του οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντός τους. Εξετάζεται να τους δοθεί προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους να πληρώσουν τους φόρους για να αποφύγουν τα υπέρογκα πρόστιμα. 20/9/2010 Πηγή: Ημερησία ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.... Ζ Η Τ Ω !!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
50-60 μέτρα σκάφη;;;;;Υπάρχουν Έλληνες που μπορούν <νόμιμα> να τα συντηρούν;;;;
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Η απάντηση είναι πολλοί. Περισσότεροι από όσους φαντάζεσαι... |
|
|||
|
|||
![]()
ονόματα (εμμέσως πλην σαφώς) έχουν αναφερθεί.
Όπως πχ γνωστότατης πρώην υπουργού (σύζυγος επιχειρηματία με οικ. παράδοση στο χώρο του) που έχει μεγάλο σκάφος αλλά και της προσφάτως παντρεμένης κόρης της με επιχειρηματία που διατηρεί εξίσου ευμεγέθες σκάφος... Μια "βόλτα" στις εκπομπές με life-style γεγονότα θα σας δώσει την απάντηση...Και τα δύο σκάφη είναι (λένε) υπό δέσμευση... Οικογένειες και υπολήψεις δεν θίγουμε..... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Αυτά τα άκουσα και μακάρι να δεσμευτούν ! Βέβαια διατηρώ τρομερές επιφυλάξεις. Άλλα θέλω και τα άλλα, ξέρετε αυτά που δε λέει το Mega. |
|
|||
|
|||
![]()
Εμφύλιος στην οικογένεια του πρώην υπουργού που δοκιμάζεται σκληρά από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου
Κατερίνα - Πληρώνω γιατί ήσουν υπουργός Γιώργος - Καταστράφηκα για το Βατοπέδι σου Αυτό λέτε... να θα χωρίσει το ζευγάρι στο τέλος http://www.protothema.gr/files/1/kyr...DF/291soma.pdf |
|
|||
|
|||
![]()
μα είμαστε χώρα με παράδοση στην θάλασσα..γιατί ξαφνιαζόμαστε!!...ρε ουστ!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ποιός ανοίγει τα παράθυρα για να περνάνε οι φοροφυγάδες???
Μα το ίδιο το κράτος με τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές δήθεν επαγγελματιών του είδους,αφού ξέρουμε ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Καλά δεν είδατε πόσα δηλώνουν απο κοινού??? Πολλά τα φράγκα μάστορα.... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mάστορη, πάρα πολλά. Τα διάβασσα χθες.
Και ο δικός μας εδώ (γιατί στις μικρές κοινωνίες ξέρουμε ο ένας τον άλλον), δεξί χέρι πολιτικού, 52 ακίνητα. Τι να πεις. Όλοι εδώ ξέρουμε τι είχε. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Να και το δικό μου bebe | panos2712 | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 19 | 09-05-2010 03:08 |
Αγάπη μου, Μωρό μου.....ήσουν υπέροχη χτες βράδυ | zastava | Χιούμορ | 12 | 19-10-2009 18:28 |
Πέτρο να ζήσεις 1200 χρόνια!!! | yannis | Ευχές - (στους εορτάζοντες ... και όχι μόνον) | 14 | 18-09-2009 22:22 |
Να σας πω και γω τι μου έτυχε .... | vasmar | Τι μας έτυχε | 16 | 13-06-2009 15:44 |
O γιόs μου το καμάρι μου | nek21 | Ανέκδοτα | 12 | 09-04-2009 15:58 |