![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Ο λόγος που ανοίγω αυτο το θέμα ειναι για να μαζεψω αποψεις, αν και επειδη παντα κανω "του κεφαλιου μου", ειπα να ρωτησω φίλους και γνωστους.
Την επομενη εβδομαδα αλλάζω δίσκο. Ειπα λοιπον μιας και ο ΟΕΜ εχει τα ελλατωμα του να κοιταξω για κατι καλυτερο. Στο γνωστο site της Product Review: Oil Resistant Clutch - BMW R1200GS - Touratech-USA οπως θα είδατε παρουσιαζει έναν καινουργιο και πιο ασφαλή ( δλδ τωρα αυτος που εχουμε δεν ειναι????) δισκο με σημαντικες βελτιωσεις και αντοχη. η τιμη του Oil Resistant Touring Clutch, BMW R1200GS/Adventure, HP2 and R1200R/RT/S/ST - Touratech-USA δλδ περιπου 270€ χωρις μεταφορικα. έλα όμως που όπως χαζευα την φωτο βρηκα ποιος κυριος τους κατασκευαζει!!!! ![]() ![]() ![]() ο Γερμανος λοιπον κατασκευαστης μου το στελνει στην πορτα μου με 218€ Siebenrock - BMW motorcycles and parts Και ρωταω ειναι καλη η αγορά ή να πάω πάλι στον ΟΕΜ με τα γνωστα προβληματα??? |
|
|
|||
|
|||
|
Ο μαμά μιά χαρά είναι αν δεν είσαι αναβάτης των άκρων και δεν πρεσάρεις το μηχανάκι σε κλειστά χωμάτινα μονοπάτια.
Καλύτερος από τον μαμά είναι ο κεραμικός, με πολύ μεγαλύτερη αντοχή στις θερμοκρασίες αλλά δεν πολυ - κάνει για πολιτικη βόλτα. Να εξηγήσω τι εννοώ. Ο μαμά μπορεί να ξεκινήσει το μηχανάκι άνετα μέσα στην πόλη όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση πιο "μαλακά"ας μου επιτραπεί η έκφραση διότι επιτρέπει ελαφρύ πατινάρισμα. Ο κεραμικός όσο μαλακά και ν' αφήσεις τη μανέτα του συμπλέκτη, στο προηγούμενο σημείο δεν πιάνει και στο αμέσως επόμενο έχει γραπώσει, με αποτέλεσμα να μην έχεις πολύ ομαλό ξεκίνημα. Είναι φτιαγμένος για άλλη χρήση. Ελπίζω να σε κατατόπισα, αλήθεια πόσα χλμ έχεις και αλλάζεις δίσκο?? |
|
|
|||
|
|||
|
Τι ακριβώς πρόβλημα παρουσιάζει ο "μαμα" δίσκος?
|
|
|
|||
|
|||
|
Απο αυτα που διαβασα και καταλαβα για τον δίσκο που αναφερω πιο πανω είναι πως ειναι κατι ενδιάμεσο του κεραμικού και της μαμα. Μαλιστα αναφερει και αυτο που σωστα είπες φια το'' μαλακο '' ξεκινημα πως το κάνει σε αντιθεση με τον κεραμικο.
37000km εχω, με τα δικα μου να ειναι μονο τα 1000km , αλλα επειδη θα ανοιχτει για να φτιαξω το λεγομενο press direct (το κροτάλισμα που κανουν μερικα και ακουγεται οταν δεν πατας συμπλεκτη) λεω να το κανω και αυτο για να μην εχω παλι τα ιδια σε κανα χρονο. |
|
|
|||
|
|||
|
Απο αυτα που έχω ακουσει έιναι πως ανεβαζει θερμοκρασιες μεγαλες σε εκτος δρομου ταξίδι και πως εαν υπαρξει μια διαροη λαδιου απο το κιβωτιο ταχυτητων προς τον δισκο , αντε να τον σταματησεις.
Να ξεκαθαρισω πως δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις , απλα εκφραζω τα συμπερασματα μου. Και μερικες λεξουλες απο κανα 2 συνεργεια που εχω παει επισκεψη για το κροταλισμα στον κινητηρα εν σταση |
|
|
|||
|
|||
|
Έχω αλλάξει μιά φορά δίσκο πλατώ από μαμά.
Στην ερώτηση αν θα βάλω κεραμικό που είναι πιο σκληρός, η απάντηση ήταν πως ο κεραμικός πιο ανθεκτικός, λίγο πιο ακριβός, αλλά λόγω σκληρότητας καταπονείται περισσότερο το πλατώ ;;;;; Επίσης αφού ανοίγει η μηχανή μια φορά συνήθως η λογική λέει ότι αλλάζεις μαζί και πλατώ και τσιμούχα προστινή του διαφορικού για να μην ξαναλύνεις πάλι μηχανή οπότε τι και αν φθήρει ο κεραμικός δίσκος τα χτένια στο πλατώ αφού τα αλλάζεις όλα μαζι ; Μπέρδεμα δεν ξέρω τι είναι πιο σωστό ;;; Sent from my iPhone using Tapatalk Peterv |
|
|
|||
|
|||
|
Στην θεση σου δεν θα εκανα τιποτα. Θα αφηνα το πριζ ντιρεκτ να βαραει και ο δισκος με 37000 μια χαρα ειναι.
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() αλλα κολαω στο οτι το πηρα μεταχειρισμενο και πως με ενα service θα το εχω καινουργιο. Δεν μου γεμιζε και πολυ το ματι το παλιο αφεντικο ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Aν τελικα αλλαξεις δισκο για μενα να βαλεις της μαμας
γιατι αν ο κεραμικος δεν σου κατσει στα μετρα σου οπως λενε και αλλα παιδια εμπλεξες. Εγω στο 1150 αλλαξα μονο δισκο στα 80000χιλ. τωρα εχω 101000χιλ. και δεν υπαρχει προβλημα
|
|
|
|||
|
|||
|
Ακόμα κι αν ήταν λίγο πιο ακριβός από τον εργοστασιακό, θα τον επέλεγα. Νομίζω ότι βγαίνει και φθηνότερος, ε;
|
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Χαιρετίζω ως νεοσύλλεκτο μέλος! | spade ace | Καλώς ήλθατε | 24 | 07-12-2011 22:28 |
| Κανονες εκδρομης για ασφαλη οδηγηση | Ligo | Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης | 25 | 20-01-2011 09:18 |
| VFR1200F Dual Clutch Transmission | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Άλλες εταιρίες | 6 | 22-04-2010 23:38 |
| Ξενοι καλλιτεχνες και groups με την πληρη δισκογραφια τους | Silversun | Διάφορα | 2 | 21-04-2009 16:50 |