GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 24-11-2010, 17:00
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Μηνύματα: 6,620
Προεπιλογή Αποζημίωση-μαμούθ καλείται να καταβάλει η SAP στην Oracle

Το θέμα το ανεβάζω γιατί από όσο ξέρω η πλειονότητα των μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το SAP

Λος Άντζελες

Η αμερικανική Oracle, γίγαντας του λογισμικού για εταιρικές βάσεις δεδομένων, νίκησε στη δικαστική διαμάχη που ταρακουνά το τελευταίο διάστημα τη Σίλικον Βάλεϊ. Η SAP, η μεγάλη γερμανική δύναμη στην αγορά λογισμικού για επιχειρήσεις, βρέθηκε ένοχη για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τον ανταγωνιστή της, και καλείται να καταβάλει αποζημίωση 1,3 δισ. δολαρίων.

Πριν καν αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, η SAP παραδέχτηκε ότι εισέβαλλε σε προστατευμένους δικτυακούς τόπους της Oracle και κατέβασε αρχεία τεκμηρίωσης και υποστήριξης πελατών για προϊόντα του ανταγωνιστή της.


«Για περισσότερο από τρία χρόνια, η SAP έκλεβε χιλιάδες αντίγραφα λογισμικού της Oracle και στη συνέχεια μεταπωλούσε αυτό το λογισμικό και τις συνοδευτικές υπηρεσίες στους ίδιους τους πελάτες της Oracle» δήλωσε η Σάφρα Κατζ, συμπρόεδρος της Oracle.


Το αντίπαλο στρατόπεδο εκτιμούσε αρχικά ότι οι αποζημιώσεις που θα καλούνταν να καταβάλλει δεν θα υπερέβαιναν τα 40 εκατ. δολάρια.


Το δικαστήριο όμως είχε διαφορετική γνώμη. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Oracle, η αποζημίωση που τις επιδικάστηκε είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας λογισμικού.


Αναλυτές εκτιμούν ότι, ακόμα κι αν η SAP εφεσιβάλει την απόφαση και κερδίσει, η δημόσια εικόνα της έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ.


Η Oracle παραδοσιακά ειδικεύεται στις εταιρικές βάσεις δεδομένων, ωστόσο τα τελευταία έξι χρόνια έχει επενδύσει 40 δισ. δολάρια για την εξαγορά εταιρειών που ανταγωνίζονται τη SAP. Η SAP ειδικεύεται στο εταιρικό λογισμικό με το οποίο γίνεται η επεξεργασία των στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων.


Καβγάς κορυφής


Στο δικαστικό δράμα που εκτυλίχθηκε στην Καλιφόρνια οι πρωταγωνιστές ήταν τρεις: η Oracle, η SAP και η Hewlett-Packard.


H Oracle κάλεσε επανειλημμένα για κατάθεση τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της HP, Λίο Αποτέκερ, πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Oracle.


Η HP, τέως συνεργάτης αλλά νυν εχθρός της Oracle, ενεπλάκη στην υπόθεση από «σπόντα»: Τον περασμένο Αύγουστο απέλυσε τον τότε διευθύνοντα σύμβουλό της, Μάικ Χερντ, λόγω της πιθανής εμπλοκής του σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης.


Ο Χερντ βρήκε τότε δουλειά στην Oracle, οπότε η HP προσέλαβε τον Αποτέκερ.


Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Oracle Λάρι Έλισον αξιοποίησε τις δύο αποφάσεις της HP -να απολύσει τον Χερντ και να προσλάβει τον Αποτέκερ- για να επιτεθεί στην εταιρεία ενώπιον του δικαστηρίου.


Ο Αποτέκερ, κατηγορούμενος από τον Έλισον για «διεθνή επιχείρηση βιομηχανικής κατασκοπείας, αρνήθηκε τα αιτήματα για κατάθεση και τελικά έλαμψε διά της απουσίας του στη δίκη.


Ο Αποτέκερ εμπλέκεται στην υπόθεση επειδή ήταν μέλος του ΔΣ της SAP όταν η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να αγοράσει την TomorrowNow, μια σχετικά μικρή αμερικανική εταιρεία λογισμικού που ήταν πελάτης της Oracle.


Η παραβίαση των δικτυακών τόπων της Oracle και η κλοπή των επίμαχων αρχείων πραγματοποιήθηκαν μέσω λογαριασμών πρόσβασης που είχε στήσει η TomorrowNow.


Η SAP θα μπορούσε τώρα να ασκήσει έφεση για το πρόστιμο, πλέον όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι αθώα.


«H Oracle θα χρησιμοποιήσει τη δικαστική απόφαση ως εργαλείο μάρκετινγκ» εκτίμησε στο Reuters ο Ζακ Αμπράμοβιτς, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Silvia Quandt.


«Το μέγεθος της καταδικαστικής απόφασης μειώνει περαιτέρω την ευελιξία της SAP» συμφώνησε ο Έρικ Γκόλντμαν, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη στο Associated Press.


Στο ίδιο πνεύμα και ο Μάικλ Μπριστ της εταιρείας UBS: «Οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία στην έκβαση της δίκης» είπε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 ασκήσεις.... για να εκπαιδευτείτε στην καλή διάθεση jeny Διάφορα 6 15-11-2010 15:15
Αποζημίωση για τον θάνατο μοτοσυκλετιστή από κακοτεχνίες στο οδόστρωμα !!!!!!! riko46 Επικαιρότητα 4 04-01-2010 01:44
Αποζημίωση 250.000 δολαρίων georgekostas Διάφορα 4 17-10-2009 18:44
Είδε το ''χρέος - μαμούθ'' και έμεινε... κάγκελο nek21 Γενικά - Μοτοσυκλέτα 10 16-10-2009 13:06
Αυτα μονο στην Τουρκια μπορει να γινουν! Kwstas_kef Κόσμος 11 14-09-2009 01:19


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:02.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!