GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 30-01-2011, 20:13
gandreas Ο/Η gandreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αμπελόκηποι
Μoto: 1200gs
Προεπιλογή αντίστροφης όσμωσης

Έχει κανείς στο σπίτι του μηχάνημα αντίστροφης όσμωσης για πόσιμο νερό?
Κάτι σαν αυτό.
Ψάχνω για κάτι καλό και οικονομικό για να το έχω και για το ενυδρείο
Reply With Quote
Παλιό 30-01-2011, 20:54
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT
Προεπιλογή Απάντηση: αντίστροφης όσμωσης

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gandreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχει κανείς στο σπίτι του μηχάνημα αντίστροφης όσμωσης για πόσιμο νερό?
Κάτι σαν αυτό.
Ψάχνω για κάτι καλό και οικονομικό για να το έχω και για το ενυδρείο
Πιστεύω ότι αυτό το μηχάνημα δεν είναι αντίστροφη όσμωση όπως υποστηρίζουν, αλλά απλά φίλτρα. Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης είναι πολύ πιο περίπλοκα και πιο ακριβά.Το σημαντικό για να δουλέψουν οι ημιδιαπερατές μεμβράνες που κάνουν τη δουλειά είναι η πίεση με την οποία εισάγεται το νερό.. Συνήθως είναι 3-4 bar, οπότε θέλει έλεγχο με αντλία και πρεσοστατική.Δες ένα καλό παράδειγμα τέτοιου συστήματος.Απ'ότι είδα το site αυτό έχει τα πάντα σχετικά με το άθλημα...
Aqua Medic Standard 150

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση.

Last edited by Capitain; 30-01-2011 at 20:56.
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 00:18
jonyp Ο/Η jonyp βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: Preveza
Μoto: R1100GS

Συγνώμη αλλά νομίζω ότι στην αντίστροφη όσμωση συμβαίνει πλήρη αφαλάτωση (ουσιαστικά παίρνεις νερό αφαλατωμένο) δε νομίζω να πίνεται! Για τι ενυδρείο το θέλεις? Τι σε ενοχλεί το νερό της βρύσης στο ενυδρείο σου?

Last edited by jonyp; 31-01-2011 at 00:19.
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 00:37
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jonyp Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνώμη αλλά νομίζω ότι στην αντίστροφη όσμωση συμβαίνει πλήρη αφαλάτωση (ουσιαστικά παίρνεις νερό αφαλατωμένο) δε νομίζω να πίνεται! Για τι ενυδρείο το θέλεις? Τι σε ενοχλεί το νερό της βρύσης στο ενυδρείο σου?
Ετσι είναι, λέγεται και desalinator η αφαλατωτής. Παίρνει θάλασσα και βγάζει σχεδόν απεσταγμένο νερό, δεν περιέχει τα απαραίτητα άλατα που χρειάζεται ο οργανισμός, αντιθέτως εάν κάποιος το πιει, το νερό θα απορροφήσει και άλατα από τον οργανισμό που θα εισαχθεί.
Για ενυδρείο δεν ξέρω αν κάνει όμως.
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 01:00
Senior Member

Δεν λέω για αφαλατωτή ο οποίος έχει βάση το αλάτι και καθαρίζει μόνο αυτό
η αντίστροφης όσμωσης είναι το απόλυτο μηχάνημα για να πίνεις πεντακάθαρο νερό. Λένε ότι είναι τόσο καλό που μετά δεν μπορείς να πιείς ούτε εμφιαλωμένο. Το μόνο που θέλει είναι άλλαγμα τα φίλτρα του ανά 6 μίνες περίπου

Για το ενυδρείο υπάρχουν ψάρια που θέλουν μαλακό νερό (δίσκοι) και πεντακάθαρο, δεν μιλάω για χρυσόψαρα.
δες και εδώ

Last edited by gandreas; 31-01-2011 at 01:02.
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 08:25
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gandreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν λέω για αφαλατωτή ο οποίος έχει βάση το αλάτι και καθαρίζει μόνο αυτό
η αντίστροφης όσμωσης είναι το απόλυτο μηχάνημα για να πίνεις πεντακάθαρο νερό. Λένε ότι είναι τόσο καλό που μετά δεν μπορείς να πιείς ούτε εμφιαλωμένο. Το μόνο που θέλει είναι άλλαγμα τα φίλτρα του ανά 6 μίνες περίπου

Για το ενυδρείο υπάρχουν ψάρια που θέλουν μαλακό νερό (δίσκοι) και πεντακάθαρο, δεν μιλάω για χρυσόψαρα.
δες και εδώ
Η ώσμωση και η αντιστροφή αυτής είναι το φαινόμενο, και όχι το μηχάνημα....
Ώσμωση - Βικιπαίδεια
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 09:28
peterv Ο/Η peterv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R 1200 GS

Λοιπόν επειδή ασχολούμαι με το άθλημα των ενυδρείων (έχω δύο στο σαλόνι) εδώ και δύο χρόνια έβαλα αντίστοιχο μηχάνημα σαν αυτό που ζητάει ο gandreas .

Το θέμα γενικά θέλει πολύ ψάξιμο και οι επιλογές άπειρες. Στα φόρουμ των ενυδρειάδων αυτό που ζητάνε είναι κάτι φθηνό κατ αρχάς που θα δίνει καθαρό νερό για τα ενυδρεία και πόσιμο για εμάς.

Η πιο πρακτική λύση που έχει βρεθεί από τους ενυδρειάδες είναι η αντίστροφη όσμωση πέντε ή επτά σταδίων (ανάλογα το χρήμα που θέλει να ρίξει κανείς).

Το νερό βγαίνει με 0 tds για το ενυδρείο (τρία στάδια χωρίς καθόλου ιχνοστοιχεία) μετά εμπλουτίζεται με συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να γίνει πόσιμο αν θέλει κάποιος (επόμενα στάδια). Αλλη λύση είναι να αναμείξεις το καθαρό νερό, με νερό βρύσης ώστε να έχεις όλα τα στοιχεία στον οργανισμό (και τα βλαβερά) αλλά να μειωθούν αυτά ανάλογα με την αναλογία πόσιμου - καθαρού που θέλεις εσύ να φτιάχνεις.

Μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι για 1 λίτρο νερό πετάς 2 . Μπορείς να αλλάξεις την αναλογία αυτή σε 1 προς 1 λίτρο νερού αν πάρεις μεγαλύτερο φίλτρο στην αντίστροφη όσμωση αλλά με επιπλέον λεφτά. Πάντως αν χρησιμοποιείς την όσμωση μόνο για πόσιμο το νερό ενώ όλα τα άλλα τα κάνεις με νερό βρύσης δεν ξοδεύεις πολύ νερό.
Αλλες λύσεις για σύστημα με πόσιμο νερό κρίνονται συνοπτικά από τους ενυδρειάδες ως πολύ ακριβές και όχι τόσο καλές ως προς την καθαρότητα του νερού.

Υπάρχει όργανο που μετράει την καθαρότητα του νερού Tds-3 που είναι και σχετικά φθηνό από 30 - 50 ευρώ). Ενδεικτικά δίνω τιμές στοιχείων που περιέχει το νερό που πίνουμε.
νερό βρύσης Περιστέρι = περίπου 150 TDS
νερό εμφιαλωμένο = περίπου 180 TDS
νερό σε πηγή στην Μάνη = περίπου 80 TDS
νερό πόσιμο από όσμωση = περίπου 50 TDS

H περιεκτικότητα σε TDS περιλαμβάνει όλα τα ιχνοστοιχεία βλαβερά και χρήσιμα οπότε δεν σημαίνει ότι της όσμωσης το νερό είναι καλύτερο αλλά ότι έχει τα λιγότερα ιχνοστοιχεία χρήσιμα και βλαβερά μαζί.

Υπάρχουν και άλλα τέστ με τα οποία μετράμε συγκεκριμένα στοιχεία όπως αμμωνία, φώσφορο, ΝΟ2, ΝΟ3, ph κ.α.

Για πιο συγκεκριμένα πράγματα ρωτήστε και θα σας πώ .......
Χαρά μου να μοιραστώ την νέα μου αγάπη (τα ενυδρεία) με την πρώτη μου αγάπη (τις μηχανές) στο ίδιο φορουμ !!!!!!

Last edited by peterv; 31-01-2011 at 09:47.
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 09:34
peterv Ο/Η peterv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R 1200 GS

Προσωπικά πρίν κανα χρόνο που το είχα ψάξει έβαλα αυτό

αντίστροφη όσμωση πέντε σταδίων

Μαζί με αυτό σύστημα μετατροπής σε πόσιμο νερό

Την εγκατάσταση την κάνεις μόνος σου αν θέλεις, δεν απαιτεί ιδιαίτερα πράγματα. Εγώ φώναξα και υδραυλικό για να είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνω όλα σωστά επειδή δεν κατέχω....

Αυτά πρίν ένα χρόνο τώρα δεν ξέρω τι παίζει αν δηλαδή υπάρχει κάτι πιο φθηνό σε αντίστροφη όσμωση ........

Υ.Γ. κάθε 6 μήνες πρέπει να αλλάζεις κάποια φίλτρα (3 από τα πέντε) με κόστος περίπου στα 50 ευρώ.

Last edited by peterv; 31-01-2011 at 09:41.
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 09:58
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από peterv Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπάρχει όργανο που μετράει την καθαρότητα του νερού Tds-3 που είναι και σχετικά φθηνό από 30 - 50 ευρώ). Ενδεικτικά δίνω τιμές στοιχείων που περιέχει το νερό που πίνουμε.
νερό βρύσης Περιστέρι = περίπου 150 TDS
νερό εμφιαλωμένο = περίπου 180 TDS
νερό σε πηγή στην Μάνη = περίπου 80 TDS
νερό πόσιμο από όσμωση = περίπου 50 TDS

H περιεκτικότητα σε TDS περιλαμβάνει όλα τα ιχνοστοιχεία βλαβερά και χρήσιμα οπότε δεν σημαίνει ότι της όσμωσης το νερό είναι καλύτερο αλλά ότι έχει τα λιγότερα ιχνοστοιχεία χρήσιμα και βλαβερά μαζί.

!!
Οκ αλλά με τι όριο είναι οι τιμές αυτές? Για να καταλάβουμε τι πίνουμε
Reply With Quote
Παλιό 31-01-2011, 10:01
Senior Member

By aglentzakis at 2011-01-30

Reply With Quote