Αουσβιτς
Έχουν περάσει λίγα χρόνια (καμία 20ρια) από τον β παγκόσμιο πόλεμο και μια μεγάλη ομάδα εβραίων που ξέφυγαν από το ολοκαύτωμα αποφάσισαν να επισπευτούν το Άουσβιτς για να αποδώσουν φόρο τιμής στους χαμένους πατριώτες τους.
Νοικιάζουν κάποια πούλμαν και ξεκινούν να επισπευτούν το Άουσβιτς.
Μέχρι να φτάσουν έχει περάσει η ώρα και όταν φτάνουν εκεί οι πύλες έχουν κλίσει.
Προσπαθούν να πάρουν άδεια να μπουν αλλά οι ξεναγοί έχουν σχολάσει.
Μετά από πολλές προσπάθειες και εφόσον δεν έχουν καταφέρει τίποτα ρωτανε έναν φύλακα που μπορούν να διανυχτερεύσουν για να το επισπευτούν την επόμενη ημέρα.
Ο φύλακας τους λέει ότι δεν γνωρίζει την περιοχή αλλά στην κορυφή του λόφου δίπλα στην κεντρική πύλη του Άουσβιτς είναι ένα σπίτι που ο γέροντας που μένει εκεί είναι από πριν τον πόλεμο και σίγουρα αυτός θα ξέρει που μπορούν να πάνε να βρουν ξενοδοχείο.
Μπαίνουν λοιπών στα πούλμαν και πάνε στο σπίτι του γέροντας να τον ρωτήσουν.
Μόλις φτάνουν κατεβαίνει ο ένας οδηγός και χτυπά την πόρτα ανοίγει ο γέροντας και ακολουθει ο εξής διάλογος…
Καλησπέρα γέροντα, θα ήθελα να με βοηθήσεις αν μπορείς και ξέρεις .
Τι είναι παλικάρι μου?
Ξέρεις γέροντα έχουμε έρθει 5 πούλμαν με εβραίους για το Άουσβιτς αλλά είναι κλειστό και δεν ξέρουμε που να τους πάμε μήπως μπορείς να μας βοηθήσεις?
Τι να σου πω παλικάρι μου …. Εγώ ένα φουρνακι τόσο δα μικρό έχω αν σου κάνει… παρτο τι να σου πω…..
|