![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ψάχνω τεχνικές πληροφορίες για Εξάτμιση - Καταλύτη, ο λόγος είναι ότι πήρα την μηχανή χωρίς τον καταλύτη με Y-pipe και Akrapοvic και σκέφτομαι πως θα ήταν χωρίς αυτά...γιατί για να είμαι ειλικρινής καλή η εξάτμιση αλλά σε ταξίδι με τρελαίνει και εμένα και την σύζυγο.
Τι θέλω? Να μειωθεί λίγο ο θόρυβος, να εξαφανιστεί το backfire, να γίνω enviromental friendly. Επίσης ψάχνω πληροφορίες για το αν θα αλλάξει η κατανάλωση αν μπει πάλι ο καταλύτης, θερμοκρασίες (θα ανέβουν - θα πέσουν ? κλπ) Οι λύσεις που σκέφτομαι είναι οι εξής: 1)Προσθήκη καταλύτη και χρήση του τελικού της Akrapovic (τι αποτελέσματα θα έχει στην κατανάλωση - ήχο - επιδώσεις ) 2)Προσθήκη καταλύτη και μαμά εξάτμιση (όπως ποιο πάνω) 3)Να το αφήσω όπως έχει (φοράω φίλτρο Κ&Ν σαν πρόσθετη πληροφορία) Τα φώτα σας ειδικοί!!! |
|
|||
|
|||
![]()
1 η καλητερη λυση ελαυρια αυξηση καταναλοσης ωρεος θορηβος ελαυρια αυξησης 4 hp
2 καλη λυση οσο αφορα την καταναλοση 3 αποφηγετο για λογους καταναλοσης κε θορηβου Κ&Ν πολυ καλη σε ολα εκτος ελαφριας καταναλοσης πρως τα πανω Last edited by giclas; 19-09-2011 at 13:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Με τις πενιχρές μου γνώσεις (ας μιλήσουν ειδικότεροι):
Θεωρώντας ότι ΔΕΝ έχει αλλαγές στο στήσιμο η μηχανή σου! 1) Αρκετή πτώση απόδοσης, σχεδόν σαν να μην έχεις αλλάξει τίποτα (συνήθως τα τελικά μόνα τους, ΔΕΝ πετυχαίνουν σχεδόν τίποτα άσχετο αν διαφωνούν όλοι όσοι... έχουν αλλάξει μόνο τελικά ή θέλουν να αλλάξουν μόνο τελικά ![]() 2) Ε τι. Θα γίνεις στοκ. Ήσυχη εξάτμιση η μαμά του 1150. Θα πέσει η ελαφρά η κατανάλωση, πολύ ο ήχος και "όλη" (ή λίγο βελτιωμένη από το όπως την πήρες) απόδοση. 3) Τάπα έχει η εξάτμιση σου ή είναι ανοιχτή; Αν δεν έχει ΑΥΤΟ κάνει τη μεγάλη διαφορά. Βάλε. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
κάνα power commander, καμιά κομμένη εισαγωγή...
|
|
|||
|
|||
![]()
όχι, άρα φαντάζομαι ισχύουν τα προηγούμενα που είπες....
επειδή έχω ακούσει ότι ο καταλύτης αυξάνει την θερμοκρασία... ισχύει ή είναι και αυτό στα πλαίσια του "ότι δηλώσεις είσαι στην Ελλάδα" γιατί μου φαίνεται παράλογο η μαμά να έβαζε καταλύτη ο οποίος θα επιβάρυνε την μότο...και αν αυξάνει...είναι σε επικίνδυνα επίπεδα??? |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι την αυξάνει (αφού είναι λίγο μεγαλύτερη η πίεση μέσα στο χταπόδι μέχρι να φτάσεις στον καταλύτη).
Αλλά εννοείται όχι σε επικίνδυνα επίπεδα, γιατί ναι αυτό ΔΕΝ θα το έκανε η μαμά. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε δεν θελω να το παιζω ειδικος-ασε που δεν ειμαι αλλωστε-αλλα απο οτι ξερω οποιοσδηποτε κινητηρας που ειναι σχεδιασμενος για να λειτουργει με καταλυτη κ δουλευει χωρις αυτον,καθιστα το οχημα εως κ επικινδυνο για την δικη σου οσο κ την δημοσια υγεια...Τωρα θα μου πεις να ηταν μοναχα αυτο...Κοινως καρκινος σκετος!...αν τα λεω καλα.Για εμενα νο1 λογος για να βαλεις καταλυτη ειναι αυτος αφου δεν εχεις,τα υπολοιπα-θερμοκρασιες,πιεσεις,αποδοση-σε σχεση με αυτο ειναι μακραν δευτερευουσης σημασιας...Παντα φιλικα,stukas..
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Σε ένα γερμανικό συγκριτικό που είχα διαβάσει (ο Παναγιωτίδης μας το χε παραθέσει) φαίνεται ότι την καλύτερη καμπύλη απόδοσης την έχει guess who?.. η μαμά εξάτμιση. Η ακράπες και η after market λύσεις είναι μόνο για τον ήχο, την ομορφιά και το βάρος. Αν θες απόδοση βάλε τη μαμά. Επίσης αν σέβεσαι την υγεία σου και των γύρω σου, βάλε τον καταλύτη διότι εκπέμπεις καθαρό καρκίνο. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Εξατμιση. | staikosn1 | Πωλήσεις αξεσουάρ/ανταλλακτικών μοτοσυκλετών | 12 | 08-09-2011 07:40 |
Γέμισαν αγανάκτηση οι πλατείες πόλεων σ' όλη την Ελλάδα | MARK | Επικαιρότητα | 26 | 13-06-2011 16:49 |
Πυρωμένη Εξάτμιση!? | KouaksKouaks | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 17 | 18-12-2010 23:21 |
Ρύθμιση πίσω ανάρτησης | zarcous | Τεχνικά θέματα διάφορα | 44 | 10-10-2010 08:39 |
Ρύθμιση αναρτήσεων ESA (1200GS Adv.), ποια ρύθμιση σας βολεύει? | georged | Τεχνικά θέματα διάφορα | 2 | 19-09-2010 21:17 |