![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Εχθές βρισκόμουνα στην Βουλγαρία. Λίγο πριν τα συνορα και αφού έκανα μια αποόσταση μόνο 8 χιλ., μετά από προσπέραση νταλίκας τσιμπάω λίγο το φρένο και μου δίνει την αίσθηση η μανέτα ότι είναι πολύ σκληρή. Μετά από λίγο πάω να ξανά τσιμπήσω το φρένο και αυτό κοκαλώνει. Φρενάρισμα πανικού λέμε, με 140χιλ μέσα και χωρίς να το θέλω. Σταματά η μηχανή (R1200 GS 07 μοντ., 19111 χιλ.) στη μέση του δρόμου. Ούτε μπρος ούτε πίσω. Γίνονται τα σχετικά τηλεφωνα σε φίλο μάστορα απόφασίζω να κάνω εξαέρωση. Σμπρόχνω να δω αν κινείται, κινούταν. Την βάζω στη άκρη κάνω εξαέρωση και συνεχίζω έως Λάρισα χωρίς φρένα. Σήμερα θα την πάω συνεργείο. Παρόλα αυτά αν ξέρει κάποιος να μου πει, τί μπορεί να ήταν αυτό? Υποψιάζομαι ότι δεν ήταν τρόμπα φρένου γιατί η μανέτα δεν κόλλησε, ήταν τέρμα έξω. Τέλος να πω ότι σήμερα που δοκίμασα έχω φρένα.
|
|
|||
|
|||
![]()
αν εχεις κανονικα φρενα χωρις πιο σκληρη αισθηση θα ηθελε εξαερωση.λογο χρονολογιας εχεις κανει αλλαγη υγρων ?
|
|
|||
|
|||
![]()
κουραγιο φιλε!
...δεν προβλεπεται σε καμια περιπτωση!!!!!...τρομακτικο σεναριο!....οποια και να ειναι η αιτια ... πρεπει να την μαθουμε!!! ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Σωστή η τοποθέτησή σου Γιάννη πρέπει να μάθουμε από που προήλθε αυτό .
![]() Πάλι καλά που δεν έπαθες τίποτα ευτυχώς . ![]() ![]() Περιμένουμε νέα σου από την αυτοψία στο συνεργείο . ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις καθαρίσει ποτέ τη μονάδα ABS και όλα αυτά τα παραφερνάλια του κυκλώματος φρένων;
Διάβαζα, (νομίζω στο ADVRider) ότι χρειάζεται ένας καλό καθαρισμός του συστήματος κάθε 4-5 χρόνια. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Με τη τρόπο καθαρίζουμε το κύκλωμα των φρένων ?????
Η αλλαγή των υγρών αρκεί η υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ??? Εσύ Παναγιώτη γνωρίζεις τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό ?? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παναγιώτη στα μοντέλα του 2007 όπου και καταργήθηκε το servo η διαδικάσια είναι πολύ πιο απλή. Τα άλλαξα πρόσφατα(30000km) και δεν μπορώ να πώ ότι ήταν κ πολύ χάλια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο στο ADVRider αλλά δεν μπόρεσα να βρω το άρθρο.
Ίσως το είχα διαβάσει αλλού... ![]() Όπως και να έχει, ας δώσουμε λίγο χρόνο να απαντήσουν οι συμφορουμίτες που ίσως αντιμετώπισαν κάτι παρόμοιο. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Στο τελευταίο servise στην BMW τα κοιταξε ο μηχανικός τα υγρά και βρήκε οκ. Θα ενημερώσω μόλις έχω πληροφόρηση. Παρεπίπτόντος να πω ότι από το σημείο πέρασαν τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα ελληνικά και όχι μόνο δεν σταμάτησε κανείς (η πινακίδα μου φαινόταν, άσε που στις βαλίτσες έχω και ελληνικές σημαίες) αλλά δεν έκοβαν και ταχύητητα παρότι 50 μέτρα πριν ο συνεπιβάτης με πορτοκαλί γιλέκο τους έκανε νόημα να ελαττώσουν ταχύητητα. Στ' αρ.....δια τους οι Ελληνάρες. Μόνο ένα παλικάρι από Θεσ/νικη σταμάτησε γιατί και αυτός είχε gs, ο οποίος ελλέιψει εργαλίων δεν μπορούσε να βοηθήσει. Καλά όταν του είπα τί έπαθα έμεινε και με κοιτούσε με το στόμα ανοιχτό. Κάπως έτσι βέβαια ήμουν και εγώ. Αυτός που σταμάτησε και με βοήθησε να κάνω εξαέρωση, ο οποίος μου έδωσε και ένα 8ράκι κλειδί ήταν ένας Βούλγαρος.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φώτακα, μην τους αποπαίρνεις.
Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα να συμβαίνουν στους δρόμους της Βουλγαρίας. Αν ήμουν εγώ πιθανότατα θα σταματούσα σε αρκετή απόσταση και θα προσπαθούσα "δια βοής" να εξακριβώσω αν πρόκειται για πραγματική ανάγκη ή "παγίδα". Ο πεθερός που ανεβοκατεβαίνει με αμάξι Αθήνα-Βουκουρέστι, κατουράει πριν μπει Βουλγαρία έτσι, ώστε να μην χρειαστεί να κάνει στάση!!! |
![]() |
|
|