![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ζουμε θλιβερα μεγαλες στιγμες...ταυτοχρονα τοσο ταπεινωτικες και συνάμα εξοργιστικες................
![]() Καθομαι να διαβασω παρεα με την κορουλα μου.Βλεπω στα μάτια της μια διψα για μαθηση,μια θεληση για παιδεία.Ο ενθουσιασμος μιας νεας μαθητριας,ενος παιδιου που οτι βιβλιο πιανει θελει να γινεται γνωση στο μυαλο!Και θα δεις παρακατω γιατι καθομαι και γραφω και μιλαω για ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ... Ολοι οι γονεις,θελουμε το κατι παραπανω για τα παιδια μας.Ολοι οι πατεραδες γινομαστε χαζομπαμπαδες οταν καμαρωνουμε ακουγοντας απ'το δασκαλο οτι το παιδι μας ειναι αρχηγοπουλο στο διαβασμα...Το'χεις ζησει ως γονιος,το'χεις παρατηρησει ως τριτος... Πώς και κυριως ποιος κ@ριολης θα ερθει να με κοιταξει στα ματια να μου εξηγησει γιατι με υπεβαλλε σαν γονιό και πολυ περισσοτερο το κοριτσακι μου και το παιδι καθενος,σε ευαισθητη μαλιστα ηλικια,στην διαδικασια να διαβαζουνε μεσα απο σελιδες φωτοτυπημενες.Ποιος και ποιοι ειναι τοσο μαγκες αλλά ταυτοχρονα ξεφτιλισμενες προσωπικοτητες που αποφασισαν τη λαμογιά και την κλεψια περασμενων χρονων να την παραφρασουν ως "κριση" και να μην δωσουν το ΒΙΒΛΙΟ στα σχολεια;Να στερησουν απο ενα παιδι το συμβολο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ για να δικαιολογησουν την τραγικη οικονομια που αλλοι ευθυνονται που την εστειλαν στο δι@λο... Ποια εικονα θα εχει αυτο το παιδι που καθεται να διαβασει και πιανει στα χερια του σελιδες χαρτιου;Δεν με νοιαζει το παιδι που εσκιζε αλλοτε τα βιβλια του και πιθανο να εκανε το ιδιο και τωρα.Δεν με ενδιαφερει το παιδι που απλα πηγαινοφερνε τα βιβλια μεσα στη σακα στο σχολειο σκονισμενα και ανάνοιχτα,ανεπαφα χωρις να ρουφαει γνωση.Αυτα ως συνεχεια των ανεπροκοπων,μιζερων και ανευθυνων γονιων τους συνεχιζουν μια καταντια.Με νοιαζει ομως ρε αληταραδες νταβατζηδες το δικο μου παιδι και το παιδι του διπλανου μου,που θελει να μαθει.Που θελει την εικονα του βιβλιου μπροστα του.Που ο πατερας του και η μανα του δεν χρωσταγε πουθενα και σε κανεναν π@υστη,που οι φοροι και τα εισοδηματα δηλωνονται μεχρι και τελευταιο λεπτο του ευρω και χωρις να κλεψει ποτέ κανεναν τον τιμωρεις με τη δικαιολογια της οικονομικης κρισης δινοντας στο παιδι του να διαβασει χαρτουρες........ Δεν ξερω για σενα αλλά προσωπικα νοιωθω ενα συστημα που σιωπηλα διωχνει την ιση μεταχειριση και το δικαιωμα στη γνωση.Απωθει εμμεσα εναν ανθρωπο απο τη γνωση.Αφηνει στην ακρη την αρετη του ΒΙΒΛΙΟΥ, την αξία του ως συμβολο γνωσης και ωθει στον ωχαδερφισμο,την τσαπατσουλιά και την προχειροτητα; Δεν θα κανω την χαρη σε κανενα να στερησω απο τα παιδια μου τη μαθηση.Το οφειλω σε μενα και ειδικα τωρα που σε εποχες που αρχιζουν να μας σπρωχνουν στον διαχωρισμο εχοντων και μη εχοντων σε οσους βρεθουν βεβιασμενα και αδιακριτα απεναντι μου.Δεν θα κανω το χατηρι σε κανενα και καμμια που βρεθηκε σε μια καρεκλα και αποφασισε το βιβλιο να γινει μπαλακι λιγοψυχισμου και μαλακυνσης. Αν μας θελουν καποιοι να σκαρφαλωνουμε δυσκολα να ειναι σιγουροι οτι θα το κανουμε και θα μας βρουν απο πανω τους.Ορισμενες αξίες ειναι δεδομενες και δικαιωματικα υπαρκτες,οσο κι αν προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο. Οι χαλεπες εποχες και η αθλιοτητα του ανθρωπου απεχει πολυ απο τα σχεδια και τις επιταγες των και καλα σκεπτομενων μεσω κρισης αφενταδων.Ας το βαλουν καλα στο μυαλο τους.Ξεφτιλιζονται και ξεβρακωνονται στα ματια μας.Ποσο μαλλον στα ματια των παιδιων μας που θα κληθουν αυριο να κανουν το παραπανω βημα για να συνεχισουν τη σκυταλοδρομια της ζωης... Κι αν το βιβλιο για καποιους ειναι θεμα διαπραγματευσης και μεσο ασκησης πιεσης ή και βλακειας,για καποιους οι αξίες και τα συμβολα ειναι πιο βαθια ριζωμενα που αδυνατουν να τα χαλιναγωγησουν.Σκεφτειτε διπλά και τριπλά γιατι κι αν καψεις ενα λαό θα βρεθεις αντιμετωπος με τη σπιθα που αναζωπυρωσε το μεγαλειο της ψυχης του...Aυτο το παιδι που σημερα τού στερεις το ΒΙΒΛΙΟ θα το μαθω να σε σιχαθει για την μικροτητα της ψυχης σου... Last edited by mAthosalas; 04-12-2011 at 16:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε συμπονάω αδερφέ και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Και αν βρέθηκαν κάποια παλιόπαιδα και έκαψαν τα βιβλία τους, δεν φτάινε τα ίδια. Φταίει η οικογένειά τους που δεν τους εμφύσησε την ιδιότητα του "βιβλίου" και όλες τις άλλες αξίες της ζωής. Θα ξαναγυρίσουμε στο κρυφό σχολιό και θα είναι και γρήγορα ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
Eμείς - στα χρόνια μου - τα επιστρέφαμε τα βιβλία ... .
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
:sm4:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mε αφορμη αυτο,να πω οτι ειμαι της αποψης πώς τα παιδια δεν φταινε ποτέ για κατι που κανουν.Ποτέ δεν θα κατηγορησω προσωπικα ενα παιδι.Το τι θα σκεφτει ενα παιδι και αποτελεσματικα τι θα πραξει ειναι καθρεφτης της διαχρονικης απο τη γεννηση του ακομα σχεσης του με τον γονιο.Ναι ΜΟΝΟ με τον γονιο διοτι ολα τα "τριτα"ερεθισματα απο το περιβαλλον,απο τον περιγυρο,απο το σχολειο,απο τις παρεες μπορουν να φιλτραρονται απο τον γονιο υπο μια προϋποθεση:την καλη σχεση με τα παιδια...δυσκολο αλλά εφικτο......
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και τι σου κανει εντυπωση;Οτι γιαυτο που σωστα λες εχουμε φτασει να μιλαμε για την Παιδεια με τροπο "Μια φορα κι εναν καιρο..."βλεποντας καθε μερα γυρω μας αξεστους και ανεγκεφαλους;Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα...
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Εργαλειό από τα παλιά..!!! | ARGI | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 22 | 04-09-2011 22:42 |
Μακελειό στο Ρέντη 10-04-2009 | wolferin | Κοινωνική ευαισθησία | 15 | 11-04-2009 23:20 |
Μακελειό στη Γερμανία με 15 νεκρούς........... | riko46 | Επικαιρότητα | 7 | 13-03-2009 01:10 |