GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-07-2009, 15:05
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή "Η μπαγκαζιέρα σου λείπει"

Βασικά ήθελα να ξεκινήσω ένα μόνιμο thread (ή section) με θέμα τα οδηγικά thumbs ups και downs της μέρας, βδομάδας κλπ. αλλά ο χρόνος δεν το επιτρέπει, συν ότι εγώ κάτι που έγινε τώρα, το ξεχνάω μέχρι να πάω σπίτι μου.

...Όμως θα γράψω κάτι που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αφού το θυμάμαι ακόμα.

Επιστρέφω από τη δουλειά (η δουλειά είναι 20χλμ. ακριβώς από το σπίτι μου, μέσω Εθνικής Οδού), είμαι σταματημένος στο φανάρι του Ν. Φαλήρου πριν το Καραϊσκάκη (μένω Καστέλα). Ανάβει, φεύγω, ψιλογρήγορα αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο (ή εντυπωσιακό), μπαίνω στην γνωστή υπόγεια πορεία προς Μικρολίμανο, πάλι ψιλογρήγορα αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο (ή εντυπωσιακό) -εκεί όντας ένα μέρος που το περνάω κάθε μέρα μπορώ να πάω με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα αν το θέλω, αλλά γιατί;- όταν πια είμαι στην είσοδο τις δεξιάς στροφής βγαίνοντας από την "τρύπα" βλέπω στον καθρέφτη μου μου ένα παπί να μπαίνει στην στροφή (δηλ. πριν την τρύπα) με τα μπούνια... Σκέφτομαι (έχω γίνει έμπειρος στην μα*ακία τελικά) "πλάκα έχει αυτός τώρα θέλει να δείξει πως πάει το παπί πιο καλά από ότι εγώ την 1200", κόβω λοιπόν και μέχρι να φτάσω στην πρώτη διασταύρωση είχε φτάσει...

Είχα δίκιο περνώντας λέει το μεγαλοφυές "η μπαγκαζιέρα σου λείπει" και φεύγει "γρήγορος" αφήνοντας εμένα να έχω ταπωθεί (στο μισό μυαλό που κουβαλάει αυτός εννοώ)...

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ (επίτηδες δεν ανέφερα τις λεπτομέρειες που θα προσθέσω πιο κάτω):

- Εγώ όντας με γάντια (καλοκαιρινά) και μπουφάν μηχανής (καλοκαιρινό) και κράνος 450 ευρώ (γιατί το κεφάλι μου κάνει πολύ παραπάνω ότι μηχανή και να έχω), είμαι ο λάθος; Προφανώς το είδος της μηχανής, σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό (σιγά τον εξοπλισμό) τον προκάλεσαν να πει το σούπερ που είπε...

- Αυτός όντας με μπλουζάκι, σορτσάκι και για κράνος την καράφλα (ξέχασα να πω ήταν 35+ για να μην πω 40+ άνετα και αυτός... περιμένατε νεαρό ####παιδο, το ξέρω, αλλά σόρρυ ήταν "ενήλικας"), ήταν ο σωστός;

- Μήπως ήταν και λίγο χαζός αφού δεν είχε ιδέα από που μπορεί να έρχομαι; όχι από 2χλμ (όπως αυτός), ή 20 (όπως εγώ)... αλλά 200; (μπορεί να ήρθα από τον Βόλο - όπως και έχει γίνει - που το ξέρει;...)

- Μήπως ζήλευε μέχρι συγκάματος; (δεν μου αρέσει να λέω τέτοια πράγματα, ειδικά εφόσον δεν πιστεύω ότι τα υλικά αγαθά δείχνουν διαφορετικούς ανθρώπους... άσε που την 1200 ακόμα την πληρώνω)

- Λέτε πράγματι να πίστευε ότι αν ήθελα να πάω τη στροφή γρήγορα θα μπορούσε να κάνει ότι με πλησιάζει; (αυτό είναι ματαιόδοξο που λέω αλλά μην τρελαθούμε κιόλας... υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι)

Όσο αφορά τον εξοπλισμό (ας πετάξουμε την εξυπνάδα μας/συμβουλή μας αφού γράφουμε που γράφουμε - στο κάτω κάτω και άλλοι το κάνουν ): Τα χρόνια εμπειρίας μου (δεν λέω πολλά ή λίγα αλλά είναι κάποια), έχουν δείξει ότι πέρα από τους κινδύνους που σε προστατεύει ένα ζευγάρι γάντια και ένα μπουφάν (αλλά και μπότες που δεν φόραγα κλπ.), μόνο το κάψιμο από τον ήλιο που έρχεται χωρίς να το καταλάβεις στα σώμα και τα χέρια στους 35+ στην άσφαλτο της Εθνικής (ή και πάνω στα βουνά που όταν είσαι ακίνητος κρυώνεις όπως διαπίστωσα κάποτε με τον κακό τρόπο), εύκολα δικαιολογεί να τα φοράς ακόμα και 20 "χιλιομετράκια". Εξάλλου μετά τα 40χαω. (για να μην πω 140χαω. ή παραπάνω και με κράξετε) αυτά τα πράγματα δεν σε ζεσταίνουν. Προφανώς το μυαλό του τύπου (ίσως και η απροσμέτρητη εμπειρία του, ίσως και η κόμπλα του με την BMW και τους αναβάτες της) δεν έφτανε εκεί.

Καμιά φορά ήθελα να έχω δυνατότητα τηλεπάθειας... ήθελα να του εκπέμψω ένα "τι βλακεία είπες τώρα ρε βλίτο"... αλλά να το νιώσει "εσωτερικά".

Last edited by NLS; 03-07-2009 at 15:07.
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 15:09
skippybi Ο/Η skippybi βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: BMW R 850 Roadster ή απλά ''Σουρτούκω''
Προεπιλογή Απάντηση: "Η μπαγκαζιέρα σου λείπει"

εσύ καλά τα λές, απλά όσα δε φτάνει η αλεπού...
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 15:14
wolferin Ο/Η wolferin βρίσκεται εκτός σύνδεσης
J. Member

Περιοχή: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μoto: R 1200 GS

απλα οσοι ειμαστε σωστα ντυμενοι και πηγαινουμε στρωτα ειμαστε μακακες στα ματια των "γρηγορων" και ελαφρα ντυμενων οδηγων!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 15:19
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Tελικά δεν μας είπες ... είχες βαλίτσα ή όχι ;;;;

....για να ξέρουμε, αν ήταν εύλογη η απορία του τυπάκου ....
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 15:41
wet & dirty Ο/Η wet & dirty βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: athens
Μoto: R1200GS ADVENTURE & UNIVEGA ALPINA HT-550

H αποψη μου ειναι να μην δινεις και πολλη σημασια εως καθόλου...και που το ειπε τι εγινε?παλι με το παπι του θα ειναι και θα προσπαθει να το φτάσει στα ορια του.........98χιλ(τα ορια του συγκεκριμένου μακακα) και οπως λες που ξερει αυτός???αρκει που ξέρεις εσυ......

εγω επιδη ειμαι συνεχεια με την μηχανη στο δρομο ξερεις τι εχω ακουσει???"μαθε ρε μεγαλε πρωτα που ειναι το γκάζι και μετα παρε bmw"
η "ααα bmw εχεις???καταλαβα" και το καλήτερο να σκαει τυπος με ΜΤΧ στο φανάρι χωρις κράνος και μου λεει "το ταλαιπωρεις καθολου η το εχεις για την Γλυφαδα??"και περνει την απάντηση δεν μπορω να πάω Γλυφάδα ρε φιλε δεν εχω διαβατήριο...τι να του πεις οτι σε ενα χρόνο εχεις παει στα ψηλότερα βουνα της Ελλάδας και εχω περάσει ποτάμια με κροκάλα σαν το κεφάλι του??????η οτι λογο κρίσης κανω οικονομια και το πισω λαστιχο εχει 28.000 χιλ και το μπροστα λάστιχο 10.000χιλ

οποτε φιλαρακι περνα καλα με την μηχανη σου και μην δινεις σημασια στους βαρεμένους διασκέδασέτο....όπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω οσα δεν φτάνει η αλεπου.....περνει παπι
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 15:45
nek21 Ο/Η nek21 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΡΜΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R1200ADV

εγω παντως θα τον πλακωνα στις φαπες.καλα που συγκρατηθηκες.
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 15:52
1200GS Ο/Η 1200GS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΙΓΑΛΕΩ
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από skippybi Εμφάνιση μηνυμάτων
εσύ καλά τα λές, απλά όσα δε φτάνει η αλεπού...

Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 16:59
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

ρε παιδιά εννοείται δεν έδωσα σημασία, απλά μου έκανε εντύπωση

και εγώ κάθε μέρα με τη μηχανή στο δρόμο είμαι - αυτό είναι και ένας λόγος που πήρα αυτή που πήρα, για να νιώθω ασφαλής (που είναι ο George τώρα; )

όχι δεν είχα βαλίτσα και γενικά δεν μου αρέσει να την έχω επάνω, παρά μόνο όταν έχω κάτι να κουβαλήσω, γιατί... ...χοντραίνει την μηχανή (understatement αυτό για τον όγκο την GS;... όχι δεν θα το έλεγα, συνήθως στην κίνηση, οι άλλοι είναι πιο αργοί, το ξέρουμε όλοι οι "κανονικοί" αναβάτες GS αυτό)
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 18:14
doukas tasos Ο/Η doukas tasos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: argos orestiko kastorias
Μoto: KTM 950s CRE250F HM

Καμιά φορά ήθελα να έχω δυνατότητα τηλεπάθειας... ήθελα να του εκπέμψω ένα "τι βλακεία είπες τώρα ρε βλίτο"... αλλά να το νιώσει "εσωτερικά".
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2009, 19:29
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασικά ήθελα να ξεκινήσω ένα μόνιμο thread (ή section) με θέμα τα οδηγικά thumbs ups και downs της μέρας, βδομάδας κλπ. αλλά ο χρόνος δεν το επιτρέπει, συν ότι εγώ κάτι που έγινε τώρα, το ξεχνάω μέχρι να πάω σπίτι μου.

...Όμως θα γράψω κάτι που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αφού το θυμάμαι ακόμα.

Επιστρέφω από τη δουλειά (η δουλειά είναι 20χλμ. ακριβώς από το σπίτι μου, μέσω Εθνικής Οδού), είμαι σταματημένος στο φανάρι του Ν. Φαλήρου πριν το Καραϊσκάκη (μένω Καστέλα). Ανάβει, φεύγω, ψιλογρήγορα αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο (ή εντυπωσιακό), μπαίνω στην γνωστή υπόγεια πορεία προς Μικρολίμανο, πάλι ψιλογρήγορα αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο (ή εντυπωσιακό) -εκεί όντας ένα μέρος που το περνάω κάθε μέρα μπορώ να πάω με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα αν το θέλω, αλλά γιατί;- όταν πια είμαι στην είσοδο τις δεξιάς στροφής βγαίνοντας από την "τρύπα" βλέπω στον καθρέφτη μου μου ένα παπί να μπαίνει στην στροφή (δηλ. πριν την τρύπα) με τα μπούνια... Σκέφτομαι (έχω γίνει έμπειρος στην μα*ακία τελικά) "πλάκα έχει αυτός τώρα θέλει να δείξει πως πάει το παπί πιο καλά από ότι εγώ την 1200", κόβω λοιπόν και μέχρι να φτάσω στην πρώτη διασταύρωση είχε φτάσει...

Είχα δίκιο περνώντας λέει το μεγαλοφυές "η μπαγκαζιέρα σου λείπει" και φεύγει "γρήγορος" αφήνοντας εμένα να έχω ταπωθεί (στο μισό μυαλό που κουβαλάει αυτός εννοώ)...

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ (επίτηδες δεν ανέφερα τις λεπτομέρειες που θα προσθέσω πιο κάτω):

- Εγώ όντας με γάντια (καλοκαιρινά) και μπουφάν μηχανής (καλοκαιρινό) και κράνος 450 ευρώ (γιατί το κεφάλι μου κάνει πολύ παραπάνω ότι μηχανή και να έχω), είμαι ο λάθος; Προφανώς το είδος της μηχανής, σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό (σιγά τον εξοπλισμό) τον προκάλεσαν να πει το σούπερ που είπε...

- Αυτός όντας με μπλουζάκι, σορτσάκι και για κράνος την καράφλα (ξέχασα να πω ήταν 35+ για να μην πω 40+ άνετα και αυτός... περιμένατε νεαρό ####παιδο, το ξέρω, αλλά σόρρυ ήταν "ενήλικας"), ήταν ο σωστός;

- Μήπως ήταν και λίγο χαζός αφού δεν είχε ιδέα από που μπορεί να έρχομαι; όχι από 2χλμ (όπως αυτός), ή 20 (όπως εγώ)... αλλά 200; (μπορεί να ήρθα από τον Βόλο - όπως και έχει γίνει - που το ξέρει;...)

- Μήπως ζήλευε μέχρι συγκάματος; (δεν μου αρέσει να λέω τέτοια πράγματα, ειδικά εφόσον δεν πιστεύω ότι τα υλικά αγαθά δείχνουν διαφορετικούς ανθρώπους... άσε που την 1200 ακόμα την πληρώνω)

- Λέτε πράγματι να πίστευε ότι αν ήθελα να πάω τη στροφή γρήγορα θα μπορούσε να κάνει ότι με πλησιάζει; (αυτό είναι ματαιόδοξο που λέω αλλά μην τρελαθούμε κιόλας... υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι)

Όσο αφορά τον εξοπλισμό (ας πετάξουμε την εξυπνάδα μας/συμβουλή μας αφού γράφουμε που γράφουμε - στο κάτω κάτω και άλλοι το κάνουν ): Τα χρόνια εμπειρίας μου (δεν λέω πολλά ή λίγα αλλά είναι κάποια), έχουν δείξει ότι πέρα από τους κινδύνους που σε προστατεύει ένα ζευγάρι γάντια και ένα μπουφάν (αλλά και μπότες που δεν φόραγα κλπ.), μόνο το κάψιμο από τον ήλιο που έρχεται χωρίς να το καταλάβεις στα σώμα και τα χέρια στους 35+ στην άσφαλτο της Εθνικής (ή και πάνω στα βουνά που όταν είσαι ακίνητος κρυώνεις όπως διαπίστωσα κάποτε με τον κακό τρόπο), εύκολα δικαιολογεί να τα φοράς ακόμα και 20 "χιλιομετράκια". Εξάλλου μετά τα 40χαω. (για να μην πω 140χαω. ή παραπάνω και με κράξετε) αυτά τα πράγματα δεν σε ζεσταίνουν. Προφανώς το μυαλό του τύπου (ίσως και η απροσμέτρητη εμπειρία του, ίσως και η κόμπλα του με την BMW και τους αναβάτες της) δεν έφτανε εκεί.

καλα!κι εσυ που πας χωρις μπαγαζιερα!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης