GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-07-2012, 00:46
bmwf650gs2008 Ο/Η bmwf650gs2008 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2012
Περιοχή: Ναύπακτος
Μoto: F650 GS Twin 2008
Προεπιλογή Επιλογή ελαστικών για F650 GS 800cc 2008

Γεια χαρά σε όλους. Μόλις αγόρασα το συγγεκριμένο μοντέλο με 7.200Km και έχω πάρα πολύ θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Είναι η πρώτη μου μοτοσικλέτα καθότι οδηγώ απο πολύ μικρός δίκυκλα και ειδικότερα με συμπλέκτη (έχει 2 ZUNDAPP ο πατέρας μου) αλλά δεν είχα κάποιο στην κατοχή μου. Χρειάζομαι τη βοηθειά σας για την επιλογή ελαστικών καθότι έχει ακομή τα εργοστασιακά BRIDGESTONE πάνω και είναι πλέον ξερά παρότι έχουν πέλμα αρκετό ακόμη. H Χρήση που κάνω είναι σχετικά ήρεμη οδήγηση σε στροφιλίκι ανηφόρα-κατηφόρα και εθνικό δρόμο κατά κόρον και πολύ μικρή εντός πόλης. Τι μου προτείνετε?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2012, 09:05
elrodeo77 Ο/Η elrodeo77 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Βύρωνας,Αθήνα
Μoto: F 800 GS 2013
Προεπιλογή Απάντηση: Επιλογή ελαστικών για F650 GS 800cc 2008

Καλημέρα , βάλε τα ίδια που φοράς, σκληρά λάστιχα, με μεγάλο χρόνο ζωής, για χρήση σε άσφαλτο μια χαρά.

θα μείνεις ευχαριστημένος !!!
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2012, 22:20
szygo Ο/Η szygo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΔΑΦΝΗ
Μoto: PIAGGIO BEVERLY 350 ST

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη μοτοσυκλετιστική εμπειρία, έβαλα στην 1η αλλαγή τα DUNLOP TR-91 με τα οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένος...χρήση ασφάλτινη, ήρεμη....λίγο πόλη τα περισσότερα εκτός και έχω μέχρι στιγμής 16.000 km μονός πάντα σπάνια 3βάλιτσος και με το βάρος μου να μην ξεπερνά τα 60 kg...και τώρα που πλησιάζει η αλλαγή πάλι τα ίδια θα επιλέξω....προσωπική πάντα γνώμη....
Reply With Quote
Παλιό 03-07-2012, 23:26
Thanos Ο/Η Thanos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Cholargos
Μoto: F650GS Twin

Καλορίζική Αντώνη και πάντα όρθιος.
Και εγώ τα ίδια (Brigestone) έβαλα όταν χρειάστηκαν αλλαγή και τώρα είμαι στην φάση να τα ξαναλλάξω. Με τα συγκεκριμένα κάνεις 18-20.000 χλμ ή τα κρατάς για δυο χρόνια και μετά αλλαγή, κάτι που τα κατατάσσει στα ανθεκτικά της κατηγορίας του, και αυτό είναι ένα από τα βασικά του προτερήματα. Τα κάνει όλα τίμια, χωρίς και να σε ενθουσιάζει όμως. Τα βασικά του μειονεκτήματα για εμένα είναι ότι θέλει το χρόνο του για να ζεσταθεί και ότι μετά τα 18.000 χλμ στην βροχή είναι επικίνδυνα ασαφές. Από την άλλη, ψάχνοντας τι να βάλω αυτήν την φορά, νομίζω πάλι εκεί να καταλήξω, μιας και τα άλλα της κατηγορίας δεν μου φαίνονται καλλίτερα στην συνολική τους συμπεριφορά.
Reply With Quote
Παλιό 04-07-2012, 10:28
Member

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ένας φίλος που ασχολείται με μηχανές μου πρότεινε τα METZELER Tourance EXP. Μου είπε ότι είναι αρκετά μαλακά και ότι θα έχω μεγαλύτερη ασφάλεια σαν νέος αναβάτης του GS. Έχει κανείς εντυπώσεις απο το συγγεκριμένο?
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 10:35
Member

Καμιά πρόταση κανείς άλλος
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 11:21
panosv Ο/Η panosv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2011
Περιοχή: Καματερο
Μoto: f800gs

Μονόδρομος για μένα michelin anakee!
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 12:34
steliosx Ο/Η steliosx βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αγία Παρασκευή
Μoto: BMW F650GS'08 (twin), ΧΤ500'01

Καλημέρα,

Νομίζω ότι δεν θα βρείς μία ομόφωνη γνώμη πάνω στα ελαστικά που ζητάς. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο θα σου πω και την δικιά μου γνώμη.

Τα παρακάτω ελαστικά:

Michelin anakee II
Dunlop TR91
Pirelli scorpion trail
Bridgestone BT 501/502
Metzeler Tourance EXP

Τα έχω φορέσει και τα έχω "λιώσει" στην κυριολεξία και μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΟΛΑ ηταν καλά.
Οι διαφορές τους που εμφανίζονται κατά καιρούς σε test ελαστικών σε σε διάφορα περιοδικά, (υπάρχει προβληματισμός για τα test αυτά) είναι οριακές και σε οριακές συνθήκες.

Πιστεύω ότι δεν μπορείς ούτως ή άλλως να ξεπεράσεις τα όρια πρόσφυσης στα παραπάνω ελαστικά, καθώς οι επιδόσεις της μηχανής είναι δεδομένες.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι για όλες τις μηχανές και με οτιδήποτε ελαστικό και να φοράνε, ισχύουν πάντα και οι νόμοι φυσικής.

Σημείωση: Δεν έχω αναφέρει τα Conti Trail Atack, για τα οποία υπάρχουν άριστες κριτικές, έχω άριστες εντυπώσεις για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που τα φόρεσα (δύο φορές), αλλά είχα προβλήματα με "κουνήματα" του μπροστινού οπότε και δεν τα κράτησα.
Οπότε καταλήγοντας, θα έλεγα να πάς σε έναν "λαστιχά" της επιλογής σου (το GS Forum έχει πρόταση επι αυτού) και να διαλέξεις ένα από τα παραπάνω ελαστικά, το πιό φρέσκο και όποιο είναι σε καλύτερη τιμή. Καλά και "όρθια" χιλιόμετρα να έχεις.

Όπως ανέφερα και στην αρχή του post αυτού, όλα τα παραπάνω προσωπική μου άποψη είναι.
Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 22:59
pkaran Ο/Η pkaran βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: BMW G650GS-2011

Reply With Quote
Παλιό 12-07-2012, 23:20
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από steliosx Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα,

Νομίζω ότι δεν θα βρείς μία ομόφωνη γνώμη πάνω στα ελαστικά που ζητάς. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο θα σου πω και την δικιά μου γνώμη.

Τα παρακάτω ελαστικά:

Michelin anakee II
Dunlop TR91
Pirelli scorpion trail
Bridgestone BT 501/502
Metzeler Tourance EXP

Τα έχω φορέσει και τα έχω "λιώσει" στην κυριολεξία και μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΟΛΑ ηταν καλά.
Οι διαφορές τους που εμφανίζονται κατά καιρούς σε test ελαστικών σε σε διάφορα περιοδικά, (υπάρχει προβληματισμός για τα test αυτά) είναι οριακές και σε οριακές συνθήκες.

Πιστεύω ότι δεν μπορείς ούτως ή άλλως να ξεπεράσεις τα όρια πρόσφυσης στα παραπάνω ελαστικά, καθώς οι επιδόσεις της μηχανής είναι δεδομένες.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι για όλες τις μηχανές και με οτιδήποτε ελαστικό και να φοράνε, ισχύουν πάντα και οι νόμοι φυσικής.

Σημείωση: Δεν έχω αναφέρει τα Conti Trail Atack, για τα οποία υπάρχουν άριστες κριτικές, έχω άριστες εντυπώσεις για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που τα φόρεσα (δύο φορές), αλλά είχα προβλήματα με "κουνήματα" του μπροστινού οπότε και δεν τα κράτησα.
Οπότε καταλήγοντας, θα έλεγα να πάς σε έναν "λαστιχά" της επιλογής σου (το GS Forum έχει πρόταση επι αυτού) και να διαλέξεις ένα από τα παραπάνω ελαστικά, το πιό φρέσκο και όποιο είναι σε καλύτερη τιμή. Καλά και "όρθια" χιλιόμετρα να έχεις.

Όπως ανέφερα και στην αρχή του post αυτού, όλα τα παραπάνω προσωπική μου άποψη είναι.

Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης