![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια χαρά σε όλους. Μόλις αγόρασα το συγγεκριμένο μοντέλο με 7.200Km και έχω πάρα πολύ θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Είναι η πρώτη μου μοτοσικλέτα καθότι οδηγώ απο πολύ μικρός δίκυκλα και ειδικότερα με συμπλέκτη (έχει 2 ZUNDAPP ο πατέρας μου) αλλά δεν είχα κάποιο στην κατοχή μου. Χρειάζομαι τη βοηθειά σας για την επιλογή ελαστικών καθότι έχει ακομή τα εργοστασιακά BRIDGESTONE πάνω και είναι πλέον ξερά παρότι έχουν πέλμα αρκετό ακόμη. H Χρήση που κάνω είναι σχετικά ήρεμη οδήγηση σε στροφιλίκι ανηφόρα-κατηφόρα και εθνικό δρόμο κατά κόρον και πολύ μικρή εντός πόλης. Τι μου προτείνετε?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα , βάλε τα ίδια που φοράς, σκληρά λάστιχα, με μεγάλο χρόνο ζωής, για χρήση σε άσφαλτο μια χαρά.
θα μείνεις ευχαριστημένος !!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χωρίς να έχω ιδιαίτερη μοτοσυκλετιστική εμπειρία, έβαλα στην 1η αλλαγή τα DUNLOP TR-91 με τα οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένος...χρήση ασφάλτινη, ήρεμη....λίγο πόλη τα περισσότερα εκτός και έχω μέχρι στιγμής 16.000 km μονός πάντα
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλορίζική Αντώνη και πάντα όρθιος.
![]() Και εγώ τα ίδια (Brigestone) έβαλα όταν χρειάστηκαν αλλαγή και τώρα είμαι στην φάση να τα ξαναλλάξω. Με τα συγκεκριμένα κάνεις 18-20.000 χλμ ή τα κρατάς για δυο χρόνια και μετά αλλαγή, κάτι που τα κατατάσσει στα ανθεκτικά της κατηγορίας του, και αυτό είναι ένα από τα βασικά του προτερήματα. Τα κάνει όλα τίμια, χωρίς και να σε ενθουσιάζει όμως. Τα βασικά του μειονεκτήματα για εμένα είναι ότι θέλει το χρόνο του για να ζεσταθεί και ότι μετά τα 18.000 χλμ στην βροχή είναι επικίνδυνα ασαφές. Από την άλλη, ψάχνοντας τι να βάλω αυτήν την φορά, νομίζω πάλι εκεί να καταλήξω, μιας και τα άλλα της κατηγορίας δεν μου φαίνονται καλλίτερα στην συνολική τους συμπεριφορά. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ένας φίλος που ασχολείται με μηχανές μου πρότεινε τα METZELER Tourance EXP. Μου είπε ότι είναι αρκετά μαλακά και ότι θα έχω μεγαλύτερη ασφάλεια σαν νέος αναβάτης του GS. Έχει κανείς εντυπώσεις απο το συγγεκριμένο?
|
|
|||
|
|||
![]()
Καμιά πρόταση κανείς άλλος
|
|
|||
|
|||
![]()
Μονόδρομος για μένα michelin anakee!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,
Νομίζω ότι δεν θα βρείς μία ομόφωνη γνώμη πάνω στα ελαστικά που ζητάς. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο θα σου πω και την δικιά μου γνώμη. Τα παρακάτω ελαστικά: Michelin anakee II Dunlop TR91 Pirelli scorpion trail Bridgestone BT 501/502 Metzeler Tourance EXP Τα έχω φορέσει και τα έχω "λιώσει" στην κυριολεξία και μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΟΛΑ ηταν καλά. ![]() Οι διαφορές τους που εμφανίζονται κατά καιρούς σε test ελαστικών σε σε διάφορα περιοδικά, (υπάρχει προβληματισμός για τα test αυτά) είναι οριακές και σε οριακές συνθήκες. Πιστεύω ότι δεν μπορείς ούτως ή άλλως να ξεπεράσεις τα όρια πρόσφυσης στα παραπάνω ελαστικά, καθώς οι επιδόσεις της μηχανής είναι δεδομένες. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι για όλες τις μηχανές και με οτιδήποτε ελαστικό και να φοράνε, ισχύουν πάντα και οι νόμοι φυσικής ![]() Σημείωση: Δεν έχω αναφέρει τα Conti Trail Atack, για τα οποία υπάρχουν άριστες κριτικές, έχω άριστες εντυπώσεις για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που τα φόρεσα (δύο φορές), αλλά είχα προβλήματα με "κουνήματα" του μπροστινού οπότε και δεν τα κράτησα. ![]() Οπότε καταλήγοντας, θα έλεγα να πάς σε έναν "λαστιχά" της επιλογής σου (το GS Forum έχει πρόταση επι αυτού) και να διαλέξεις ένα από τα παραπάνω ελαστικά, το πιό φρέσκο και όποιο είναι σε καλύτερη τιμή. Καλά και "όρθια" χιλιόμετρα να έχεις. ![]() Όπως ανέφερα και στην αρχή του post αυτού, όλα τα παραπάνω προσωπική μου άποψη είναι. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
![]() |