GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Αυτοκίνητο

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 04-08-2012, 12:25
tzimis Ο/Η tzimis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: athina
Μoto: gs1200
Μηνύματα: 19
Lightbulb Ο γύρος της Ελλάδας με ένα ρεζερβουάρ

Ο γύρος της Ελλάδας με ένα ρεζερβουάρ

2012-08-03 19:00:06








Πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης για τα VW up!

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα, να κάνουν το γύρο της Ελλάδας με ένα μόνο ρεζερβουάρ βενζίνης, τόλμησαν και κατάφεραν τα δύο μικρά της Volkswagen.

Ο αρχικός στόχος της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν να αποδείξει εμπράκτως ότι τα αυτοκίνητά της διαθέτουν μικρή κατανάλωση, όχι στα χαρτιά αλλά σε πραγματικές συνθήκες. Αποφάσισε λοιπόν να πραγματοποιήσει έναν «άτυπο» διαγωνισμό οικονομίας, σε συνεργασία με τη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν ένα VW Polo 1.2 TSI 105 ίππων και ένα VW up! 1.0 MPI 75 ίππων. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από τα Ιωάννινα και μέσω Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας, Κορίνθου και Ακράτας τερμάτισε στο Σταθμό ανεφοδιασμού της ΕΚΟ που βρίσκεται στο 10ο χλμ της Αττικής οδού.




Για την επικύρωση του ρεκόρ αρμόδιοι ήταν οι άνθρωποι του παγκόσμιου οργανισμού πιστοποίησης ρεκόρ οικονομίας, ECO2DRIVING – WORLD FUEL ECONOMY RECORDS - που έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ - και οι οποίοι παρακολούθησαν το όλο εγχείρημα και θα το πιστοποιήσουν τις επόμενες μέρες, μετά την πλήρη αξιολόγηση των στοιχείων και των σχετικών βίντεο.




Πριν από την εκκίνηση τα ρεζερβουάρ των 2 αυτοκινήτων άδειασαν εντελώς με ειδικό μηχάνημα ενώ η διαδικασία ελέγχτηκε από εκπροσώπους του αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων. Κατόπιν ξαναγέμισαν και σφραγίστηκαν. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας ήταν το VW Polo να καλύψει 1.638 χιλιόμετρα απόστασης, επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση 3,7 λίτρα/100 χλμ. και το VW up! να κάνει 1.339 χιλιόμετρα, με μέση κατανάλωση 3,46 λίτρα/100 χλμ. Ως εκ τούτου, το «πείραμα» θεωρείται επιτυχημένο.
www.newsnow.gr/article
Reply With Quote
  #2  
Παλιό 14-08-2012, 00:44
dimkarte Ο/Η dimkarte βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: ATHINA
Μoto: BMW1200
Μηνύματα: 10
Προεπιλογή Απάντηση: Ο γύρος της Ελλάδας με ένα ρεζερβουάρ

Έφτασε ένα κουτί να καίει τη μισή κατανάλωση από τις μπουμπούδες;;;;
Reply With Quote
  #3  
Παλιό 14-08-2012, 09:55
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV
Μηνύματα: 20,938
Προεπιλογή Απάντηση: Ο γύρος της Ελλάδας με ένα ρεζερβουάρ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από dimkarte Εμφάνιση μηνυμάτων
Έφτασε ένα κουτί να καίει τη μισή κατανάλωση από τις μπουμπούδες;;;;


Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:59.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!