GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 11-01-2013, 19:50
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Μηνύματα: 376
Προεπιλογή Πως μας κλέβουν στα πρατήρια βενζίνης

Έχω τραγανιστά νέα. Ελέγχθηκε και ο τελευταίος βενζινάς που ήθελα να ελέγξω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. (τσεκάρω καιρό διάφορους...φθηνούς και ακριβούς)

Έφαγα όλη την βενζίνη μέχρι σημείου να αρχίσει να διαμαρτύρεται η αντλία πιάνοντας που και που αέρα όπως κουνιόταν η μοτοσυκλέτα. Φουλάρησα και μαντέψτε! 23,55 λίτρα :faskelo: (στο 22άρι υπενθυμίζω ρεζερβουάρ και όπως λέει η BMW στο μάνουαλ usable 22liters) Δηλαδή και 22,5 να παίρνει μέσα και 23 να παίρνει... η αντλία 22 μπορεί να καταναλώσει γιατί μετά δεν μπορεί να τραβήξει άλλο.

Γυρίζω στο σπίτι (1 χιλιόμετρο από το πρατήριο) και ξεκινάω την διαδικασία που σκεφτόμουν. Να αδειάσω το ρεζερβουάρ με αντλία σε ογκομετρημένα δοχεία. Τα ογκομέτρησα με διαγραμμισμένο μπουκάλι βάζοντας μέσα στα μπιτόνια λίτρο λίτρο και σημαδεύοντάς τα με μαρκαδόρο. Τράβηξα φωτό... τράβηξα και βίντεο την όλη διαδικασία. Όμως επειδή μου πήρε πολύ ώρα, θα το κάνω ένα μοντάζ να κόψω σημεία που δεν έχουν ενδιαφέρον και μόλις το ετοιμάσω θα το δείτε.Το αποτέλεσμα για να μην σας κρατάω σε αγωνία, είναι ότι είχα δίκιο σε ότι έλεγα ως τώρα για το ρεζερβουάρ μου.


Πάμε λοιπόν....

'Οπως είπα, άφησα το ρεζερβουάρ να πατώσει σχεδόν και πάω να φουλάρω.
Η αντλία σταματάει στα 23,55 λίτρα σε πρατήριο που το είχα για καλό. (έτσι έδειχνε παλιότερα πάντως)
Μετά από χαλαρή κουβέντα με τον υπάλληλο φεύγω και πάω στο σπίτι όπου και ετοιμάζω την επιχείρηση "άδειασμα του ρεζερβουάρ να δω πόσο παίρνει επιτέλους μέσα.

Φουλαρισμένος λοιπόν ως επάνω.





Και εδώ τα δοχεία που ογκομέτρησα με ένα ογκομετρημένο δοχείο του λίτρου, ρίχνοντας μέσα στα μπιτόνια λίτρο λίτρο.



Δεν τα ογκομέτρησα όλα, γιατί μέτραγα με το 4λιτρο ογκομετρημένο τις ποσότητες στα άλλα.



Πήρα και την τρόμπα και ξεκίνησα... (θα δείτε το σχετικό βίντεο που ετοίμασα από κάτω)

Μόλις αφαίρεσα 18 ακριβώς λίτρα.... άναψε το λαμπάκι της ρεζέρβας.Το κίτρινο δίπλα στο μεγάλο πράσινο της νεκράς (όπως τα έλεγα συνέχεια δηλαδή. Λαμπάκι σημαίνει άλλα 4 λίτρα για κατανάλωση όπως ακριβώς λέει και το μάνουαλ της BMW)



...και νάτα τα δοχεία μου.



Κατά διαβολική σύμπτωση κατάφερα να βγάλω ΑΚΡΙΒΩΣ 22 λίτρα μέσα από το ρεζερβουάρ. 10 στο μεγάλο, 5 στο 5λιτρο, 4 στο 4λιτρο που είναι ακριβώς ίδιο με το ογκομετρημένο 4λιτρο και 3 στο ογκομετρημένο. Σύνολο 22 λίτρα ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Όσο και να προσπάθησα μετά μετακινώντας το σωληνάκι της τρόμπας παντού μέσα στο ρεζερβουάρ, δεν κατάφερα να βγάλω άλλη. Σίγουρα θα υπήρχε ακόμα μια μικροποσότητα που δεν μπορούσα να πιάσω. Με στεναχώρησε αρχικά αυτό, αλλά μετά σκέφτηκα ότι αφού έβγαλα 22 λίτρα, η μοτοσυκλέτα λογικά δεν θα μπορεί να πάρει μπροστά (βάσει των 22 λίτρων usable που λέει η BMW)
Άρα πάμε να δοκιμάσουμε! (θα το δείτε live στο video πως η μοτοσυκλέτα ΔΕΝ παίρνει μπροστά. Άρα, ακόμα και να υπήρχε κι άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ (κάνα μισόλιτρο λέω εγώ) η αντλία δεν μπορεί να το πιάσει να το καταναλώσει. Άρα η BMW ήταν ολόσωστη όταν έλεγε usable 22 liter. Άρα σαφέστατα δεν γινόταν να μου βάλουν 23,55 λίτρα μέσα. (μου έχουν βάλει μέχρι 24,15 λίτρα! :gun_owned:

Και εδώ η φωτό όταν έριξα πίσω την βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Γέμισε και πάλι μέχρι επάνω.





...κι εδώ το βίντεο μονταρισμένο γιατί η όλη διαδικασία μου πήρε σχεδόν 1½ ώρα!!! Για όποιον πιστεύει ότι υπάρχει δόλος, μπορώ να του δώσω όλο το αμοντάριστο βίντεο των 6Gb σε 720p ανάλυση. :shades:


Απολαύστε


Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:35.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!