GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 05-08-2013, 18:03
georgios Ο/Η georgios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: BMW R1200 GS - 2011
Προεπιλογή Metzeler Tourance Next

Καλησπέρα παιδιά,

αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένη του 2011 την R1200 GS, η οποία φοράει φρεσκοπερασμένα τα Metzeler Tourance Next. Η πίεση μπρος/πίσω με κρύα τα ελαστικά το πρωί είναι 2.5/2.9. Ισχύει αυτό που λένε για τη συγκεκριμένη σειρά ελαστικών ότι θέλει αρκετά παραπάνω αέρα για να έχει σωστή απόδοση;

Μήπως ο λαστιχάς που τα πέρασε και υποστηρίζει αυτή τη θεωρία είναι λίγο υπερβολικός;
Reply With Quote
Παλιό 05-08-2013, 18:54
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Metzeler Tourance Next

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από georgios Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα παιδιά,

αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένη του 2011 την R1200 GS, η οποία φοράει φρεσκοπερασμένα τα Metzeler Tourance Next. Η πίεση μπρος/πίσω με κρύα τα ελαστικά το πρωί είναι 2.5/2.9. Ισχύει αυτό που λένε για τη συγκεκριμένη σειρά ελαστικών ότι θέλει αρκετά παραπάνω αέρα για να έχει σωστή απόδοση;

Μήπως ο λαστιχάς που τα πέρασε και υποστηρίζει αυτή τη θεωρία είναι λίγο υπερβολικός;
Επειδη τα φορώ εδώ και 10.000χλμ έχω να σου πώ ότι το προβληματάκι τους το έχουν, αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στη πίεση. Μακρυά κι αγαπημένα
Reply With Quote
Παλιό 05-08-2013, 19:31
Giannme Ο/Η Giannme βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2011
Περιοχή: Χανιά (Κρήτης)
Μoto: Bmw R1200Gs '08

O κατασκευαστής προτείνει τις πιέσεις ανάλογα.. για μονός 2.2 μπροστά 2.5 πίσω, για διπλός ή και βαλίτσες 2.5 μπροστά 2.9 πίσω. Αυτό που λές οτι η εταιρέια προτείνει 2.5/ 2.9 (και στο μονός) μου το έχει πει και εμένα λαστιχάς για τα Dunlop roadsmart2(οτι το προτείνει η Dunlop) αλλά εγώ ακολουθώ τον κατασκευαστή ΒΜW και απο προσωπικούς πειραματισμούς βρίσκω πιο σωστές αυτές τις πιέσεις. Γενικά θα σου πρότεινα να πάιξεις λίγο με τις πιέσεις για να δείς που αισθάνεσαι το μηχανάκι καλύτερο στο οδηγικό σου στύλ.. Στην πίστα κατεβάζω και κάτω απο το 2.2 - 2.5... Τέλος να σημειώσω κάτι άλλο. Άν και διαδίδεται οτι ο ηλεκτρονικός μετρητής πιεσής μας 'εχει αποκλίσεις -που όντως ισχύει σε σχέση με διαλύμένα παλία πιεσόμετρα, σε καινούργιο βουλκανιζατέρ με πιεσόμετρα πανακριβα γνήσια michelin δεν είχα καμία απόκλιση... Το βουλκανιζατέρ κολλητα σε βενζινάδικο και οι τρέις μετρήσεις το ίδιο λεπτό (βενζινάδικου-οργανα μηχανής-βουλκανιζατέρ) τα δύο τελευταια έδειχναν ακριβώς το ίδιο..
Reply With Quote
Παλιό 05-08-2013, 19:36
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

η πιεση που δουλευεις ειναι σωστη αν και αυτες η τιμες ειναι για φορτωμένη αλλα πες ενταξει.....Τωρα σαν λαστιχο το φορεσα στην αρχη του χρονου και του εκανα στα 1500 χιλιομετρα. .....ποτε δεν τα συνηθισα........τα πουλαω και βαζω μισελεν ανακι 2 καπως καλύτερα αλλα οχι ευχαριστώ. ....και εβαλα τωρα πριν δυο μερες χαιντεναου........Στο δικο μου στιλ οδηγησεις απλα το λαστιχο ειναι Α ΠΕ ΧΤΩ......

οσο για το νεχτ εαν δεν σου καθετε βγαλτω γιατι ΓΙΑ ΜΕΝΑ εαν την φοβάσαι την μηχανη η αν σε αγχωνει τοτε χωρις να το θελεις γίνεσαι "επικινδυνος" ( ας μου επιτραπεί η λεξη) για εσενα και για τον συνάνθρωπο σου .......
Reply With Quote
Παλιό 05-08-2013, 20:39
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από commander Εμφάνιση μηνυμάτων
... σαν λαστιχο το φορεσα στην αρχη του χρονου και του εκανα στα 1500 χιλιομετρα. .....ποτε δεν τα συνηθισα........τα πουλαω και βαζω μισελεν ανακι 2 καπως καλύτερα αλλα οχι ευχαριστώ. ....και εβαλα τωρα πριν δυο μερες χαιντεναου........

Την αλλη φορα δοκιμασε να αλλαξεις μηχανη, ισως τοτε να βρεις το ιδανικο λαστιχο
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2013, 00:04
kosta12gs Ο/Η kosta12gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Thessaloniki
Μoto: R 1200 GS ?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από georgios Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα παιδιά,

Πωωωω αυτο θα γίνεται απο εδω και πέρα;
Οχι η πίεση στα λάστιχα
οχι τα λάστιχα
οχι τα λάδια
οχι η ζελατίνα
όχι οι βαλίτσες....
μάζεψε κάπου όλες τις απορίες σου και βαλ'τες σε ένα θέμα. Να τελειώνουμε.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Giannme Εμφάνιση μηνυμάτων

... Στην πίστα κατεβάζω και κάτω απο το 2.2 - 2.5...

..
@georgios) Νομίζω οτι εκεί θα βρεθείς στo φυσικό σου χώρο.

Reply With Quote
Παλιό 06-08-2013, 00:49
Μιχάλης 1988 Ο/Η Μιχάλης 1988 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2012
Περιοχή: Μαρουσι
Μoto: R1200gs 07'

Με πιέσεις για μονοσ το μπροστινό κοντα στα όρια του μου διπλωνει, ενώ με πιέσεις για διπλός και αΠοσκευες μπορω να το εκμεταλλευτω μέχρι και το τελείωμα του μπροστινου..(exp) , υπάρχει όμως πρόβλημα μές στην πόλη απο τους κραδασμούς, οπότε νορμαλ πιέσεις μέσα και μπαλονι έξω... Αυτα ειναι τα προσωπικά μου γούστα!!
Μιλάω πάντα για μόνος (70κιλα) και χωρίς αποσκευές
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2013, 00:49
Senior Member

Με πιέσεις για μονοσ το μπροστινό κοντα στα όρια του μου διπλωνει, ενώ με πιέσεις για διπλός και αΠοσκευες μπορω να το εκμεταλλευτω μέχρι και το τελείωμα του μπροστινου..(exp) , υπάρχει όμως πρόβλημα μές στην πόλη απο τους κραδασμούς, οπότε νορμαλ πιέσεις μέσα και μπαλονι έξω... Αυτα ειναι τα προσωπικά μου γούστα!!
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2013, 01:23
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης 1988 Εμφάνιση μηνυμάτων
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης 1988 Εμφάνιση μηνυμάτων
το εμπεδωσαμε μηχαλη........το εμπεδώσαμε. ...
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2013, 01:25
Senior Member

Ετσι γιατι η επανάληψη ειναι η μητέρα της μάθησης!!χαχαχα
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης