![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Υπάρχει κάποιος να ξέρει με σχετική σιγουριά (ιδανικά να είναι τελωνιακός ή να ξέρει κάποιον τελωνιακό και να μάθει) τι παίζει με το τελωνείο για δέματα απο USA?
Θέλω να μου στείλει φίλος απο Νέα Υόρκη ηλεκτρονική συσκευή αξίας 500 ευρώ, και θέλω να δω τι απ'ολα με συμφέρει (αν συμφέρει τελικά!) Ξέρω οτι μέσω UPS ή κάποιας άλλης εταιρείας courier είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα περάσει τελωνείο, και θα γίνει.. σφαγή! Οπότε ίσως η USPS που είναι τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ να είναι λύση? ![]() Η συσκευή θα σταλθεί χωρίς κουτί, να μην φαίνεται οτι είναι νέα δηλαδή, και δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα το Gift που χαρακτηρίζονται κάποια δέματα για να γλιτώσουμε τον φόρο. Επίσης το να δηλωθεί η αξία του πακέτου χαμηλά, για να μην κινήσει υποψίες, θα πετύχει? Με το ρίσκο βέβαια της χαμηλής αποζυμίωσης.. ![]() Κάποιος με προσωπική εμπειρία, με πακέτα αντιστοίχου κόστους? |
|
|
|||
|
|||
|
Αποστολή οπωσδήποτε με USPS γιατί συνεργάζονται με ΕΛΤΑ και αν περάσει τελωνείο χρεώνουν 3Ε εκτελωνισμό αντί 80Ε οι κούριερ.
Τώρα αν το πακέτο περάσει η όχι είναι και θέμα τύχης. Καλό είναι να γράφει επιστροφή από σέρβις η δώρο. Αν το σταματήσουν και δεν γράφει τιμή αγοράς μπορεί να σου στείλουν γράμμα και να ζητούν απόδειξη αγοράς η PayPal(Ebay). Λύση είναι και απόδειξη αγοράς μέσα με πολύ μικρό ποσό. Να γράψει και το κινητό σου στη διεύθυνση για να μη κάτσει καμιά 30ρια μέρες στην αναμονή. Ελπίζω να βοήθησα.
Last edited by Albatros; 20-03-2012 at 17:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Οπωσδήποτε USPS... τίποτα άλλο!!! Γιατί αν στο "τσιμπήσουν"... την έφαγες!!
Εγώ πάντως που φέρνω πράγματα από USA από το 1995, δε μου έχουν κρατήσει κάτι στο τελωνείο... Κάτι Timberland που έφερα πρόσφατα μόνο, μου ζήτησαν από τα ΕΛΤΑ, ένα αστείο ποσό... 3 ή 5 € αν θυμάμαι... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() Λογικά, απλά μια "χαμηλή" αξία της συσκευής δεν πρέπει να δηλώσει, για να μην πέσει φόρος τσεκούρι? Αυτό με το κινητό σίγουρα θα το κάνω, ευχαριστώ!
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Γιατί μετά θα πάρω τα π@π@ρια μου, έτσι δεν είναι? σου λέει, $90 (ασ πούμε) το δήλωσες,,, τόσα θα πάρεις.. καταλαβαίνεις..
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ακόμα και το "worst case scenario" να πάρεις, πάλι κερδισμένος θα είσαι...
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Αντιγράφω από: >> Γ.Γ.Π.Σ. - Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τελωνειακά θέματα <<
. . . . . 185. Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών; → Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα: α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι, β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. γ) για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι. → Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό. Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. . . . . Ελπίζω να βοήθησα!!! Last edited by yannis; 20-03-2012 at 19:08. Λόγος: Εκ παραδρομής αντιγραφή του 2008 αντί του 2011!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Από σήμερα Ενεργειακά πιστοποιητικά και στις μισθώσεις ακινήτων | pigno | Περιβάλλον | 2 | 09-01-2012 15:53 |
| Πως να απομακρυνεται τα Πνευματικα Δικαιωματα στο Utube | Vagelis Gar | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 8 | 05-08-2011 15:47 |
| Συνελήφθη η υπεύθυνη γιατρός εφημερίας στο Αττικό Νοσοκομείο | ortho | Επικαιρότητα | 17 | 03-05-2011 14:24 |
| Wikileaks: “Έλληνες. Οι καλύτεροι συνεργάτες των Αμερικάνων που δ | ckalfas | Επικαιρότητα | 3 | 13-04-2011 21:00 |
| Η μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά το 2010 -του κ. Στάθη Ν. Καλύβα καθηγητή του Πανεπιστη | MARK | Ελλάδα | 1 | 08-07-2010 20:04 |