ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ
Εκλεισε" η συμφωνία ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ
Μία από τις πιο πολυσυζητημένες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών στον κλάδο των τροφίμων φαίνεται ότι οδεύει προς αίσιο τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.
Εξάλλου, στέλεχος της MIG, το οποίο ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως "Η Vivartia αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΚΤΑ".
Το deal θα αποτελέσει μία τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς το νέο σχήμα θα αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, με την προϋπόθεση ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα γνωμοδοτήσει υπέρ του deal.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, έναντι τιμήματος που εκτιμάται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, η ΔΕΛΤΑ θα αποκτήσει τον έλεγχο των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ.
|