GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 07-10-2010, 09:14
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS
Προεπιλογή Αναβάθμηση χάρτη για GS 1200

Παιδιά κατ αρχήν καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νεούδι στο χώρο σας. Έχω μια GS1200R από το 2006 αλλά έχω μόλις 6000 χλμ. Θέλω λοιπόν να κάνω την εξής ερώτηση μιας και στο μηχανάκι κάνω μόνος μου service. Εσείς που πάτε εξουσιοδοτημένα κι έχετε το ίδιο με το δικό μου μηχανάκι, σας έκαναν ποτέ αναβάθμηση του χάρτη του εγκεφάλου????

Αν ναι ποιόν χάρτη πέρασαν και αν είδατε διαφορές στη λειτουργία της μοτο σας. Αξίζει τον κόπο (πρέπει να πάω κι εγώ?) ή είναι ένα ακόμα εμπορικό τρυκ της μαμάς εταιρίας?

Συγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα τπτ.

Θα εκτιμήσω την όποια απάντηση μου δοθεί γιατί από χρόνο άστα να πάνε, εξ ου και τα πολύ λίγα χλμ που έχει πάνω του το μηχανάκι.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2010, 10:23
vrider Ο/Η vrider βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1200 GSA '08
Προεπιλογή Απάντηση: Αναβάθμηση χάρτη για GS 1200

Πριν λιγο καιρο στο service των 20000 μου εκαναν αναβαθμιση.
Το αποτελεσμα ειναι πιο 'ασταθες' ρελαντι και βεβαια καμμια βελτιωση στα 'χαμηλα' οπου πραγματικα πασχει το μοτερ. Εν ολιγοις το backfire ειναι ακομα εδω και το μοτερ μου το νοιωθω να δουλευει χειροτερα (παντα στα χαμηλα).

Και επι τη ευκαιρια, σ ευχαριστω που μου το θυμισες διοτι συνεχως αμελω να τους τηλ για να κανονισω να μου ξαναπερασουν τον παλιο 'χαρτη'!

Α! και θα το ξεχναγα! Καλωσορισες

ΥΓ.Τωρα που το βλεπω, αυτο ειναι το πρωτο μου μηνυμα αλλα κρυφοπαρακολουθω αυτο το φορουμ εδω και αρκετο καιρο....

Last edited by vrider; 07-10-2010 at 10:25.
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2010, 10:28
Senior Member

ευχαριστώ για το καλωσόρισμα αλλά και για την πληροφορία. Το ίδιο έχω ακούσει κι εγώ. Υπάρχει ένα θεματάκι στην ένδειξη της ποσότητας του καυσίμου στο καντράν (πρέπει να κάψεις μισό ντεπόζιτο για να αρχίσει να δείχνει - ξεκινάει από τη μέση) αλλά αυτό είναι ξεχωριστή αναβάθμιση του προγράμματος του καντράν. Την βρήκα και την πέρασα και τώρα μένει να τσεκάρω πως δουλεύει.
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2010, 11:03
Senior Member

Αυτο με το ρεζερβουαρ δεν το ρωτησες...

Ειναι μια πικρη ιστορια που, σ' εμενα τουλαχοστον, ακομη δεν εχει λυθει!

Οταν μεινει περιπου ενα τεταρτο μεσα στο ρεζρεβουαρ, η ενδειξη αρχιζει και τα χανει.. Βγαζει ενδειξη ρεζερβας και μετα απο 5 χλμ ξαναγυριζει στα φυσιολογικα της.Αναλογα αλλαζουν φυσικα και τ χλμ στον Υπολ.Ταξιδιου, αρα και αυτος αχρηστος....

Μετα απο δυο e-mails στη BMW και τεσσερις επισκεψεις στο Γερακα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει, και οτι και αν λενε , κατα τη γνωμη μου δεν εχει λυση.

Το προβλημα υφισταται κυριως στο Adv.

Στο απλο gs ισως με την αναβαθμιση να λυθει το προβλημα ,αλλιως ισως να χρειαστει να σου κανουν calibration .
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2010, 11:41
lenon Ο/Η lenon βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: ATH
Μoto: 1200GS

Πρώτη φορά ακούω μετά από αναβάθμιση να βγάζει πρόβλημα
Μήπως φταίει κάτι άλλο;;;;
Reply With Quote
Παλιό 07-10-2010, 12:00
Senior Member

@lenon
Ειναι πολυ πιθανο να φταιει κατι αλλο αλλα αυτο το συνεργειο στο Γερακα δειχνει να ειναι σοβαρο συνεργειο. Αρα μαλλον κατι αλλο φταιει και ετσι το απεδωσα στη αναβαθμιση. εξαλλου μονο βαλβιδες ρυθμισαν, εκτος κι αν πειραξαν τα σωματα ψεκασμου... ξερω γω τι να πω.

@vaska
την αναβαθμιση πως την 'περασες'?
Reply With Quote
Παλιό 10-10-2010, 07:24
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vrider Εμφάνιση μηνυμάτων
@lenon
Ειναι πολυ πιθανο να φταιει κατι αλλο αλλα αυτο το συνεργειο στο Γερακα δειχνει να ειναι σοβαρο συνεργειο. Αρα μαλλον κατι αλλο φταιει και ετσι το απεδωσα στη αναβαθμιση. εξαλλου μονο βαλβιδες ρυθμισαν, εκτος κι αν πειραξαν τα σωματα ψεκασμου... ξερω γω τι να πω.

@vaska
την αναβαθμιση πως την 'περασες'?

Υπάρχει από τη μαμά εταιρία ξεχωριστή αναβ/ση για το καντραν. Περάστηκε με netbook και την ανάλογη φύσα με τη φύσα του διαγνωστικού. Εξ Αμερικής κόλπο που καταλήγει σε usb και με το ανάλογο πρόγραμμα διαβάζεις κι επεμβαίνεις σε κάποια κομμάτια του εγκεφάλου. Μπορείς επίσης να δεις τα πραγματικά χλμ άσχετα με αυτά που δείχνει το καντραν.

Reply With Quote
Παλιό 10-10-2010, 07:26
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vrider Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτο με το ρεζερβουαρ δεν το ρωτησες...

Ειναι μια πικρη ιστορια που, σ' εμενα τουλαχοστον, ακομη δεν εχει λυθει!

Οταν μεινει περιπου ενα τεταρτο μεσα στο ρεζρεβουαρ, η ενδειξη αρχιζει και τα χανει.. Βγαζει ενδειξη ρεζερβας και μετα απο 5 χλμ ξαναγυριζει στα φυσιολογικα της.Αναλογα αλλαζουν φυσικα και τ χλμ στον Υπολ.Ταξιδιου, αρα και αυτος αχρηστος....

Μετα απο δυο e-mails στη BMW και τεσσερις επισκεψεις στο Γερακα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει, και οτι και αν λενε , κατα τη γνωμη μου δεν εχει λυση.

Το προβλημα υφισταται κυριως στο Adv.

Στο απλο gs ισως με την αναβαθμιση να λυθει το προβλημα ,αλλιως ισως να χρειαστει να σου κανουν calibration .

Δες σχετικό θρεντ εδώ μέσα "κρύβει βενζίνη το τεπόζιτο?" Το παλικάρι ασχολήθηκε σοβαρά και τελικά έδωσε λύση. Πιθανά αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα..
Reply With Quote
Παλιό 10-10-2010, 15:28
Senior Member

Thnks! Θα το ψαξω!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης