![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτίσω κάτι τους κατέχοντες..
Τελικά την αλυσίδα με τι την καθαρίζουμε..κηροζίνη..?..παραφινέλαιο..? Και που τα βρίσκουμε αυτά..? Για να ακούσω και άλλες γνώμες.. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Για λίπανση χρησιμοποιώ Valvoline White. Είναι αρκετά καθαρό. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Κανουν και τα δυο καλη δουλεια. Εγω χρησιμοποιω ενα χαρτονι για να προστατεψω τον τροχο και τις ζαντες απο τα πιτσιλισματα και τα παραφινελαια. Επισης, αφου ψεκασω καλα την αλυσιδα με σπρει (εχω δοκιμασει το Castrol chain wax και ειναι καλουτσικο) τη σκουπιζω καλα εξωτερικα με ενα πανι. Δεν πιτσιλαει πολυ ετσι αλλα μετα απο 2-3 εβδομαδες αρχιζει να σκουριαζει η αλυσιδα. Στο παρελθον χρησιμοποιησα το λευκο σπρευ της Valvoline (μπλε-ασπρο δοχειο) που δεν πιτσιλαει καθολου, αλλα εχω καποιες αμφιβολιες για το ποσο καλα λιπαινει! |
|
|||
|
|||
![]()
Παλιά που είχα μηχανάκι με αλυσίδα, έβαζα πετρέλαιο σε πιεστικό Koercher. Δεν είχα δει καθαρότερη αλυσίδα. Με τα o-rings σε άψογη κατάσταση.
Μετά ένα υγρό super ketten της Jetoil, στο εσωτερικό της αλυσίδας, για να πάει παντού με την φυγόκεντρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Πράγματι δεν λιπαίνει και πολύ καλά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το παραφινέλαιο μάλλον είναι η καλύτερη λύση για καθάρισμα!
Το βρίσκεις και ως Lamp Oil σε καταστήματα με χημικά-καθαριστικά. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που βάζουν στους δαυλούς-καλάμια και πουλάει και το Jumbo. Για λίπανση έβαζα λευκό γράσο ΒelRay |
|
|||
|
|||
![]()
Για αρχή πάρτε Honda να ησυχάσετε από αλυσίδες κλπ. Πιστεύω ότι το παραφινέλαιο είναι η καλύτερη επιλογή και η πιο φτηνή. Υπάρχει σε όλα τα καταστήματα τροφίμων. Το χρησιμοποιούν για τα καντήλια σε νεκροταφεία. Με ένα πινέλο πλένεις την αλυσίδα και αφού στεγνώσει περνάς ένα λιπαντικό . Απαιτείται να έχεις γάντια και προσεκτική χρήση διότι η μυρουδιά είναι έντονη. Καλή επιτυχία
Last edited by napgeo; 19-11-2010 at 22:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις συμβουλές..
![]() ![]() τρέχω να την καθαρίσω..και να βρωμίσω εγώ.. |
|
|||
|
|||
![]()
Νάπο σε τσίμπησα!!!!!
![]() Για να ησυχάσετε από αλυσίδες η λύση είναι μία!!! ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Πώς κυλήσατε;;; | riko46 | Γενικά - Αναβάτης | 34 | 30-11-2009 19:04 |
Πώς να διορθώσω την ώρα στο GS Forum ???? | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Ιδέες και σχόλια. | 3 | 01-11-2009 15:18 |
Πώς θα βγούμε απ' την κρίση ;;;; | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Διάφορα | 14 | 25-07-2009 14:24 |
Πώς καθαρίζουμε τις μπότες ;;;;; | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Μπότες | 23 | 26-06-2009 11:54 |