![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
|
|
|||
|
|||
![]()
Γι΄αυτό όλος ο κόσμος ακόμα μιλά για την Αρχαία Ελλάδα, τον Χρυσό Αιώνα, της πολιτικής, της δικαιοσύνης, της ανάπτυξης των επιστημών, των γραμμάτων.......................................
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . το θέμα είναι πως θα επαναφέρουμε τα περασμένα μεγαλεία της εποχής, ώστε να είμαστε άξιοι απόγονοί τους ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...................
5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝ[/QUOTE] Πίσσα και πούπουλα στους κ.ριόληδες. Δεν γίνεται να είσαι ευγενικός σε αγενές περιβάλλον. Σε περνάνε και για ######. ![]() Και κοίτα εδώ που κολλάει και ετυμολογικά το ‘αγενές’ της υπόθεσης. Ο Γιωργάκης είναι από ΕΛΛΗΝΙΚΟ γένος ωρέ? ![]() Τυχαίο, δεν νομίζω. Βέβαια είδαμε και από τους προηγούμενους Έλληνες… ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λυπάμαι πολύ για την κατάντια μας, δυστυχώς με αυτά που βλέπω γύρω μου και την νοοτροπία του νέο Έλληνα δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε αντάξιοι των αρχαίων προγόνων μας. Μέχρι την γλώσσα μας αλλάξαμε, προχτές είχα πάει για ψώνια και μου ήρθε κόλπος όταν συνειδητοποίησα ότι το ‘αυγό’ έγινε ‘αβγό’. Το ’81 που ήρθα από την Αμερική ντρεπόμουν που δεν ήξερα ορθογραφία. Έκατσα κάτω και την έμαθα (ακόμα κάνω κάποια λαθάκια), τώρα πρέπει να την ξαναμάθω!! Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ. Προχτές διάβαζα ότι η Άγγλοι θα διδάσκουν αρχαία Ελληνικά στα σχολεία τους!!!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Γιατί ξεδοντιάζουμε την γλώσσα μας; Τώρα όσον αφορά τους αρχαίους... Δεν θα πω πολλά, απλά διαβάστε επιτέλους Αρχαιοελληνική Γραμματεία! |
|
|||
|
|||
![]()
[
QUOTE=ckalfas;258700]Στα Λεξικά της Αγγλικής Γλώσσας η λέξη Κλασσικό γράφεται "Classic", στα Ελληνικά Λεξικά "Κλασικό"... Γιατί ξεδοντιάζουμε την γλώσσα μας; Τώρα όσον αφορά τους αρχαίους... Δεν θα πω πολλά, απλά διαβάστε επιτέλους Αρχαιοελληνική Γραμματεία![/QUOTE] Χρηστάρα τί σημαίνει αυτό? Είσαι σίγουρος ότι γραφόταν παλιότερα 'κλασσικός'? Πάντως εγώ είμαι σίγουρος ότι αν οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι το έγραφαν 'clasic' η προφορά του θα ήταν ΄κλάζικ' και όxι η σωστή ΄κλάσικ'. Δεν διαφωνώ ότι σκοτώνουμε την γλώσσα μας. Το πάω μάλιστα μέχρι και ότι γίνεται με σχέδιο... Ειδικότερα εμείς οι παλιοί γράφαμε και με οξείες δασείες, ψιλές, περισπωμένες κλπ. γλωσσικά καλούδια, που είχαν σημασία στην Αρχαία Ελληνική. Με άλλο τρόπο πρόφεραν το ‘ο’ (ο – μικρόν) και άλλο, πιο μακρόσυρτο, το ‘ω’ (ο – μέγα). Με άλλο τρόπο άνοιγαν τα χείλη στο έψιλον με ψιλή και με άλλον στο με δασεία. Οι άγγλοι, όπως και οι γερμανοί και άλλοι λαοί, βάζουν τα αρχαία Ελληνικά στα σχολεία τους, διότι η γλώσσα μας εκτός από μητέρα όλων των γλωσσών, είναι και αυτή που έχει απτή σχέση με την λογική αλλά και, σύμφωνα με κάποιους, και με τα μαθηματικά. Αυτοί ξέρουν. Θα έπρεπε και εμείς. |
|
|||
|
|||
![]()
Κύριοι σας παρακαλώ.
Έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Μέχρι το 2009 όλοι μας αποκαλούσαν Ψαροκώσταινα.....(Καραμανλήδες-Ακατανώμαστος-σημίτης κλπ) Ενώ τώρα ![]() ![]() ![]() Ψαρογιώργενα |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Η γλώσσα και η γραφή μας υπάρχει εδώ και 4000 χρονιά και συνεχίζει να εξελίσσεται... Πολλές λέξεις γράφονται με δυο ή περισσότερούς τρόπους. π.χ. το τρένο γράφεται και τραίνο, η μπύρα -------------> μπίρα, το αυγό -------------> αβγό... και πολλές άλλες ακόμη... |
|
|||
|
|||
![]() Εξελίσσεται προς το απλούστερο/χειρότερο ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Η Γλώσσα είναι ο καθρέπτης του πολιτισμού ενός λαού, και τι γίνεται τώρα; Κληροδοτηθήκαμε μία γλώσσα, η οποία είναι η μόνη που είναι πρότυπη, δηλαδή κάθε λέξη δεν είναι δοτή, αλλά έχει νόημα και επίσης αποτελεί πρότυπο όλων των Δυτικών Γλωσσών. Πάνω σ' αυτήν έπλασαν και εξέλιξαν τις γλώσσες τους. Κι εμείς αντί να την εξελίξουμε προς το πιο εξελιγμένο, την απλοποιούμε αφαιρώντας από αυτήν την πλαστικότητα, τον ήχο και τα νοήματα που κρύβονται πίσω από κάθε ρίζα των λέξεων. Η Υπεραπλούστευση είναι αποτέλεσμα της πολιτισμικής κατάπτωσής μας, δυστυχώς! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΚΑΔΕΣ….!!! | MudRat | Αστεία Video | 3 | 24-07-2010 17:51 |
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ | ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ | Ελλάδα | 1 | 25-02-2010 17:20 |
'' ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ '' | MARK | Πολιτισμός | 9 | 23-02-2010 11:19 |
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ | MARK | Μου τη δίνει που ..... | 8 | 09-02-2010 17:09 |
ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ... | ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ | Ανέκδοτα | 7 | 23-10-2009 13:04 |