![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Φαγητό για το γραφείο σε 15΄
Για να μην τρώτε συνεχώς σάντουιτς στη δουλειά, ετοιμάστε γρήγορα από την προηγούμενη ημέρα μια σαλάτα ζυμαρικών που τρώγεται πολύ ευχάριστα και είναι και χορταστική. Βράστε μακαρόνια (κοχυλάκια ή φαρφάλες) και μόλις κρυώσουν, αναμείξτε τα με καλαμπόκι, φρέσκια ντομάτα, αγγουράκι σε κύβους, μαϊντανό ψιλοκομμένο και τριμμένη φέτα. Προσθέστε επίσης λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διατηρήστε τη στο ψυγείο για 2 ημέρες. Ντιπ για λαχανικά σε 5΄ Ετοιμάστε πολύ γρήγορα και εύκολα δύο ντιπ που θα δώσουν πλούσια γεύση στα ψητά λαχανικά σας: ● Χτυπήστε στο μπλέντερ τυρί κότατζ με σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο ή βασιλικό. ● Ανακατέψτε δυνατά 1 κουταλιά μουστάρδα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα λεμονιού. Oργανώστε τη διατροφή σας σε 20΄ Εφοδιάστε το ψυγείο και το ντουλάπι σας με ορισμένα βασικά υλικά σε συσκευασία (γυάλινα βαζάκια, χάρτινες συσκευασίες), ώστε να έχετε πάντοτε τα βασικά υλικά για υγιεινή διατροφή. Προμηθευτείτε, λοιπόν, όσπρια, σαρδέλες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα ντοματάκια, γάλα μακράς διάρκειας, καστανό και άγριο ρύζι, πλιγούρι, δημητριακά ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης, βάσεις για πίτσα, κατεψυγμένα λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, στήθη κοτόπουλου και γαλοπούλας, ελαιόλαδο, μέλι, ξηρούς καρπούς, ρυζογκοφρέτες, γιαούρτι και τυρί κότατζ, καθώς και ψωμί του τοστ ολικής άλεσης. Αναδείξτε το άρωμα και τη γεύση τους σε 5΄ Τα μπαχαρικά στα ντρέσινγκ και στις φρουτοσαλάτες πρέπει να προστίθενται τουλάχιστον 4 ώρες πριν τα σερβίρετε, ώστε να αναδείξουν τα αρώματά τους.Αν όμως δεν έχετε στη διάθεσή σας τόσο χρόνο, μπορείτε, λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε, να τα ζεστάνετε με ένα από τα υλικά της συνταγής (π.χ. λίγο λάδι, λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού). Σπιτικά πατατάκια σε 30΄ Έρευνες έχουν δείξει ότι 9 στα 10 παιδιά καταναλώνουν στο κολατσιό τους πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών από τις καθημερινές τους ανάγκες. Oι δημοφιλέστερες επιλογές σνακ είναι τα πατατάκια και οι σοκολάτες. Φτιάξτε τους, λοιπόν, σε 30 λεπτά, υγιεινά πατατάκια. Κόψτε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Στρώστε τα πατατάκια σε ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C. Κατόπιν, γυρίστε τα και ψήστε τα και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά. Αντιοξειδωτικά στο μπαλκόνι σας σε 5΄ Καλλιεργήστε γλιστρίδα σε γλάστρα ή στον κήπο σαςκαι επωφεληθείτε από τις πολύτιμες ουσίες της. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γλιστρίδα είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό σας. Καταναλώστε την ωμή στις σαλάτες σας και στα σάντουιτς που θα φτιάξετε σπίτι, αλλά και μαγειρεμένη (π.χ. γιαχνί κατσαρόλας με γλιστρίδα, λεμονάτο κοτόπουλο με γλιστρίδα, αλλά και ψάρι ψητό με γλιστρίδα). Ξεχωρίστε τις φρέσκες σαρδέλες σε 20" Αν οι σαρδέλες που ετοιμάζεστε να αγοράσετε έχουν μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια, τότε να τις αποφύγετε. Δεν πρόκειται για κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό τους. Αντίθετα, είναι σοβαρή ένδειξη ότι έχουν μείνει στο ιχθυοπωλείο περισσότερο καιρό από όσο πρέπει. Φρέσκο ρύζι σε 1' Το ρύζι διατηρείται καλύτερα και περισσότερο καιρόμέσα σε πάνινο σακουλάκι, για να «αναπνέει». Φροντίστε όμως να ρίξετε σε αυτό και μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι. Η μυρωδιά του θα απομακρύνει όλους τους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς, όπως τα παράσιτα που πιθανόν να δημιουργηθούν, τα οποία μπορεί να αλλοιώσουν το ρύζι. Εξωτικό άρωμα στα όσπρια σε 30" Αν βαρεθήκατε τις συνηθισμένες γεύσεις των οσπρίων, μπορείτε με μια απλή κίνηση να τους δώσετε εξωτικό άρωμα και έντονη γεύση προσθέτοντας κύμινο στα υλικά της συνταγής. Το κύμινο ταιριάζει με τα όσπρια και αναζητά αρωματικά κρασιά. Συνοδέψτε τα, λοιπόν, με ένα αρωματικό ξηρό ροζέ από μοσχοφίλερο. Περισσότερη βιταμίνη C σε 5'
Φτιάξτε πολύ γρήγορα και εύκολα μια εύγευστη και πρωτότυπη σαλάτα πορτοκαλιού. Κόβετε σε πολύ μικρές ροδέλες ένα μέτριο αγγούρι. Ξεφλουδίζετε 2 πορτοκάλια, αφαιρώντας και το άσπρο εσωτερικό τμήμα, και τα κόβετε πρώτα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές ροδέλες. Σε μια σαλατιέρα, αναμειγνύετε το πορτοκάλι, το αγγούρι και προσθέτετε 6 ολόκληρα μικρά ραπανάκια. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και αλάτι και περιχύνετε με ελαιόλαδο και φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι. Ευεργετικό ρόφημα σε 6' Αντικαταστήστε κάποιους καφέδες της ημέρας με βότανα του Ψηλορείτη, όπως το σαρανταβότανο (παραδοσιακό ρόφημα με μείγμα αρωματικών φυτών, που μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά της Ευριπίδου). Μην το βράσετε, αφήστε το απλώς σκεπασμένο για 6΄σε νερό που μόλις βράσατε, ώστε να βγάλει όλα τα ευεργετικά του αντιοξειδωτικά, κυρίως φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Ρόδια έτοιμα σε 1' Το ρόδι αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του, μιας και θεωρείται ο καρπός της καλοτυχίας. Θα εμπλουτίσει μοναδικά τις σαλάτες και ορισμένα από τα φαγητά σας, γι’ αυτό καλό είναι να ξέρετε ότι μπορείτε να καθαρίσετε τα ρόδια που θα χρειαστείτε 2-3 μέρες πριν και να τα φυλάξετε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο που σκεπάζει ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται, επίσης, καθαρισμένα για πολύ περισσότερο καιρό στην κατάψυξη, ώστε ανά πάσα στιγμή να παίρνετε όση ποσότητα θέλετε και να τα χρησιμοποιείτε άμεσα στις σαλάτες σας. Ευπαρουσίαστα ψάρια σε 2' Όταν ψήνουμε στη σχάρα φιλέτα ψαριού, όπως γλώσσας, πέρκας κλπ., πολλές φορές σπάνε σε πολλά σημεία και δυστυχώς συχνά διαλύονται. Για να το αποφύγετε, φροντίστε πριν τα βάλετε στη φωτιά να τα λαδώσετε ελαφρά και να τα πασπαλίσετε με τριμμένη φρυγανιά. Παγώστε το κρασί σε 5' Για να παγώσει γρηγορότερα το κρασί στη σαμπανιέρα, προσθέστε στον πάγο και χοντρό αλάτι, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, το αλάτι δυσκολεύει την εξάτμιση του νερού και διατηρεί τον πάγο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τονωτικός χυμός σε 6' Αν νιώσετε κουρασμένοι από το τρέξιμο των Χριστουγέννων και οι δυνάμεις σας σας εγκαταλείπουν, τονωθείτε με ένα βιταμινούχο χυμό που θα φτιάξετε γρήγορα. Καθαρίστε ένα καρότο και περάστε το από τον αποχυμωτή. Στη συνέχεια, χτυπήστε στο μπλέντερ το χυμό του καρότου μαζί με το χυμό 1/2 γκρέιπ φρουτ, το χυμό 1/2 λάιμ, 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο κύμινο. Απολαύστε τον σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο. Θα κερδίσετε βιταμίνη C και β-καροτένιο, κάλιο, που τονώνει την καρδιά και το νευρικό σύστημα, και αντιοξειδωτικές ουσίες. Επιλέξτε το πιο φρέσκο σε 3' Όταν χρησιμοποιείτε ωμό φρέσκο σπανάκι στις σαλάτες σας, προσέχετε τα φύλλα του να έχουν έντονο πράσινο χρώμα και να είναι γερά και τρυφερά χωρίς τρύπες, που συνήθως προκαλούνται από έντομα και κάμπιες. Όταν τα φύλλα αρχίζουν να χάνουν τη φρεσκάδα τους, θα το καταλάβετε, γιατί αποκτούν μια ελαφρά ξινή και δυσάρεστη γεύση. Φροντίστε, επίσης, να επιλέγετε βιολογικό σπανάκι. Γιορτινό κοκτέιλ σε 4' Τις γιορτινές μέρες, που οι επισκέψεις φίλων πυκνώνουν, κεράστε τους ένα εξωτικό κοκτέιλ που θα ετοιμάσετε σε 4 λεπτά. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κυβάκια 1 παπάγια και 1 ακτινίδιο. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1/2 χυμό λάιμ, 4 κουταλιές κονιάκ, 4 κουταλιές άσπρο ρούμι, 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη. Ανακατέψτε και ρίξτε τα φρούτα στο μείγμα. Για το σερβίρισμα μοιράστε τα φρούτα σε 4 κολονάτα ποτήρια και γεμίστε τα μέχρι πάνω με αφρώδη οίνο. Γαρνίρετε τα ποτήρια με λεπτές φέτες λάιμ. Κεφτεδάκια σε 30' Για να γίνονται τα κεφτεδάκια ή τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα και πιο πικάντικα, μη μουσκεύετε το ψωμί σε νερό, όπως συνηθίζεται, αλλά σε ξίδι. Σάντουιτς σε 2΄ Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σάντουιτς προτιμήστε να προσθέσετε γιαούρτι, αντί για μαγιονέζα ή βούτυρο που βάζετε συνήθως. Eίναι πιο διαιτητική και υγιεινή επιλογή. Kαι για να πετύχετε ακόμα πιο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα, προσθέστε στο γιαούρτι και κάποιο καρύκευμα (ρίγανη, πάπρικα, μαϊντανό, μουστάρδα σε σκόνη).Διορθώστε τη γεύση σε 40'' Aν κατά λάθος σας έπεσε πολύ πιπέρι και το φαγητό σας έγινε πολύ πικάντικο, προσθέστε λίγο λεμόνι ή λίγη ζάχαρη.Aυτά τα «αντίδοτα»θα μειώσουν αρκετά την καυτερή του γεύση. Άχνη σε 1΄ Aν σας τελείωσε η άχνη ζάχαρη και απαιτείται στη συνταγή που φτιάχνετε, μπορείτε στη στιγμή να φτιάξετε μόνοι σας. Xτυπήστε στο μπλέντερ κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει άχνη. Φιλέτα ζουμερά σε 10΄ Αν θέλετε οι μπριζόλες και τα φιλέτα σας να είναι πάντα ζουμερά, πρέπει να διαθέτετε: μια λαβίδα για να τα γυρνάτε χωρίς να τα τρυπάτε, ένα πινέλο για να τα αλείφετε, αν τα ψήνετε στη σχάρα, και μια σανίδα κοπής με περιμετρικό αυλάκι για να μαζεύετε τα ζουμιά τους, που μπορεί να προστεθούν σε κάποια σάλτσα. Kάτι εξωτικό σε 2΄ Aν σας αρέσουν τα εξωτικά κρέατα και τα φτερωτά θηράματα, όπως πιτσούνια, φασιανοί, πάπιες κλπ., μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210-28. 48.915, στην εταιρεία «De Gustibus», που εισάγει καλής ποιότητας τρόφιμα, και να παραγγείλετε ό,τι σας αρέσει ή να ρωτήσετε από πού μπορείτε να τα προμηθευτείτε. |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
101 Tips for Bikers | GS_maniac | Γενικά - Αναβάτης | 37 | 22-03-2013 13:15 |
SAFTY TIPS VIDEO | HERC | Γενικά - Αναβάτης | 5 | 01-07-2010 00:40 |
Windows 7 tips | Panos_Gr | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 5 | 02-02-2010 18:15 |
Tips για 1200 GS | KostasGS | Τεχνικά θέματα διάφορα | 19 | 05-07-2009 10:32 |