Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo
Καλημέρα συμφορουμήτες,
έχω ένα GS 1200 του 04 .
Η λάμπα που φοράει από τη μαμά του στον προβολέα είναι Η7 55W.
Ο μέσος όρος ζωης της μεσαίας σκάλας είναι 2 - 5 μήνες. Έχω 2 ερωτήσεις :
Ερώτηση 1
Είναι λογικός αυτός ο χρόνος ζωής ? Εμένα μου φαίνεται λίγος. Φόρεσα και philips +100% αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Στο τρίμηνο τσαφφφφφφ
Ερώτηση 2
Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της φωτεινότητας και άρα καλύτερης δέσμης τη νύχτα έβαλα λάμπα philips+ 100 %. Η κατάσταση βελτιώθηκε (κάπως) και ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας στο εξής : Αν βάλω (ας πούμε) λάμπα Η7 65W ή 105 W τι θα γίνει ? Θα το χαλάσω το εργαλείο ?
Υ.Γ. After market xenon δεν είναι υπό συζήτηση
|
χωρις να ειναι ειδικος απο την εμπειρια μου ξερω οτι επειδη η λαμπες αλογονου βγαζουν πολυ θερμοτητα εαν βαλεις περισσότερα wat θα εχει προβλημα στο φαναρι.εγω δεν θα το εκανα.εαν θελεις δοκιμασε τις λαμπες τις PIAA.θεωρουνται οι καλυτερες και σε φωτεινοτητα και σε διαρκεια.Κύρια αιτία φθοράς και "θανάτου" του λαμπτήρα πυράκτωσης είναι η
εξάχνωση του βολφραμίου του νήματος που προοδευτικά το πάχος του μειώνεται μέχρις ότου να αποκοπεί στο σημείο όπου είναι ασθενέστερος. Το βολφράμιο εξαχνούμενο μεταφέρεται και επικάθεται στα ψυχρότερα σημεία της φύσιγγας. Αυτή είναι και η αιτία του μαυρίσματος του λαμπτήρα. Η εξάχνωση αυτή είναι ταυτόχρονα και η αιτία να εμποδίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας με απώτερο και κύριο τελικά σκοπό την επιτυχία λευκότερου φωτός αφενός και αφετέρου υψηλότερο βαθμό απόδοσης. Άλλες σημαντικές αιτίες μείωσης ζωής τους είναι Αυξήσεις της τάσης, σε αύξηση περίπου του 5%, παρατηρείται ελάττωση ζωής 30%.ο κατασκευαστής των λαμπτήρων αλογόνου δίνει διάρκεια ζωής περίπου 400 ώρες , τα φώτα xenon έχουν διάρκεια ζωής περισσότερη από 3.000 ώρες.