GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 29-03-2011, 11:22
DoctorAbo Ο/Η DoctorAbo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή GS 1200 04' Μου καίει τh λάμπα

Καλημέρα συμφορουμήτες,

έχω ένα GS 1200 του 04 .
Η λάμπα που φοράει από τη μαμά του στον προβολέα είναι Η7 55W.
Ο μέσος όρος ζωης της μεσαίας σκάλας είναι 2 - 5 μήνες. Έχω 2 ερωτήσεις :

Ερώτηση 1
Είναι λογικός αυτός ο χρόνος ζωής ? Εμένα μου φαίνεται λίγος. Φόρεσα και philips +100% αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Στο τρίμηνο τσαφφφφφφ

Ερώτηση 2
Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της φωτεινότητας και άρα καλύτερης δέσμης τη νύχτα έβαλα λάμπα philips+ 100 %. Η κατάσταση βελτιώθηκε (κάπως) και ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας στο εξής : Αν βάλω (ας πούμε) λάμπα Η7 65W ή 105 W τι θα γίνει ? Θα το χαλάσω το εργαλείο ?

Υ.Γ. After market xenon δεν είναι υπό συζήτηση
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 11:59
basilis76 Ο/Η basilis76 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: GS 1200 04' Μου καίει τh λάμπα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα συμφορουμήτες,

έχω ένα GS 1200 του 04 .
Η λάμπα που φοράει από τη μαμά του στον προβολέα είναι Η7 55W.
Ο μέσος όρος ζωης της μεσαίας σκάλας είναι 2 - 5 μήνες. Έχω 2 ερωτήσεις :

Ερώτηση 1
Είναι λογικός αυτός ο χρόνος ζωής ? Εμένα μου φαίνεται λίγος. Φόρεσα και philips +100% αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Στο τρίμηνο τσαφφφφφφ

Ερώτηση 2
Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της φωτεινότητας και άρα καλύτερης δέσμης τη νύχτα έβαλα λάμπα philips+ 100 %. Η κατάσταση βελτιώθηκε (κάπως) και ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας στο εξής : Αν βάλω (ας πούμε) λάμπα Η7 65W ή 105 W τι θα γίνει ? Θα το χαλάσω το εργαλείο ?

Υ.Γ. After market xenon δεν είναι υπό συζήτηση
χωρις να ειναι ειδικος απο την εμπειρια μου ξερω οτι επειδη η λαμπες αλογονου βγαζουν πολυ θερμοτητα εαν βαλεις περισσότερα wat θα εχει προβλημα στο φαναρι.εγω δεν θα το εκανα.εαν θελεις δοκιμασε τις λαμπες τις PIAA.θεωρουνται οι καλυτερες και σε φωτεινοτητα και σε διαρκεια.Κύρια αιτία φθοράς και "θανάτου" του λαμπτήρα πυράκτωσης είναι η εξάχνωση του βολφραμίου του νήματος που προοδευτικά το πάχος του μειώνεται μέχρις ότου να αποκοπεί στο σημείο όπου είναι ασθενέστερος. Το βολφράμιο εξαχνούμενο μεταφέρεται και επικάθεται στα ψυχρότερα σημεία της φύσιγγας. Αυτή είναι και η αιτία του μαυρίσματος του λαμπτήρα. Η εξάχνωση αυτή είναι ταυτόχρονα και η αιτία να εμποδίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας με απώτερο και κύριο τελικά σκοπό την επιτυχία λευκότερου φωτός αφενός και αφετέρου υψηλότερο βαθμό απόδοσης. Άλλες σημαντικές αιτίες μείωσης ζωής τους είναι Αυξήσεις της τάσης, σε αύξηση περίπου του 5%, παρατηρείται ελάττωση ζωής 30%.ο κατασκευαστής των λαμπτήρων αλογόνου δίνει διάρκεια ζωής περίπου 400 ώρες , τα φώτα xenon έχουν διάρκεια ζωής περισσότερη από 3.000 ώρες.
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 12:35
evan400f Ο/Η evan400f βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Γεροβουνό, Καματερου
Μoto: HONDA DEAUVILLE 650 HONDA CB 400 FOUR 1976

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από basilis76 Εμφάνιση μηνυμάτων
χωρις να ειναι ειδικος απο την εμπειρια μου ξερω οτι επειδη η λαμπες αλογονου βγαζουν πολυ θερμοτητα εαν βαλεις περισσότερα wat θα εχει προβλημα στο φαναρι.εγω δεν θα το εκανα.εαν θελεις δοκιμασε τις λαμπες τις PIAA.θεωρουνται οι καλυτερες και σε φωτεινοτητα και σε διαρκεια.Κύρια αιτία φθοράς και "θανάτου" του λαμπτήρα πυράκτωσης είναι η εξάχνωση του βολφραμίου του νήματος που προοδευτικά το πάχος του μειώνεται μέχρις ότου να αποκοπεί στο σημείο όπου είναι ασθενέστερος. Το βολφράμιο εξαχνούμενο μεταφέρεται και επικάθεται στα ψυχρότερα σημεία της φύσιγγας. Αυτή είναι και η αιτία του μαυρίσματος του λαμπτήρα. Η εξάχνωση αυτή είναι ταυτόχρονα και η αιτία να εμποδίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας με απώτερο και κύριο τελικά σκοπό την επιτυχία λευκότερου φωτός αφενός και αφετέρου υψηλότερο βαθμό απόδοσης. Άλλες σημαντικές αιτίες μείωσης ζωής τους είναι Αυξήσεις της τάσης, σε αύξηση περίπου του 5%, παρατηρείται ελάττωση ζωής 30%.ο κατασκευαστής των λαμπτήρων αλογόνου δίνει διάρκεια ζωής περίπου 400 ώρες , τα φώτα xenon έχουν διάρκεια ζωής περισσότερη από 3.000 ώρες.
Βασίλη δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα, σωστός!!
Και κάτι ακόμα, έλεγξε την πρίζα της λάμπας ότι είναι καθαρή & πιάνει τους ακροδέκτες της λάμπας σφικτά και δεν παίζουν.
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 15:20
DoctorAbo Ο/Η DoctorAbo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: R1200GS

Eυχαριστώ & τους 2 σας.

με δεδομένο ότι ανάβει συνεχώς η μεσσία σκάλα (και καλά κάνει) οι 400 ώρες περνούν σύντομα (βάλε και ότι το 400 είναι ιδανικό και ότι το μηχανάκι μου τσουλάει σε χωματοδρόμους=κραδασμούς συχνά) καταλαβαίνω πως δεν είμαι ο μόνος που αλλάζει λάμπα κάθε 2 - 3 μήνες.

το βίσμα είναι τσίλικο χωρίς φθορές και χωρίς μπόσικα στο κούμπωμα.

άρα να βρω εκείνες τις PIAAπως τις είπαμε. Ευχαριστώ
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 16:35
J-P-HELLAS Ο/Η J-P-HELLAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΑΧΑΡΝΕΣ
Μoto: HP2 ENDURO honda sh300

παρε σε osram, αρκετα καλυτερες απο τις philips
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2011, 18:32
syan Ο/Η syan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R12RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo Εμφάνιση μηνυμάτων
Eυχαριστώ & τους 2 σας.

με δεδομένο ότι ανάβει συνεχώς η μεσσία σκάλα (και καλά κάνει) οι 400 ώρες περνούν σύντομα (βάλε και ότι το 400 είναι ιδανικό και ότι το μηχανάκι μου τσουλάει σε χωματοδρόμους=κραδασμούς συχνά) καταλαβαίνω πως δεν είμαι ο μόνος που αλλάζει λάμπα κάθε 2 - 3 μήνες.

το βίσμα είναι τσίλικο χωρίς φθορές και χωρίς μπόσικα στο κούμπωμα.

άρα να βρω εκείνες τις PIAAπως τις είπαμε. Ευχαριστώ
Οι PIAA είναι πανάκριβες...Γνώμη μου να δοκιμάσεις μία TRIFA H7 CDL, τουλάχιστον 2 φορές σε διάρκεια ζωής (5 ευρω). Επειδή δεν υπάρχουν παντού κάνε μου ενα τηλέφωνο να σου δώσω μία δοκιμαστικά και μας αναφέρεις τα αποτελέσματα...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης