GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-05-2011, 18:51
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Προεπιλογή Έχω βαρεθεί να με υποτιμούν

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «Β» και «C», από «ΒΒ-» και «Β» αντίστοιχα, προχώρησε σήμερα η Standard & Poor's.
Και οι δύο αξιολογήσεις παραμένουν σε καθεστώς CreditWatch με αρνητικές προοπτικές.
«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι ενισχύεται μεταξύ των κυριότερων κρατικών δανειστών της Ελλάδας στην ευρωζώνη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των διμερών δανείων ύψους 80 δισ. ευρώ», σημειώνει στην έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
«Η αξιολόγηση από τον οίκο Standard and Poor's έρχεται σε μία περίοδο που δεν έχει προστεθεί καμία πληροφορία και καμία απόφαση που να επιδεινώνει την κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του οίκου που είχε λάβει χώρα ένα μήνα πριν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας την υποβάθμιση.
«Οι αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται πάνω σε στοιχεία, αποφάσεις και πραγματική αξιολόγηση ως προς τα ουσιαστικά δεδομένα κάθε οικονομίας», τονίζει το υπουργείο και σημειώνει πως «η εγκυρότητά τους τίθεται σε αμφισβήτηση, όταν βασίζεται σε στοιχεία πέρα από αυτά».

Το υπουργείο γιατί απαντάει και δεν, απλώς, πράττει? Γιατί ακριβώς δεν πράττει.

Έχει δει ότι πείθει κάποιον με τις απαντήσεις? Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα πάμε. Τί κρίμα.
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2011, 20:02
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86
Προεπιλογή Απάντηση: Έχω βαρεθεί να με υποτιμούν

Χθες βράδυ, άκουγα στον ΣΚΑΙ ότι,

είναι προτιμότερη μια πτώχευση για την Ελλάδα,

παρά η αναδιάρθρωση του χρέους ή το κούρεμα .... έλεγαν οι "ξένοι" ...
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2011, 20:22
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

κοιτα να δεις που στο τελος θα παρακαλαμε να πτωχευσουμε.....
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2011, 20:31
erasel Ο/Η erasel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: f650gs 2007

Νομίζω έπρεπε να είχαμε πτωχύνει από πέρυσι.
Απλώς αυτός ο τρόπος δεν θα απέδιδε όσο θα ήθελαν οι δανειστές μας.
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2011, 22:03
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων

Εκεί είμαστε αλλά δεν μας το ανακοινώσαν ακόμα
Reply With Quote
Παλιό 10-05-2011, 01:07
Senior Member

Απόσπασμα:

Νίκο το βασικότερο από όλα είναι να μας πουν αν επαρκεί το προϊόν της χώρας για μισθούς και συντάξεις.

Αν επαρκεί, πτώχευση. Με option να αποπληρώσουμε τους δανειστές με τους δικούς μας όρους. Ενώ θα μπορούσαμε να μην τους δώσουμε τίποτα. Μετά, σωστές ελληνικές λογιστικές εταιρείες, να δουν τι μας χρωστάνε αυτοί, από παράνομους τόκους – δάνεια κατοχικά – πολεμικές αποζημιώσεις κλπ καλούδια. Αποτελέσματα, τόσα σας χρωστάμε ή μας χρωστάτε, πάρτε τα. Για να δουν ότι δεν πάμε να τους τα φάμε. Οι Γερμανοί θα το σεβαστούν αυτό, θα δείξει ΚΑΙ τιμιότητα, ΚΑΙ κυριαρχία κράτους αλλά ΚΑΙ νοικοκυριό στα οικονομικά μας. Αν πάλι δεν το θελήσουν, θα έχουμε πτωχύνει, οπότε να πιάσουν το αυγό να το κουρέψουν και να κρατήσουν τις τρίχες του.

Αν δεν επαρκεί το προϊόν της χώρας, αναδιάρθρωση ή οτιδήποτε άλλο θέλουν να το ονομάσουν. Και πάλι με τους όρους μας για 30ετία με επιτόκια 1%. Αν πάλι δεν το θελήσουν, ‘οικονομικές’ λύσεις εξόδου από το €υρώ, θα κάνουν την δουλειά τους. Σε τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους, τέτοιες εκβιαστικές απαντήσεις.

Αλλιώς κουρεματάκι. Όχι του ανωτέρω αναφερομένου αβγού. Του χρέους. Με τις τράπεζες, ξένες και Ελληνικές, να πληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού. Αυτές έτσι και αλλιώς, φέρνουν και την μεγαλύτερη ευθύνη της κατάστασης. Όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Επίσης και περισσότερο και στην Αμερική. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε και η καταστροφή με τις ιδιοκτησιακές και τραπεζικές ΄φούσκες΄.

Και με εμάς τους Έλληνες να έχουμε πάρει το μεγαλύτερο μάθημα στην Ιστορία μας, να μην εμπιστευόμαστε πλέον τους πολιτικούς. Να εφαρμόζουμε και τους στίχους ‘κομμένα πια τα δανεικά – αν θες να ζήσεις ζήσε με τα αληθινά.’ Και δουλειά στους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας μας, πρωτογενή – λίγο δευτερογενή, ας αφήσουμε στους Γερμανούς την κατασκευή της βαριάς βιομηχανίας και πολύ και ποιοτικό τριτογενή, υπηρεσίες - τουρισμό.

Ας το αφήσω εδώ, γιατί το σεντονάκι πάει για διπλό σιγά - σιγά.
Reply With Quote
Παλιό 10-05-2011, 01:23
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Άραγε Χρήστο, είναι τόσο απλά ???

Και αν ναι, γιατί δεν τα υλοποιούν οι "ανωτέρω" ???
Reply With Quote
Παλιό 10-05-2011, 01:47
Senior Member

Απόσπασμα:
Άραγε Χρήστο, είναι τόσο απλά ???

Και αν ναι, γιατί δεν τα υλοποιούν οι "ανωτέρω" ???

Αυτές είναι οι βασικές γραμμές Νίκο. Επάνω σε αυτές, θα πρέπει να συνεχίσει τα σενάριά της η χώρα. Το ήδη παρμένο μονοπάτι, οι περισσότεροι βλέπουμε ότι, μας οδηγεί στον γκρεμό. Απλό δεν είναι τίποτα. Θα με είχαν κάνει πρωθυπουργό. Απόφαση θέλει και γνώστες χειρισμών. Έλληνες με πυγμή.

Οι ανωτέρω δεν το πραγματοποιούν διότι:

http://www.gsforum.gr/374832-post58.html
Reply With Quote
Παλιό 10-05-2011, 08:43
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων
Νίκο το βασικότερο από όλα είναι να μας πουν αν επαρκεί το προϊόν της χώρας για μισθούς και συντάξεις.

Αν επαρκεί, πτώχευση. Με option να αποπληρώσουμε τους δανειστές με τους δικούς μας όρους. Ενώ θα μπορούσαμε να μην τους δώσουμε τίποτα. Μετά, σωστές ελληνικές λογιστικές εταιρείες, να δουν τι μας χρωστάνε αυτοί, από παράνομους τόκους – δάνεια κατοχικά – πολεμικές αποζημιώσεις κλπ καλούδια. Αποτελέσματα, τόσα σας χρωστάμε ή μας χρωστάτε, πάρτε τα. Για να δουν ότι δεν πάμε να τους τα φάμε. Οι Γερμανοί θα το σεβαστούν αυτό, θα δείξει ΚΑΙ τιμιότητα, ΚΑΙ κυριαρχία κράτους αλλά ΚΑΙ νοικοκυριό στα οικονομικά μας. Αν πάλι δεν το θελήσουν, θα έχουμε πτωχύνει, οπότε να πιάσουν το αυγό να το κουρέψουν και να κρατήσουν τις τρίχες του.

Αν δεν επαρκεί το προϊόν της χώρας, αναδιάρθρωση ή οτιδήποτε άλλο θέλουν να το ονομάσουν. Και πάλι με τους όρους μας για 30ετία με επιτόκια 1%. Αν πάλι δεν το θελήσουν, ‘οικονομικές’ λύσεις εξόδου από το €υρώ, θα κάνουν την δουλειά τους. Σε τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους, τέτοιες εκβιαστικές απαντήσεις.

Αλλιώς κουρεματάκι. Όχι του ανωτέρω αναφερομένου αβγού. Του χρέους. Με τις τράπεζες, ξένες και Ελληνικές, να πληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού. Αυτές έτσι και αλλιώς, φέρνουν και την μεγαλύτερη ευθύνη της κατάστασης. Όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Επίσης και περισσότερο και στην Αμερική. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε και η καταστροφή με τις ιδιοκτησιακές και τραπεζικές ΄φούσκες΄.

Και με εμάς τους Έλληνες να έχουμε πάρει το μεγαλύτερο μάθημα στην Ιστορία μας, να μην εμπιστευόμαστε πλέον τους πολιτικούς. Να εφαρμόζουμε και τους στίχους ‘κομμένα πια τα δανεικά – αν θες να ζήσεις ζήσε με τα αληθινά.’ Και δουλειά στους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας μας, πρωτογενή – λίγο δευτερογενή, ας αφήσουμε στους Γερμανούς την κατασκευή της βαριάς βιομηχανίας και πολύ και ποιοτικό τριτογενή, υπηρεσίες - τουρισμό.

Ας το αφήσω εδώ, γιατί το σεντονάκι πάει για διπλό σιγά - σιγά.
Πολύ ωραία τοποθέτση.
Reply With Quote
Παλιό 10-05-2011, 12:22
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ ωραία τοποθέτση.
Σε ευχαριστώ βρε Κώστα μου, αλλά ποιός ακούει? Ειδικότερα αν δεν είσαι του συστήματος, γίνεσαι και αόρατος για αυτούς. Το θέμα είναι όμως τι γίνεται, αν ξέρεις το σύστημα… Δεν σε πνίγει το δίκιο σου?

Προκειμένου όμως να μην πνιγώ, επειδή έχω και οικογένειες πίσω μου, θα κάνω ότι πρέπει για να σωθώ. Και θα παίξω και βρώμικα.

Και αν ξέρω να παίζω περισσότερο βρώμικα από το σύστημα? Έ?
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης