GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 23-09-2011, 21:00
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Άντε και δεν πληρώνουμε

Της Ρέας Βιτάλη

«Άντε και πληρώνουμε και μια ακόμα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα.». Με τρομάζει πλέον η άνεση με την οποία μιλάμε ο ένας για την τσέπη του άλλου. «Άντε και πληρώνουμε». Αναρωτιέμαι κάτι άλλο. «Άντε και δεν πληρώνουμε την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα» όχι από επαναστατική διάθεση, όχι από μαγκιά και φιλοσοφία αλλά γιατί δεν έχουμε. Για ποιο ακριβώς αδίκημα θα τιμωρηθούμε; Γιατί οφείλουμε να έχουμε την ετοιμότητα της ######## στις σφαλιάρες του νταβά για επιπλέον εισπράξεις; Γιατί πρέπει να είμαστε απίκο με το πορτοφόλι στο χέρι για έναν μηχανισμό που δεν ήταν ποτέ απίκο για μας; Γιατί το δικό τους «δεν έχουμε» σε συνέχεια του «λεφτά υπάρχουνε» πρέπει να γίνει σεβαστό και το δικό μας «δεν έχουμε» αμφισβητείτε; Στις πόσες έκτακτες εισφορές πτωχεύει ο άνθρωπος ατομικά; Και ποιος μηχανισμός στήριξης θα σώσει την οικογένειά του πέραν «εμού του ιδίου» που έλεγε και η έρμη Τζούλια;

Τιμωρούμαι αρκετά ως μ@λ@κ@ς πρέπει να τιμωρηθώ γιατί ήμουν και νοικοκύρης άνθρωπος; Και τόχα τόσο καμάρι ρε γαμώτο! Διαφύλαξα ότι κληρονόμησα σχεδόν με ιερή προσήλωση. Καμία σειρήνα εύκολου πλουτισμού δεν με καβάλησε. Πάντα μέτραγα τα βήματα μου και το μπόι μου. Τυπική σε όλες τις υποχρεώσεις μου, εφορίες, ΙΚΑ μίκα, σίκα, έκτακτες σφαλιάρες (προφανώς για εξοικείωση) και ότι άλλο σκαρφίζονταν τυχοδιώκτες, απολύτως άχρηστοι πολιτικοί. Μου πήρε χρόνια να φέρω στα ίσια το οικογενειακό μας ταμείο μετά την έκτακτη εισφορά του κ. Παπαθανασίου της ΝΔ. (Να θυμίσουμε και στον κ. Σαμαρά ποιοι εγκαινίασαν το σύστημα). Δούλευα έντιμα για να παραδίδω στα χέρια του εκάστοτε νταβατζή ποσοστά που αυτός με ευκολία τεράστια πέταγε σε σουρωτήρια. Συνέταιρος μόνιμος. Eγω να τα φέρνω αυτός να τα σκορπάει. Τον στήριζα σε όλα τα «δύσκολά» του.

Να #### τα δύσκολά του. Και για ότι έβλεπα. Δεν ήμουν στραβή. Γεμάτος ο τόπος λαμόγια και απατεώνες. Είχα μια φιλοσοφία αναπτύξει που με ησύχαζε. Το κλείσιμο του ισολογισμού της ζωής τον κάνουν τα παιδιά που ανατρέφει ο καθένας. Αυτό μόνο μ΄ ενδιέφερε. Κι είχα ένα καμάρι! Ωστόσο σαν ακροβάτης ζυγίζομαι εδώ και καιρό και προσπαθώ να προσαρμοστώ. Aκυβέρνητη. Προσπαθώ επίπονα να συνεχίσω να είμαι τυπική σε υποχρεώσεις. Και δε βγάζω κιχ από σεβασμό σε ανθρώπους που δεν τους παρέχεται χρόνος να προσαρμοστούν. Και έρχεται την πιο οριακή στιγμή, που ο καθένας δίνει τη δική του μάχη με τα κύματα και με χτυπάει στην αχίλλειο πτέρνα. Και πατητή κ. Παπανδρέου; Και τη μόνη σανίδα σωτηρίας που έχω κ. Βενιζέλο; Μέχρι που θα φτάσει η ξεδιαντροπιά σας ; Η εστία για τον έλληνα είναι ιερή. Το καταφύγιο, η άγκυρά του.

Μπορεί να ζήσει και να πεθάνει στο ίδιο σπίτι. Θα υπερπηδήσω την οικογενειακή διαπλοκή που ελλοχεύει πίσω από το συγκεκριμένο σύστημα κυρίως από σεβασμό στην πρωτογενή σκέψη «να μην έχεις κανέναν ανάγκη», «Ας έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου και όλα τα άλλα γίνονται». Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι λέξεις; Έχετε νιώσει ποτέ την αγωνία να βγει η δόση του δανείου; Ή νομίζουμε ότι όλοι πήραν «δάνεια ξεψαρώματος» τύπου Τσοχατζόπουλου και Ρουσόπουλου; Και αν τα γραπώσουν απ΄όσους έχουν ακόμα κάτι να δώσουν (σιγά μην έχουν), την έρμη αγορά ποιος θα την κινήσει; Έχουν δει τα μάτια των καταστηματαρχών; Έχουνε δει τις ουρές στη ΔΕΗ από ανθρώπους που σπεύδουν μετά τη λήξη του λογαριασμού τους να διακανονίσουν φως; Έχουν κοιτάξει στα μάτια έναν άνεργο. Όχι το ποσοστό ανεργίας. Έχει μεγάλη διαφορά. Έχουν μετρήσει ενοικιάζεται; Tι θα βγει ακόμα και αν μετατραπούν σε πωλείται; Ποιος θα παίξει τον πελάτη; Τρεις εκδοχές-δυνατότητες έδωσαν στους δημόσιους υπαλλήλους για να παραστούν στην υπηρεσία τους ώστε να δουλέψουν μια ώρα παραπάνω. 7.30, 8.00,8.30. Πόσες εκδοχές-δυνατότητες δίνουν στον νοικοκύρη να παραστεί στη ζωή του; Υπάρχει κανείς μωρέ εδώ ή τζάμπα μιλάω;

Με τρελαίνει ο σνομπισμός, η άνεση, η μαγκιά, το θράσος, η ξεδιαντροπιά που ξεχειλίζει μέσα από την νέα έκτακτη εισφορά. Με τρομάζει η ευθεία βολή στην εστία του καθενός. Το φτύσιμο τελικά στον νοικοκύρη. Με πεθαίνει ότι δεν περνάει από το μυαλό των κυβερνόντων ότι μπορεί νάναι προϊόν δουλειάς και όχι λαμογιάς η όποια περιουσία. Και ακόμα πιο πολύ με τινάζει στον ύπνο μου ότι δεν φαντάζονται το «δεν πληρώνω γιατί δεν έχω». Σαν να παίζουμε στην φαλακρή Τραγουδίστρια του Ιονέσκο. Και σε έκτακτη εμφάνιση ο Ψωμιάδης να δηλώνει «Πολιτικός Κρατούμενος». Θεέ μου πώς θα συνεννοηθούμε; Σε τι γλώσσα μιλάνε;
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 21:42
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Άντε και δεν πληρώνουμε

Αν μπορούσα θα πλήρωνα την εισφορά αλληλεγγύης μόνο, άσχετο αν ξέρω ότι μόνο κατ'όνομα είναι τέτοια. Δε μπορώ όμως να τη διαχωρήσω από το τέλος επιτηδεύματος. Κι αυτό δε θέλω να το πληρώσω! Είναι απατεωνιά! Εχω ήδη πληρώσει το φόρο που μου αναλογεί για το 2010.

1% το μήνα είναι το πέναλτυ. Δε θα τα δουν από μένα φέτος. Για του χρόνου βλέπουμε. Το τέλος ακινήτων; Από τη νέα χρονιά κι αυτό.

Αν κι αν προσέξετε το λογαριασμό της ΔΕΗ, κάτω από τη στήλε με δημοτικά τέλη και φόρο ακίνητης περιουσίας λέει ότι η ΔΕΗ υποχρεούται να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τα τέλη. Το παιχνίδι είναι πάντα σικέ.

Πάντως για φέτος οι αλήτες δε θα δουν άλλο ευρώ από μένα.
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 22:00
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

Με εκφράζει απόλυτα η κυρία Ρέα Βιτάλη,

ευχαριστώ Γιώργο που το μοιράστηκες !!!
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 22:02
Senior Member

Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από siraxanz Εμφάνιση μηνυμάτων
Με εκφράζει απόλυτα η κυρία Ρέα Βιτάλη,

ευχαριστώ Γιώργο που το μοιράστηκες !!!
Ποιον δεν εκφράζει βρε Χάρη;;;
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 22:12
evan400f Ο/Η evan400f βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Γεροβουνό, Καματερου
Μoto: HONDA DEAUVILLE 650 HONDA CB 400 FOUR 1976

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν μπορούσα θα πλήρωνα την εισφορά αλληλεγγύης μόνο, άσχετο αν ξέρω ότι μόνο κατ'όνομα είναι τέτοια. Δε μπορώ όμως να τη διαχωρήσω από το τέλος επιτηδεύματος. Κι αυτό δε θέλω να το πληρώσω! Είναι απατεωνιά! Εχω ήδη πληρώσει το φόρο που μου αναλογεί για το 2010.

1% το μήνα είναι το πέναλτυ. Δε θα τα δουν από μένα φέτος. Για του χρόνου βλέπουμε. Το τέλος ακινήτων; Από τη νέα χρονιά κι αυτό.

Αν κι αν προσέξετε το λογαριασμό της ΔΕΗ, κάτω από τη στήλε με δημοτικά τέλη και φόρο ακίνητης περιουσίας λέει ότι η ΔΕΗ υποχρεούται να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τα τέλη. Το παιχνίδι είναι πάντα σικέ.

Πάντως για φέτος οι αλήτες δε θα δουν άλλο ευρώ από μένα.
Μαζί σου!!!!
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 22:36
pkiriakos Ο/Η pkiriakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Honda varadero xlv 1000

Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 23:02
KRASOPATERAS Ο/Η KRASOPATERAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Σχηματάρι
Μoto: GS 1200 08

Το πρόβλημα είναι ότι όσο και αν πληρώσουμε με όλη μας την όρεξη, και τα διπλά να δώσουμε από το Ελληνικό φιλότιμο που μας διακατέχει….πάλι δεν γίνετε να σωθούμε δυστυχώς….
Τσάμπα μας στραγγίζουνε….είναι πέραν τις κρατικής δυνατότητας να πληρωθούν τα χρέη….
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 23:09
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Ολα αυτά τα χρέη, ξέρουμε αν είναι πραγματικά; Μας έχει πει κανείς με σιγουριά; Που θα βρω στοιχεία; Κι εγώ μπορώ να πω ότι μου χρωστάνε μερικά μύρια, και;!

Εχω σιχαθεί να μου κουνάν το δάχτυλο ανεκδιήγητοι νάρκισσοι,
να με βρίζουν ολίγιστα μπαφιασμένα ανθρωπάκια, να παν στη Σουηδία να πουλήσουν coolness.
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 23:26
Senior Member

Ότι και να λένε πάντως, δυο χρόνια τώρα δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτε θετικό, η αξιοπιστία μας έχει ξαφανιστεί τελείως, κανένα μέτρο δεν έχει αποδώσει και το χρέος μεγαλώνει. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας που τους έχουμε αφήσει να αλωνίζουν έτσι ακόμη.
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 23:37
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Ότι και να λένε πάντως, δυο χρόνια τώρα δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτε θετικό, η αξιοπιστία μας έχει ξαφανιστεί τελείως, κανένα μέτρο δεν έχει αποδώσει και το χρέος μεγαλώνει. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας που τους έχουμε αφήσει να αλωνίζουν έτσι ακόμη.
οποιος πιστευει οτι ολα αυτα γινονται για να αποπληρωσουμε το "χρεος" η εστω οτι υπαρχει εστω μια ελπιδα να γινει αυτο,ειναι βαθεια νυχτωμενος!
τα συμφεροντα τους εξυπηρετουν και γελανε με τις συζητησεις και τις ανησυχιες μας...
μονο ο τρομος θα μπορουσε να τους ταρακουνησει,αλλα δυστυχως ειμαστε σκατοφλωροι!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης