GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 04-05-2011, 10:19
Levados Ο/Η Levados βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: GS1200
Προεπιλογή ΒΑΣΗ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑΣ GIVI GS1200R

Φίλοι Καλημέρα

Στο GS1200R έχω τοποθετήσει πίσω βαλίτσα (Top) GIVI MAXIA 52. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω -το αντιμετωπίζουν και άλλοι- είναι ότι κόβει συνεχώς τις βίδες που πιάνουν οι πίσω βάσεις (σωληνωτές) στην βάση της μηχανής (πάνω από το πίσω φανάρι).
Η givi, αφού αντιλήφθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, άλλαξε τη βάση και την έφτιαξε στα πρώτυπα της πίσω βάσης του ADV.
Οι ερωτήσεις μου είναι:
1. Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν και βαλίτσες άλλων εταιριεών;
2. Αν θελήσω να κρατήσω τη βάση που έχει τώρα η μηχανή, έχει βρει κάποιος φίλος άλλο τρόπο ώστε να μην κόβονται οι βίδες αυτές (π.χ. κατασκευή στον τόρνο ή άλλες βίδες);
3. Υπάρχει βαλίτσα άλλης εταιρείας χωρίς το πρόβλημα αυτό τόσο μεγάλη όσο η maxia 52 ( πρέπει να χωράει μιά τσάντα γραφείου) ;
Αν υπάρχει κάποια σχετική άποψη με τα παραπάνω θα ήθελα μιά γνώμη.
Ευχαριστώ
Χαιρετώ όλους.
Πολλά, καλά και όρθια χιλιόμετρα.
ΛΕΒΑΔΟΣ
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 13:10
Iconmaster Ο/Η Iconmaster βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ATHINA
Μoto: gs1200
Προεπιλογή Απάντηση: ΒΑΣΗ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑΣ GIVI GS1200R

Την ίδια βαλίτσα έχω και δεν μου έχει κόψει βίδες
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 13:16
Kimwnas Ο/Η Kimwnas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Athina

Φαντάζομαι μιλάς για την SR689?...

Κι εμένα με ενδιαφέρει γιατί μου κόπηκε η δεξιά βίδα (βέβαια την είχα φορτώσει σαν γαιδούρι...).
Αν και στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το κατεβάζει αρκετά χαμηλότερα το top case, και γενικότερα μου φαίνεται λίγο στον αέρα...

Υπάρχει και μια αγγελία απο τον Goulas για μια SR689 πάντως...

Και ένα post στο Adv Rider για την συγκεκριμένη βάση...
R12GS With Givi SR689 Rack & E460 Trunk - ADVrider
Attached Images
File Type: jpg Vue_generale.jpg (55.8 KB, 58 views)
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 13:51
Translatoras Ο/Η Translatoras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς-Πειραϊκή
Μoto: R1200GS

Στο motoraid.eu πουλάνε ένα ζευγάρι μικρές μπάρες που βιδώνουν στις μπροστά βίδες της σχάρας/χειρολαβών και "παίρνουν" κάποιο φορτίο από τη βάση της βαλίτσας, μεταφέροντάς το πιο μπροστά.

Αν το ψάξεις λίγο στο site θα το βρεις.

Δεν ξέρω αν κάνουν και για τη βάση της givi που έχεις, αλλά μπορείς να ρωτήσεις.

ΚΑι γώ givi έχω αλλά τη χαμηλή βάση, για την οποία το εργοστάσιο αναφέρει
μέγιστο φορτίο 10 κιλά (αντί των 6 της ψηλής).
Η διαφορά ίσως ακούγεται μικρή αλλά αν σκεφτείς τις δυναμικές φορτίσεις που αναπτύσσουν τα 6 και τα 10 κιλά, τότε μιλάμε για διπλάσια (και βάλε) αντοχή.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν σου κόβει τις βίδες με τα συνήθη φορτία σου τότε άλλαξε και βάλε τη χαμηλή βάση. έχω φορτώσει μέχρι και 20 κιλά ταξίδι χωρίς πρόβλημα.
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 14:20
Kimwnas Ο/Η Kimwnas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Athina

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Translatoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσωπικά πιστεύω ότι αν σου κόβει τις βίδες με τα συνήθη φορτία σου τότε άλλαξε και βάλε τη χαμηλή βάση. έχω φορτώσει μέχρι και 20 κιλά ταξίδι χωρίς πρόβλημα.
Κι εγώ δεν είχα πρόβλημα γενικά, πρέπει να την "πάτησα" σε διακοπές με τριβάλιτσο και την πάνω με καμιά 20ριά κιλά σε χωματόδρομο με φυτευτές πέτρες που ανεβοκατέβαινε όλη η μηχανή (αν και εννοείται με ελάχιστα χλμ).
Σε κάποια τέτοια φάση απο τα ζόρια πρέπει να την έκοψε την βίδα, αλλά εννοείται ΔΕΝ φταίει η σχεδίαση αλλά η κακή χρήση απο μέρους μου...
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 14:37
Translatoras Ο/Η Translatoras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς-Πειραϊκή
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Kimwnas Εμφάνιση μηνυμάτων
...., αλλά εννοείται ΔΕΝ φταίει η σχεδίαση αλλά η κακή χρήση απο μέρους μου...
Φυσικά και εννοείται ότι δεν φταίει η σχεδίαση,

έτσι κι αλλιώς η ψηλή βάση ακολουθεί τη σχεδίαση της "μαμάς" με το "Π" να πιάνει στις πίσω βίδες.

Είδα όμως και τις δύο βάσεις από κοντά και η χαμηλή βάση μου ενέπνευσε μεγαλύτερη σιγουριά.

Το γεγονός ότι κατεβάζει περίπου 7 εκατοστά ολόκληρη τη βαλίτσα και το υψηλότερο μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο με έκανε να παραβλέψω το αισθητικό κομμάτι και να θυσιάσω το χώρο για το τσαντάκι κάτω από τη μαμά σχάρα
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 19:37
ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ Ο/Η ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Μoto: R1200GS 10.2006

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Levados Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλοι Καλημέρα

2. Αν θελήσω να κρατήσω τη βάση που έχει τώρα η μηχανή, έχει βρει κάποιος φίλος άλλο τρόπο ώστε να μην κόβονται οι βίδες αυτές (π.χ. κατασκευή στον τόρνο ή άλλες βίδες);

ΛΕΒΑΔΟΣ

Φίλε μου οι βίδες στην δικιά μου κόπηκαν στο πρώτο ταξίδι. Τη λύση μου την έδωσε φίλος μηχανουργός ο οποίος άνοιξε με κολαούζο μεγαλύτερα σπειρώματα και βάζοντας αρκετά παχύτερες βίδες. Από τότε εδώ και 4χρόνια και παρόλα τα φορτώματα και χωματόδρομους που έχω κάνει δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Προσοχή πρέπει να ξέρει τι κάνει αυτός που θα δουλέψει το κολαούζο.
Χαιρετισμούς...
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 22:31
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Ότι και να κάνουμε όσοι χρησιμοποιούμε τη βάση της αριστερής φωτογραφίας στην Ελλάδα - λόγω του κακού οδοστρώματος - η μια βίδα, συνήθως η ίδια, θα σπάει συνέχεια. Ισχυρότερη κατασκευή είναι η δεξιά, αλλά δεν την προτίμησα λόγω του ότι τροποποιεί αρκετά το πίσω μέρος της μηχανής και δε μου άρεσε.

Για αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα στο εξωτερικό που ήμουν και είχα την αριστερή βάση, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Με το που έφερα τη μηχανή στην Ελλάδα, στον πρώτο μήνα - κρααακ - κόβεται η αριστερή βίδα. Τη γνωστή λύση με το τρυπανάκι να βγάλω το απομεινάρι για να καθαρίσει η τρύπα και να αλλάξω βίδα. Από τότε, αν έχω βάρος στη βαλίτσα και πέσω σε λακούβα, ξανασπάει, την αλλάζω κ.ο.κ.

Η βαλίτσα είναι μεγάλη, το βάρος που μπορεί να χωρέσει μεγάλο, οι τρύπες στους δρόμους μας είναι μεγάλες όπως και τα σαμαράκια, άρα η βίδα θα σπάει πάντα.
Reply With Quote
Παλιό 04-05-2011, 23:17
kosta12gs Ο/Η kosta12gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Thessaloniki
Μoto: R 1200 GS ?

3 βιδες εχω αλλαξει και εγω μεχρι τωρα.
Τις επανω και αριστερα και δεξια
και κατω μονο στη δεξια πλευρα.
Reply With Quote
Παλιό 05-05-2011, 21:32
Levados Ο/Η Levados βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: GS1200

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα

Σας ευχαριστώ πολύ γιά την διάθεσή σας και τις απόψεις που παραθέσατε.
Μάλλον θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη λύση του φίλου Τροχήλατου, αφού η χρήση γίνεται κατά κανόνα μέσα στην Αθήνα και το βάρος είναι σχετικά μέσα στα πλαίσια του κατασκευαστή. Αυτό που ξεφεύγει από τον κατασκευαστή και δεν προέβλεψε, είναι η κακή κατάσταση του οδοστρώματος (!).
Αν ο φίλος Τροχήλατος είναι Αθήνα και θέλει να με συστήσει στο φίλο του και μόνο επ' αμοιβή, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Σας Ευχαριστώ όλους
Χαιρετώ και Εύχομαι πάντα όρθιοι
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης