![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Πρόταση 1. περίέρωτα
Έξυπνος άνδρας + έξυπνη γυναίκα= ειδύλλιο Έξυπνος άνδρας + χαζή γυναίκα= δεσμός Χαζός άνδρας + έξυπνη γυναίκα= γάμος Χαζός άνδρας + χαζή γυναίκα = εγκυμοσύνη Πρόταση 2. περίεργασίας Έξυπνο αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος= προκοπή Έξυπνο αφεντικό + χαζός υπάλληλος = παραγωγή Χαζό αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος= προαγωγή Χαζό αφεντικό + χαζός υπάλληλος = υπερωρίες Πρόταση 3. περίαγοράς Ένας άνδρας πληρώνει 2 ευρώ για ένα αντικείμενο π ου χρειάζεται και κοστίζει 1 ευρώ. Μια γυναίκα πληρώνει 1 ευρώ για ένα αντικείμενο που δε χρειάζεται και κοστίζει 2 ευρώ. Πόρισμα: Μια γυναίκα ανησυχεί για το μέλλον μέχρι να βρει σύζυγο. Ένας άντρας ποτέ δεν ανησυχεί για το μέλλον,< BR>παρά μόνο όταν βρει σύζυγο. Γενίκευση : Επιτυχημένος άνδρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα απ' όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του. Επιτυχημένη γυναίκα είναι κάποια που μπορεί να βρει έναν τέτοιο άντρα. Πρόταση 4. Περίευτυχίας Για να είσαι ευτυχισμένη μ ' έναν άντρα , πρέπει να τον καταλαβαίνεις πολύ και να τον αγαπάς λίγο. Για να είσα ι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου. Πρόταση 5. Περίανθεκτικότητας Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους , αλλά είναι πιο πρόθυμοι να πεθάνουν νωρίτερα. Πρόταση 6. Περίαλλαγών Μια γυναίκα παντρεύεται κάποιον ελπίζοντας πως θα τον αλλάξει , αλλά αυτός δεν αλλάζει. Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα ελπίζοντας πως αυτή δε θ' αλλάξει , αλλά , διάολε, αλλάζει! Πρόταση 7. Περίδιαλόγων Μια γυναίκα έχει την τελευταία λέξη στον καυγά. Γενίκευση : Ό ,τι πει ένας άνδρας μετά την τελευταία λέξη , είναι η απαρχή ενός νέου καυγά. Άσκηση: Πώς μπορείτε να ταπώσετε αυτούς που θέλουν να σας παντρέψουν; Υπόδειξη : Οι συγγενείς μου σε όποιο γάμο κι αν πήγαινα μου λέγανε : ' Έλα , τώρα η σειρά σου '. Σταμάτησαν να το κάνουν μόνο όταν εγώ άρχισα να τους λέω το ίδιο στις κηδείες. ![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||