![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Κάπνισμα και αλκοόλ ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει, σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, ο στοματικός καρκίνος.
Μάλιστα στις γυναίκες η αύξηση είναι αλματώδης καθώς πλέον τα κρούσματα σε σχέση με τους άνδρες είναι 1,5 άνδρες με 1 γυναίκα! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας έχει περίπου 30 μορφές. Η μορφή που απαντάται στο 90% των περιπτώσεων είναι το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα . Ο στοματικός καρκίνος εμφανίζεται συνήθως σαν ένα ανώδυνο έλκος (πληγή) στην αρχή, που δεν κλείνει με την πάροδο του χρόνου, αντίθετα μεγαλώνει δημιουργώντας προβλήματα στη μάσηση, την ομιλία ή την κατάποση. Μπορεί να εμφανιστεί και σαν μια λευκή πλάκα ή μια κόκκινη περιοχή. Συχνά τον εντοπίζουμε: στο κάτω χείλος, στη γλώσσα, στο έδαφος του στόματος, στις παρειές, στα ούλα και στην υπερώα. Ο καρκίνος αυτός προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, τα τελευταία όμως χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση 6% σε άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών. Οι άνδρες προσβάλλονταν συχνότερα απ’ ότι οι γυναίκες, η αναλογία όμως αυτή έχει ανατραπεί τα τελευταία χρόνια. |
|
|
|||
|
|||
|
Είναι το κόμπλεξ που τους βγαίνει τα τελευταία χρόνια.Προσπαθόντας να το παίξουν "αντράκια", τις βλέπεις μόνιμα με ένα τσιγάρο στο χέρι.Και το πιο αποκρουστικό να βλέπεις κοπελίτσα στο δρόμο με το τσιγάρο στο στόμα
![]() ![]() ![]() Με όλα αυτά οι χαζές, δεν κατάλαβαν οτι έχουν χάσει την θυληκότητά τους ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Εδώ πάνε να χάσουν τις ζωές τους για να το παίξουν και αυτές "κάπως".. Να προσέξουμε λίγο τις μικρές τουλάχιστον ....
|
|
|
|||
|
|||
|
Μια πολύ κακή συνήθεια που πρέπει να κοπεί . ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
6 χρόνια .,.
κομμένο το τσιγάρο.,. πάμε για 7.,. όλα γίνονται αν θες.,,., |
|
|
|||
|
|||
|
Κόψαμε το κάπνισμα και αρχίσαμε το άτμισμα !!!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Αποτέλεσμα. Με εδιαφέρει... |
|
|
|||
|
|||
|
Να έχω την υγειά μου και να καπνίζω.
Πέρα απο την πλάκα όλοι μας ξέρουμε την κακή συνήθεια. Η προσπάθεια να το σταματήσω με φοβίζει.............. |
|
|
|||
|
|||
|
είμαι στην τρίτη - τέταρτη εβδομάδα... όλα βαίνουν καλώς
|
|
|
|||
|