GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 03-12-2011, 21:40
XCHALLENGE Ο/Η XCHALLENGE βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ‘’ΜΕΚΚΑ’’ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κι ομως σε ενα σχολειο που βρισκεται στην καρδια της Σιλικον Βαλει και στο οποιο φοιτουν τα παιδια των εργαζομενων στην και αλλων τεχνολογικων κολοσσων, δεν υπαρχει ουτε ενας υπολογιστης, ουτε μια οθονη. Η χρηση οποιουδηποτε τεχνολογικου γκατζετ απαγορευεται στις σχολικες αιθουσες, ενω οι εκπαιδευτικοι συστηνουν στους μαθητες τους να μην τους χρησιμοποιουν ουτε στο σπιτι.
Την ωρα που στον υπολοιπο κοσμο ο τεχνολογικος εξοπλισμος θεωρειται απαραιτητος στην εκπαιδευση, οι νεες τεχνολογιες γινονται μεσο διδασκαλιας και οι μαθητες ενθαρρυνονται στη χρηση τους, στην καρδια της Μεκκας της τεχνολογιας, το μολυβι, το χαρτι και το χαρτινο βιβλιο ειναι τα μονα εργαλεια διδασκαλιας που κρινονται αποδεκτα.
Περιπου 160 σχολεια στις Ηνωμενες Πολιτειες ακολουθουν την ιδια φιλοσοφια, καθως θεωρειται οτι η χρηση υπολογιστη εχει αρνητικες συνεπειες στη φυσικη δραστηριοτητα, τη δυμηουργικη σκεψη, την επικοινωνια αναμεσα στους μαθητες και τη συγκεντρωση των παιδιων στο μαθημα.
‘’ Δεν νομιζω οτι χρειαζεται κανεις την τεχνολογια για να μαθει γραμματικη’’ δηλωνει στους ‘’New York Times’’ ενας εργαζομενος της Σιλικον Βαλει, τα παιδια του οποιου φοιτουν σε σχολειο οπου δεν υπαρχει κανενας υπολογιστης και το οποιο ακολουθει την εκπαιδευτικη μεθοδο του αυστριακου φιλοσοφου και παιδαγωγου Ρουντολφ Σταινερ.
’Η ιδεα οτι μια εφαρμογη του iPad μπορει να διδαξει καλυτερα τα παιδια μου πως να διαβαζουν ή να μαθουν ευκολοτερα αριθμητικη ειναι απλως γελεια’’ προσθετει. Προκειται μαλιστα για ενεν πατερα που εργαζεται στην Google και δεν πηγαινει πουθενα χωρις το iPad ή το smart phone. Η κορη του, ομως, που πηγαινει στην πεμπτη ταξη του Δημοτικου, ‘’δεν κερει πως να χρησιμοποιει το google’’. Ο γιος του πηγαινει στο Γυμνασιο κι εχει μολις αρχισει να μαθαινει.
Απο την πλευρα τους, οι υπευθυνοι του σχολειου στη Σιλικον Βαλει επικαλουνται στοιχεια σεκα ετων, συμφωνα με τα οποια το 94% των αποφοιτων συνεχισαν τις σπουδες τους στην τριτοβαθμια εκπαιδευση.
Facebook & Twitter
Τα αποτελεσματα του Εθνικου Κεντρου Εθισμου και καταχρησης ουσιων στο Παν/μιο Κολουμπια, κρουουν τον κωδωνα του κινδυνου στους γονεις, οι οποιοι θα πρεπει να ειναι πιο προσεκτικοι με τα παιδια τους απο δω και περα. Η ερευνα κατεληξε στο συμπερασμα πως τα Social Networks μπορουν να οδηγησουν τα παιδια στην καταναλωση αλκοολ και την χρηση ναρκωτικων ουσιων.
Οι επιστημονες μελετησαν τη συμπεριφορα 1000 παιδιων, ηλικιας μεταξυ 12 και 17 ετων μεσω ενος online ερωτηματολογιου και αλλα 1000 μεσω τηλεφωνικης επικοινωνιας.
Διαπιστωσαν οτι τα περισσοτερα παιδια που περνουσαν το χρονο τους στα Social Networks , ειχαν εως και 5 φορες παραπανω πιθανοτητες απο τα αλλα, μνα καπνισουν τσιγαρο, 3 φορες να πιουν αλκοολ και διπλασιες να καπνισουν κανναβη. Επισης οι επιστημονες τονοζουν οτι οι φωτογραφιες χρηστων μεσω των μεσων δυκτιωσης, που εμφανιζονται μεθυσμενοι, επηρεαζουν αρνητικα τους αλλους χρηστες εφηβους. Στη συνεχεια τονισε πως οι γονεις βρισκονται κυριολεκτικα στο σκοταδι και ολοκληρωσε λεγοντας πως η μεταδοση τετοιων εικονων αποτελει ηλεκτρονικη παιδικη κακοποιηση.
October 22, 2011 A Silicon Valley School That Doesn’t Compute.

Τα λεμε...

Last edited by XCHALLENGE; 03-12-2011 at 21:44.
Reply With Quote
Παλιό 03-12-2011, 21:46
XCHALLENGE Ο/Η XCHALLENGE βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Μου το εφερε ο γιος μου Δ δημοτικου Δημοσιου Σχολειου...''..Μας το εδωσε το δασκαλος μπαμπα...'' και ειμαι πολυ χαρουμενος που ειναι ο Δασκαλος του παιδιου μου! Πιθανον απ'αυτους που θα πανε ...εφεδρια!!!

Τα λεμε...

Last edited by XCHALLENGE; 03-12-2011 at 21:49.
Reply With Quote
Παλιό 03-12-2011, 21:54
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από XCHALLENGE Εμφάνιση μηνυμάτων
Μου το εφερε ο γιος μου Δ δημοτικου Δημοσιου Σχολειου...''..Μας το εδωσε το δασκαλος μπαμπα...'' και ειμαι πολυ χαρουμενος που ειναι ο Δασκαλος του παιδιου μου! Πιθανον απ'αυτους που θα πανε ...εφεδρια!!!

Τα λεμε...
Τι να λέμε Αποστόλη το κείμενο τα λέει όλα .

Reply With Quote
Παλιό 04-12-2011, 10:16
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Νομίζω ότι τα λέει πολύ καλά
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης