![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Να'ναι, Τσιπρας? Μπααααα..
Να'ναι η Παπαρηγα?... Μπααααα... Αντε να δουμε, λοιπον.. "Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν..." (Περισσοτερα..) Αποκάλυψη σοκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις Δήλωση.. από τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Επί δεκαετίες χαμένος ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο... (Περισοτερα..) Κατα τα αλλα, φταινε οι "κακοι" Γερμανοι, Ολλανδοι, Φινλανδοι κλπ..κλπ.. Αυτοι, ΜΙΑ ΧΑΡΑ! κανουν τη δουλεια τους! (Ποιος δεν θα την εκανε?) Τα ΝΤΟΠΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ-ΡΕΜΑΛΙΑ, πως να τα δικαιολογησει καποιος ομως??? ![]() ![]() ![]() ![]()
Last edited by black_hawk; 29-03-2012 at 04:05. |
|
|
|||
|
|||
|
Η υπογραφή μου, σού αρκεί?
|
|
|
|||
|
|||
|
Για να μιλησουμε για γερμανικες πολεμικες αποζημιωσεις θα πρεπει να ξερουμε τι ηταν αυτες, πως προηλθαν και τι εχει συμβει ιστορικα και δεν εχουν ποτε αυτες πληρωθει.
Δεν αρκει δλδ να βρισουμε τους τωρινους πολιτικους αλλα και τους απελθοντες οι οποιοι Κυβερνησαν την Ελλαδα απο το τελος του Β'Παγκοσμιου πολεμου και μετα. Οι συνθηκες παιζουν τον μεγιστο ρολο. Διοτι οι πολεμικες αποζημειωσεις ειναι αρρηκτα δεμενες με την Πολιτικη Παπαγου, Κ. Καραμανλη και Ε.Αβερωφ (ως υπουργος εξωτερικων) απο το 1952 και μετα. Τι πολιτικες ακολουθηθηκαν τοτε και ποια η επιπτωση τους στα σημερινα ''ΝΤΟΠΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ-ΡΕΜΑΛΙΑ'' οπως τα ονομαζει ο ''black Hawk'' για το συγκεκριμενο θεμα? Αραγε μπορουν οι σημερινοι να διεκδικησουν τιποτε ¨η ολα τα εθνικιστικα που αναφερονται για το θεμα αυτο απο διαφορα κομαμτα ειναι ψηφοθυρικες Εθνικιστικες παπαρες? Ας αναρωτηθουμε λοιπον:
Στην αλληλογραφια του Ε.Αβερωφ του τοτε δλδ Υπουργου Εξωτερικων με την Γερμανικη Κυβερνηση το 1957 (εγγραφο στα αρχεια του ΥΠΕΞ με ημερομηνια 30 Ιουλιου 1957) το οποιο ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ απο την Ελλαδα την αμνηστια των εγκληματιων πολεμου, ο Αβερωφ απαντουσε: ''......δια να μην προκληθουν δυσχερειαι εδοθη εντολη στας διοικητικας αρχας οπως μη απαγορευουν την εισοδο εις ελλαδα και μη προβαινουν εις συλληψεις των Γερμανων κατηγορουμενων δια εγκληματα πολεμου''. Δλδ η Ελλαδα τοτε το 1957 οχι μονον δεν διεκδικει αποζημειωσεις και δεν προχωρα σε αιτημα διωξης των φονιαδων αλλα τους επιτρεπει και την εισοδο στην χωρα............ για ηλιολουστες διακοπες!!!!! Οταν λοιπον στις Κυβερνησεις αυτες, απο το 1950 μεχρι το 1967 αλλα και απο το 1974 και μετα ειχαν στα σπλαχνα τους αυτους που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους περιμενουμε προοδο στις Πολεμικες αποζημειωσεις? Οταν η Ελλαδα αντι να διεκδικησει τα 200εκ μαρκα υπογεγραμμενο δανειο εν μεσω κατοχης απο τους Γερμανους παει και ζηταει και παιρνει με ανταλλαγματα δανειο 200εκ μαρκων απο τον οφειλετη της την Γερμανια περιμενουμε να καταβληθουν οι πολεμικες αποζημειωσεις στην Ελλαδα? Η Ελλαδα τοτε πεινουσε και μεταναστευε κατα 100αδες χιλιαδες, ας μην το ξεχναμε αυτο. Και καποιοι ΣΗΜΕΡΑ μαζι με άλλους θελουν να μας πεισουν οτι για την μη καταβολη των Πολεμικων αποζημειωσεων φταινε οι σημερινοι πολιτικοι που δεν ειχαν καν γεννηθει τοτε? Ημαρτον!!!!!!!! Αν εχετε καιρο δεστε τα παρακατω δυο 56λεπτα ντοκυμαντερ του ''Κουτιου της Πανδωρας'' για το θεμα. Δεστε τα σαν μια Ιστορικη ερευνα κι οχι σαν πολιτικο γεγονος......ολα τα εγγραφα που μνημονευω πιο πανω ξεφυλλιζονται σε αυτα τα φιλμ. Μετα και αφου δουμε το πως και το γιατι, τις συνθηκες δηλαδη, ας αναρωτηθουμε ποια ηταν προδοσια.....η χθεσινη ¨η η σημερινη "η καμια απο τις δυο! Εκπομπή: Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Ά ΜΕΡΟΣ (μερος Α') Εκπομπή:Η υπόθεση Μέρτεν, Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Β’ ΜΕΡΟΣ (μερος Β') |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Διοτι αν ο Καραμανλης τοτε δεν εδεχετο να σιωπησει για τις πολεμικες αποζημειωσεις ουτως ωστε να παρει το δανειο των 200εκ μαρκων και να αρχισει μι ακαποια αναπτυξη σημερα εγω κι εσυ ισως να μην ζουσαμε. Προδοσια? Αν ο Αβερωφ δεν εκανε πισω για την διωξη των εγκληματιων πολεμου ισως σημερα να μην ηταν π.χ. η Γερμανια πρωτη σε τουριστες στην Ελλαδα.........προδοσια? Ολα ειναι αλληλενδετα......απο τοτε μεχρι σημερα.....διοτι η Ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα που δεν μπορει να πατησει πολιτικα ποδι ποτε και σε κανεναν. Σορρυ αλαλ αυτη ειναι η αληθεια. |
|
|
|||
|
|||
|
Γιώργο μου συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή χώρα δεν συμβαδίζει με το ότι δεν μπορούμε να πατήσουμε πόδι πολιτικά. Υπάρχουν χώρες μικρότερες από την Ελλάδα που μια χαρά πατάνε ποδι και δεν τους ενοχλούν κιόλας, άρα πιστεύω ότι τους επιτρέψαμε να μας πατήσουν και όχι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.....
Και άν ο Καραμανλωφ, ο Παπάγος, ο Αβέρωφ και όποιος άλλος μπορεί αν ήταν δεν συμφωνούσαν με τις απαιτήσεις των γερμανών δεν ξέρουμε πραγματικά πως θα είχαν εξεληχθεί τα πράγματα. Οι έλληνες μετανάστες που πήγαν στην Γερμανία δεν ήταν μόνο για όφελος των ελλήνων και της Ελλάδας αλλά μην ξεχνάμε ότι ενίσχυσαν την Γερμανική βιομηχανία. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ για κάτι που γράφω παραπάνω αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα με διαφορετικό χειρισμό από τότε μέχρι και σήμερα... Με την λογική αυτη θα τους πληρώνουμε και θα μας φορτώνουν ότιδήποτε σκάρτο εμπόρευμα έχουν στον αιώνα τον άπαντα |
|
|
|||
|
|||
|
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .,.,.,
ΑΝ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .,.,.,.,. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .,.,...,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟς ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΛΑΒΑΙΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.,.,.,., ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟς ΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.,.,.,. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΡΑΣΙΝΟΥς ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ,.,., ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΜΠΛΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.,.,.,., ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.,.,... ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΑΔΕ Η ΕΤΣΙ Ο ΑΛΛΟς ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕς ΜΑς.,.,.,.,. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
ακόμα και στο τέλος του Β'ΠΠ η Ελλαδίτσα μας είχε την τραγικοτερη θεση....
η Κρήτη ήταν το τελευταιο οχυρό του Γ' Ραιχ που συνθηκολογησε (10 Μαι αντί 08 Μαϊ 1945). 2 μηνες μετά στην Κρητη ΑΚΟΜΑ υπήρχαν ενοπλα στρατευματα του ανυπαρκτου πλεον Γ' Ραιχ!!! (5.000 ενοπλοι Γερμανοι μεχρι την 28 Μαι 1945 και 1600 μεχρι αρχες Ιουλίου 1945). Στις 28 Ιουνίου 1945 και ενω ολη η Ευρωπη έχει παυσει τους πανηγυρισμούς της απελευθερωσης και της ειρηνης.....στην Κρητη ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ απο γερμανο φρουρό ο 27χρονος Λευτερης Ανδρουλακης ... Πιστευω η αληθεια ειναι καπου στην μέση... ένα κατεστραμένο κράτος ασχολείται με τον εμφυλιο πόλεμο και αντί να αναγεννηθει απο τις σταχτες του , ανασταίνεται σαν ζομπυ με αμερικανο αφέντη. Η επαναφορα του αιτηματος των αποζημιωσεων ήταν ενα τρυκ ανακατευθυνσης του λαικου μενους απο τα εγχωρια λαμογια στους ξενους θεσμικους. Ετσι την ωρα που ο λαος ελπιζει οτι θα λυσει το προβλημα του με τις υποθεσεις του περασμενου αιώνα , τα πολιτικα και οικονομικα καθηκια κανουν παρτυ με τα χρηματα του μνημονιου. Οταν θα δω στις πλατειες κρεμασμενους αναποδα τυπου μουσολινι τους "σωτηρες" μας τοτε θα πιστεψω πραγματικα οτι κατι αρχιζει να αλλαζει σε αυτον τον τοπο... |
|
|
||||
|
||||
|
Απόσπασμα:
Η Κυπρος πηγε να πατησει μια μικρη πατουσιτσα και της βαλανε την τουρκια μεσα. Δεν υπαρχουν μικρες χωρες που πατησανε ποδι στις μεγαλυτερες, εκτος του Ισραηλ βεβαια αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια. Μην μου φερεις παραδειγμα την Ισλανδια διοτι αυτη ειναι εκτος ευρωζωνης. Την Ιρλανδια και την Πορτογαλια τις πατανε ομοιως με μας. Απόσπασμα:
Αν τοτε ο Καραμανλης επεμενε τα πραγματα θα ειχαν εξελιχθει προς το χειροτερο κατα την αποψη μου. Απόσπασμα:
Ηταν σοφος ο καραμανλης, μπορει να μην ακουγονται πατριωτικα ολα αυτα που εγραψα πιο πανω αλλα για να τραφει ο λαος επρεπε καποιοι να φυγουν μεταναστες.....αυτη ηταν η σκεψη του και δεν διαψευστηκε. Απόσπασμα:
![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Το κρατος εχει συνεχεια, δεν μπορει ο ταδε πρωθυπουργος να λεει ''θα κανουμε αυτο'' να περναει νομους για αυτο και να υποσχεται στους αλλους πραγματα τα οποια μετα ο επομενος να τα παιρνει πισω. ειδικα οταν εχουν δοθει ανταλλαγματα οπως π.χ το ταξιδι στην γερμανια προς εργασια απο πολιτες μιας κατεστραμενης και παμφτωχης χωρας οπως ηταν τοτε η Ελλαδα. Σημερα αυτα τα οποια υποσχεθηκαν τοτε δεν μπορουν να παρθουν πισω.....με κανενα τροπο. Οσον αφορα το ''οι Γερμανοι μας χρωστανε'' μηπως με την μεταναστευση και εργασια στην Γερμανια τα χρονια τοτε, την αποκτηση δικαιωματων εκει οπως η συνταξη, η παιδεια κ.λ.π. οι Γερμανια εχει ξεπληρωσει το χρεος της? Διοτι καλλιστα θα μπορουσε να μας εχει δωσει τοτε το τι μας χρωστωσου και μετα τι? Και οι Αμερικανοι μας εδωσαν δισεκατομμυρια δολαρια με το σχεδιο Μαρσαλ...... και λοιπον? Εφτασαν? φαγωθηκαν? Ξερω, θα μου πειτε οτι φαγωθηκαν....η ευκολη απαντηση λογω μη εμπιστοσυνης, αλλα ας αναλογιστουμε ποσοι εργαστηκαν στα πλοια των γνωστων απο τα παλια εφοπλιστων οι οποιοι αγορασαν - ¨η τους χαριστηκαν - τα πλοια απο τα λεφτα του σχεδιου Μαρσαλ. Ας αναλογιστουμε με τι λεφτα εφτιαξε το 1958 τα ναυπηγεια σκαραμαγκα ο Σταυρος Νιαρχος οπου δουλεψαν χιλιαδες Ελληνες ......... ....και ποσα άλλα...... Αυτο που θελω να πω με τα σεντονια μου ειναι οτι δεν μπορουμε να κατηγορουμε ως προδοτες ανθρωπους για πραγματα τα οποια εχουν τελειωσει 60 χρονια πριν απο άλλους διοτι ετσι προσταζε το Εθνικο συμφερον........το οποιο τοτε ελεγε ''η πεινα και η ανεργεια ειναι οι πρωτες προτεραιοτητες......'' Last edited by GeorgeP; 29-03-2012 at 20:16. |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Σύγκριση ασφαλιστικών εταιρειών, κόστη | ortho | Απαραίτητα έγγραφα | 17 | 13-11-2011 12:37 |
| Άπιστες οι γυναίκες σε θέσεις ισχύος | ahileb | Υγεία | 4 | 18-05-2011 03:27 |
| Αίτηση συμβουλής για καμμένο μετασχηματιστή φορτιστή! | gemara | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 6 | 13-04-2011 13:04 |
| Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία..... | Arkas | Κοινωνική ευαισθησία | 8 | 26-12-2009 21:51 |
| Η Επιστολή των Πανεπιστημιακών προς τον Ομπάμα στα Ελληνικά | EOD-K9 | Ελλάδα | 12 | 18-06-2009 14:20 |