![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Ανεβάζω λοιπόν αυτό το θέμα για να αναλύσω λίγο το συγκεκριμένο λάστιχο με τα δικά μου μάτια
![]() ![]() ΓΙΑ ΣΤΡΙΦΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ....................... ![]() ![]() Το συγκεκριμένο λάστιχο για ΜΕΝΑ (όπως οδηγαω εγώ) είναι άκρως ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ..... Και το εξηγώ... Εχω το adventure 08 και μου αρέσει να πλαγιάζω ΠΟΛΥ το μοτο.......και όταν λέω ΠΟΛΥ εννοώ ΠΟΛΥ... Με όλα τα άλλα λάστιχα που φόρεσα κατά καιρούς δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στριψίματος ,όμως με το συγκεκριμένο πάνω στην στροφή χάνω το μηχανάκι από τον έλεγχο.... Την ώρα που βρίσκομαι πλαγιασμένος και βλέπω πως η στροφή με παίρνει και για περισσότερο πλάγιασμα στη 'σφαλιάρα' που του δίνω να πέσει και άλλο κάτω το μότο,νομιζω ότι ΤΕΡΜΑΤΙΖΡΕΙ η κορώνα του και μετά είναι το προφίλ με αποτέλεσμα να μην μου προσφέρει άλλο πλάγιασμα και το adve να κουνάει σαν βάρκα σε κύματα και αυτό να το καθιστά επικίνδυνο... Να επισημάνω πως το πέλμα του με άφησε ευχαριστημένο από την άποψη ότι ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και στο φρενάρισμα ακούει πολύ καλά.... Τώρα αν στο κούνημα της μότο πάνω στην στροφή παίζει ρόλο......το βάρος της μηχανής σε συνδυασμό με το μαλακό του πέλμα,είναι και αυτό μια σκέψη που με προβληματίζει και δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς... ΑΛΛΑ αν είσαι xtreme οδηγός ίσως αυτό το λάστιχο να μην είναι και ΟΤΙ καλύτερο... Η γνώμη μου είναι αν κάποιος το σκέφτεται να βάλει αυτό το λάστιχο και είναι στριφτερος,τότε θα ήταν καλύτερα να έβρισκε κάποιον φίλο η γνωστό που το φοράει ήδη και να το τεστάρει ο ίδιος κάνοντας το μια βόλτα για να δει αν του κάθεται και όχι να επηρεαστεί από γνώμες,,γιατί ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο οδήγησης..... ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Τελικα οι γνωμες για αυτο το ελαστικο διαφερουν παααααρα πολυ......αλλοι πινουν νερο στο ονομα του και αλλοι δεν το βαζουν ουτε τσαμπα.....εγω δεν εχω γνωμη γιατι δεν το εχω δοκιμασει,αλλα απ'οτι διαβαζω και ακουω ειναι η του υψους η του βαθους....
|
|
|
|||
|
|||
|
Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν τον Γιάννη....................δεν πλαγιάζει ΑΛΛΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙ.........
![]() ![]() ![]() Συγγνώμη φιλαράκι αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Θα τα πιουμε απο κοντα καποια στιγμη..![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Και εγώ σ' αγαπάω καρντιά μου ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
ελα να δεις τις βαλιτσες μου να μου πεις αν στριβει .,.,.,.,
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΕς ΜΗΧΑΝΕς????? ![]() ![]() ![]() ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗς ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΑ 2-3 ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΝΟΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΕΙς ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙς ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.,., ΜΗΠΩς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΟΔΗΓΟς Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙς ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ.,.,. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() Τα λαστιχα αυτα τα εβαλα τον Νοεμβριο οταν ειχα ανεβει Αθηνα και μετα απο αρκετο ψαξιμο μπορω να πω... Διαβαζα εξαιρετικες κριτικες και σε ξενα φορουμ αλλα και απο παιδια εδω Ελλαδα και ο Περιστερας μου ειπε οτι ειναι απιστευτο λαστιχο και τριφτερο. Οταν τα εβαλα ειχα ενθουσιαστει, πολυ γρηγορη κορωνα, πολυ πλαγιασμα εξαιρετικο στα νερα και βεντουζα παντου!! Χοροπηδουσα απο την χαρα μου!! . Ολα καλα λοιπον μεχρι που αρχισαν να πιανουν οι ζεστες εδω στο νησι, οπως ξερετε εντος πολης η ασφαλτος ειναι ανυπαρκτη (γυαλι ο δρομος) αλλα και εκτος ειναι ταλαιπωριμενη με μονο καποια φρεσκα καλα κομματια... Στις πρωτες ζεστες μερες λοιπον αρχισα να μην τα αισθανομαι καλα (ειχα κανει γυρω στα 4000 χλμ με τα λαστιχα στρωμενα δλδ) ειδικα το πισω γλυστρουσε του θανατα μεχρι και 4η επιανε αντισπιν αμα το ανοιγες μεσα στην πολη... Στην αρχη λεω η ιδεα μου ειναι και θα εφταιγαν και οι αεριδες που εφεραν σκονη και αμμο (νοτιαδες) ελα ομως που σιγα σιγα το φαινομενο ηταν και εκτος πολης και οταν ανεβαινε κι αλλο η θερμοκρασια γινοταν πιο εντονο!! ![]() Σε καινουργια ασφαλτο δεν τα κανει αυτα αλλα και πιο λαστιχο τα κανει?? εδω και τα battlewing που ειχε η μηχανη οταν την πηρα και ειχε 20000 χλμ σε καλη ασφαλτο ηταν βεντουζα αλλα και στην ζεσταμενη γλιστρουσαν οσο τα pilot 3 που ειχαν 4000 χλμ!!! ![]() Πραγματικα αυτο το λαστιχο ειναι απο τα μονα που ενω στην αρχη ημουν κατενθουσιασμενος ξαφνικα οταν ζεστανε ο καιρος με ξενερωσανε πολυ και δεν τους εχω τοση εμπιστοσυνη...Πιστευω οτι για εδω Κρητη δεν κανει καθολου αυτο το λαστιχο που εχουμε ζεστο καιρο 7-8 μηνες τον χρονο... ![]() Θα περιμενω παλι απο Σεπτεμβρη να τα χαρω διοτι τωρα δεν πατανε... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ειμα σχεδον σιγουρος οτι εχουν 'πιασει γυαλαδα' απο το συνεχομενο μη αντιληπτο σπιναρισμα στη λιωμενη ασφαλτο με αποτελεσμα να ακυρωθει καθε χαρακτηριστικο τους.. Με μια βολτα σε ενα αγριο ορεινο στροφιλικι 100χλμ θα εχεις καινουργιο λαστιχο.. Αυτο που γραφει ο Γιαννης παντως μονο ο Staga θα μπορεσει να το επιβεβαιωσει..
|
|
|
|||
|
|||
|
Η συμπεριφορα τους με θυμιζει τα michelin που ειχα στο αυτοκινητο. Το καλοκαιρι μεσα στην πολη δεν πατουσε πουθενα. Και το θεμα του ηταν ακριβως αυτο που ειπε ο Πασχαλης. Μια βολτα μεχρι περιστερα, λιβαδια ανεβα κατεβα και το λαστιχο πετουσε. Βεβαια ηταν τα μονα που κρατησαν μονο 7000 χλμ. Μετα οτι και να τα κανα τα ειχαν φτυσει. Πολυ καλο λαστιχο αλλα με μικρη διαρκεια ζωης. Οπου και να τα πετυχα το ιδιο αποτελεσμα.
Μιλαμε για σβελτους οδηγους ετσι, οχι για τον κυρ Τακη με το corolla........
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
|