GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 19-06-2012, 20:02
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή Κόμματα: Ποιό έχει πλεόνασμα και ποιά είναι βουτηγμένα στα χρέη;


Την ίδια στιγμή, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν σημαντικά χρέη. Σύμφωνα με το νόμο Γιαννίτση, η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων ανέρχεται στο 0,75 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού, αντί του 1,02 τοις χιλίοις που ήταν παλιότερα. Αν υποτεθεί ότι το 2013 τα τακτικά έσοδα φτάσουν τα 52 δισ. τότε οι οικονομικές ενισχύσεις των επτά κομμάτων που μπήκαν στη νέα Βουλή θα έχουν ως εξής.

Η Νέα Δημοκρατία που πήρε 1.825.609 ψήφους στις εκλογές θα δει να μπαίνουν στα ταμεία της 1,6 εκ. ευρώ λιγότερα από ότι το 2011. Συγκεκριμένα, όπως υπολογίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», η κρατική χρηματοδότηση θα πέσει από τα 17 εκ. ευρώ το 2011 στα 15,4 εκ. το 2013. Παράλληλα όμως η Νέα Δημοκρατία έχει δάνεια ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έσοδα από εισφορές μελών και φίλων είναι σχεδόν μηδενικά.

Κι αν τα 120 εκατομμύρια που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία στις τράπεζες φαίνονται πολλά, τα νούμερα στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν τουλάχιστον ίλιγγο. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τις 755.832 ψήφους που πήρε την Κυριακή, θα λάβει μόνο 7,5 εκατομμύρια ευρώ από 21,75 εκατομμύρια που πήρε το 2011. Την ίδια ώρα όμως, έχει δάνεια και υποχρεώσεις 125 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 98 εκ. αφορούν συμβάσεις που λήγουν μέσα στο 2013!

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ένα από τα λίγα κόμματα που θα έχει πλεόνασμα, καθώς με τις 1.655.053 ψήφους που έλαβε, η χρηματοδότησή του θα υπερτριαπλασιαστεί: από τα μόλις 3,9 εκ. ευρώ που έλαβε το 2011 θα εκτιναχθεί στα 14,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013, δηλαδή τα διπλά από ότι το ΠΑΣΟΚ. Μολονότι το κόμμα δεν έχει ιδιαίτερα έσοδα από συνδρομές φίλων και μελών, τα δάνειά του είναι μόλις 8 εκατομμύρια ενώ το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του είναι ιδιόκτητο. Επομένως, μπορεί να αποπληρώσει όλα τα δάνεια και να του μείνουν και άλλα 6 εκατομμύρια για να ξοδέψει το 2013.

Ευκατάστατοι θα γίνουν όμως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι με 462.456 ψήφους θα πάρουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ το 2013, ενώ η Χρυσή Αυγή θα βάλει στα Ταμεία της κάτι παραπάνω από 3,5 εκ. ευρώ.

Χαμένο θα είναι το ΚΚΕ που η μεγάλη μείωση της εκλογικής του δύναμης (το ψήφισαν μόλις 277.179 πολίτες από τους 517.249 του 2009) θα οδηγήσει και σε τσεκούρεμα της κρατικής επιδότησης. Από τα 5,2 εκ. ευρώ θα βρεθεί στα 3,95 εκ. ευρώ.


Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:30.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!