![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Χαιρετώ την παρέα
Καθώς νέο μέλος του forum σας δεν ήξερα ακριβώς που να απευθύνω αυτό το θέμα, οπότε αποφάσισα να απευθυνθώ στα τεχνικά θέματα που αράζουν τα μαστόρια, καθώς δεν έχω την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχετε αποκτήσει με την συμβίωση αυτών των μηχανών. Για να ξεκινήσω, να σας πω πως αυτή τη στιγμή έχω μπεί στην διαδικασία πώλησης του τίγρη μου με σκοπό την αγορά ενός 1200gs. (παρεπιπτόντως αν ακούσει κανείς για κάποιον που ενδιαφέρεται για ανταλλαγή, είμαι όλος αυτιά..) αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Θα ήθελα συμβουλές λοιπόν όσον αφορά την αναζήτηση για το νέο μου μοτό. Ξεκαθαρίζω πως ενδιαφέρομαι για το απλό gs.. όχι το adv. Καταρχίν δεν χρειάζεται να σας πώ εγώ τι ράδιο αρβύλα ακούγεται για τα μοντέλα 08-09.. αυτά ισχύουν ή είναι όντως αρβύλα;-Επίσης να ξεκαθαρίσω πως τα οικονομικά δεν επιτρέπουν για μοντέλα '10-'11-'12..άρα η αντιπαράθεση είναι 08-09 ή πιο πριν; Δεύτερον εάν υπάρχουν στοιχεία που να μπορώ να ξεχωρίσω ένα καλό gs από ένα ταλαιπωρημένο που θα μου βγάλει άμεσα προβλήματα;-Έχω ακούσει ιστορίες από θρίλερ με διαφορικά και άξονες.. Και τρίτον το πιο υποκειμενικό θέμα.. των χιλιομέτρων! Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες με λίγα χιλιόμετρα (κάτω από 20.000) που σε οποιαδήποτε άλλη μοτό θα τις έκανε πιο δελεαστικές. Όλοι όμως όσους έχω ακούσει, μου λένε πως αν είναι να σου βγάλει πρόβλημα το gs θα σου το βγάλει στις πρώτες δεκάδες χιλιόμετρα..-άρα τι κάνουμε ρε παιδιά;; κοιτάω με πάνω από 40.000 που με συμφέρει και οικονομικά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλαράκι οπως ΌΛΑ τα μεταχειρισμένα ετσι και τα gs εν μέρη ειναι ΛΟΤΤΟ...
![]() Προσωπικά το τελευταίο που θα με απασχολούσε ήταν τα χιλιομετρα...θα έδινα περισσοτερο βάση στα επισημα service της μηχανής όπως και στην γενικότερη κατάστασή της,,,Ευτυχως με μία επίσκεψη (κατα προτιμηση σε Επίσημο) συνεργείο θα μάθεις και το ιστορικο της μοτο (ανακλησεις κ.τ.λ) και τι αλλο <<μπορει>> να χρειαστεί ![]() Last edited by vasorfa; 30-07-2012 at 19:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Σύμφωνοι φίλε μου, με ένα chck στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα φαίνονται όλα.. απλά επειδή ρώτησα, η τιμή για έναν έλεγχο στοιχίζει γύρω στα 60 ευρώ.. οπότε αν είναι να κοιτάξω 3 μηχανάκια έχω ήδη δώσει 180 ευρώ από το πουθενά..και ίσως να μην μου κάνει και καμία στην τελική.. εννοείται πως η καλύτερη υποψήφια θα περάσει και από συνεργείο της bmw πριν την αγοράσω, απλά ρωτάω για μερικά tips που να μπορώ να ξεχωρίσω αρχικά από μόνος μου τις "καλές" από τις πιο ταλαιπωρημένες..
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε,τα χρήματα για τον ελεγχο ΜΗΝ τα λυπάσαι....μπορει να σε γλυτώσουν απο ΤΟΝΝΟΥΣ ταλαιπωριας αργότερα.....
λοιπον..τζαμπα μαν εφτασε! Για αρχή¨, Οπτικός έλεγχος γύρω γύρω της μηχανής-τσεκάρεις σκουριές-φουσκώματα στο χρώμα-εκδορες.αμοιχες. τσεκάρεις στο διπλο σταντ τον πισω τροχο..αν εχει τζογο....πας για κατάθεση*sos ενα μικρό τζογαλάκι το εχουν ολες,,, βαζεις πρωτη.με σβηστο μοτερ...και στριβεις μπρός πισω τον πισω τροχο..ακούς-αισθάνεσε τον αξονα....(αν π.χ.)εχει μεγάλες ανοχες ή κοπανάει... κοιτάς δισκους φρένων-τακάκια σε τι κατασταση είναι και αν εχουν αλλαχτει...ελεγχεις αναρτησεις-Παρατηρεις τυχον διαρροες...υγρασια ή λαδάκι...(μοντελα esa 2008 ευαισθητούλια με αναρτήσεις...)μετα..βλέπεις τις φούσκες του διαφορικου αν ειναι ξεραμενεσ-σκοισμενεσ ταλαιπωρημένες...(μην εχει παρει νερο δλδ ο αξονασ και πας για πηνίο-ρουλεμαν,,,)μετα,οπτικος ενδελεχεις ελεγχοσ του μοτερ---τσεκ για διαρροες-ψωριάσματα...οπτικος έλεγχος του εμπρος συστήματος-ηρθε η ωρα να μιζαρεις---την ακους αν κοπαναει σαν κατσαρολα--μην σε ανησυχει--ετσι κανει...αν ακους λεσ και εχεις ριξει κερματα παιζει να εχεις θεμα pressdirect...(τσουζει...αλλα αν δεν σε χαλαει το ακουστιοκο το φτιαχνεις οατν πας για δίσκο)μετα--τεστ ride...τσεκαρεις τα ηλεκτικα-αναβουν ολα,φθορες στα μπουτον στα χειριστήρια και αλλα....δεν φοβασαι να την ανοιξεις αλλα και να την κλεισει αποτομα(να δεις μοτερ) και φρενα κ.τ.λ. ουφ..αυτα προς ωρας...παω να βγαλω κανένα ευρω... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ μάγκα!! ήσουν πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ολοι εδω βοηθάμε!!!!! αν χρειαστεις τιποτις παραπάνω...παρε τηλ (θα το βρείς στο προφίλ) ο......Μάγκας ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραίος ο vasorfa
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Ευχαριστώ παιδιά για την στήριξη!! Πάντως κάτι τελευταίο: γενικά να έχω κάποια προτίμηση σε μοντέλο ή να προτιμήσω το πιο καινούριο που θα βρω; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
To μονο που θα κοιταξεις ειναι κατα ποσον ειναι νοικοκυρης αυτος που την εχει και την πουλαει
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|