GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 30-07-2012, 19:20
val3983 Ο/Η val3983 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2012
Περιοχή: xania
Μoto: triumph tiger 1050
Προεπιλογή Ένας άσχετος..

Χαιρετώ την παρέα
Καθώς νέο μέλος του forum σας δεν ήξερα ακριβώς που να απευθύνω αυτό το θέμα, οπότε αποφάσισα να απευθυνθώ στα τεχνικά θέματα που αράζουν τα μαστόρια, καθώς δεν έχω την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχετε αποκτήσει με την συμβίωση αυτών των μηχανών.
Για να ξεκινήσω, να σας πω πως αυτή τη στιγμή έχω μπεί στην διαδικασία πώλησης του τίγρη μου με σκοπό την αγορά ενός 1200gs. (παρεπιπτόντως αν ακούσει κανείς για κάποιον που ενδιαφέρεται για ανταλλαγή, είμαι όλος αυτιά..) αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Θα ήθελα συμβουλές λοιπόν όσον αφορά την αναζήτηση για το νέο μου μοτό. Ξεκαθαρίζω πως ενδιαφέρομαι για το απλό gs.. όχι το adv.
Καταρχίν δεν χρειάζεται να σας πώ εγώ τι ράδιο αρβύλα ακούγεται για τα μοντέλα 08-09.. αυτά ισχύουν ή είναι όντως αρβύλα;-Επίσης να ξεκαθαρίσω πως τα οικονομικά δεν επιτρέπουν για μοντέλα '10-'11-'12..άρα η αντιπαράθεση είναι 08-09 ή πιο πριν;
Δεύτερον εάν υπάρχουν στοιχεία που να μπορώ να ξεχωρίσω ένα καλό gs από ένα ταλαιπωρημένο που θα μου βγάλει άμεσα προβλήματα;-Έχω ακούσει ιστορίες από θρίλερ με διαφορικά και άξονες..
Και τρίτον το πιο υποκειμενικό θέμα.. των χιλιομέτρων!
Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες με λίγα χιλιόμετρα (κάτω από 20.000) που σε οποιαδήποτε άλλη μοτό θα τις έκανε πιο δελεαστικές. Όλοι όμως όσους έχω ακούσει, μου λένε πως αν είναι να σου βγάλει πρόβλημα το gs θα σου το βγάλει στις πρώτες δεκάδες χιλιόμετρα..-άρα τι κάνουμε ρε παιδιά;; κοιτάω με πάνω από 40.000 που με συμφέρει και οικονομικά;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Reply With Quote
Παλιό 30-07-2012, 19:26
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Ένας άσχετος..

Φιλαράκι οπως ΌΛΑ τα μεταχειρισμένα ετσι και τα gs εν μέρη ειναι ΛΟΤΤΟ...

Προσωπικά το τελευταίο που θα με απασχολούσε ήταν τα χιλιομετρα...θα έδινα περισσοτερο βάση στα επισημα service της μηχανής όπως και στην γενικότερη κατάστασή της,,,Ευτυχως με μία επίσκεψη (κατα προτιμηση σε Επίσημο) συνεργείο θα μάθεις και το ιστορικο της μοτο (ανακλησεις κ.τ.λ) και τι αλλο <<μπορει>> να χρειαστεί φυσικά αν προκύψουν μοντέλα που έχουν ακόμα εγγύηση ή τα πάρεις απο το επισημο της bmw και σου δωσουν extra εγγύηση προτιμούνται!!

Last edited by vasorfa; 30-07-2012 at 19:28.
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2012, 19:59
Junior Member

Σύμφωνοι φίλε μου, με ένα chck στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα φαίνονται όλα.. απλά επειδή ρώτησα, η τιμή για έναν έλεγχο στοιχίζει γύρω στα 60 ευρώ.. οπότε αν είναι να κοιτάξω 3 μηχανάκια έχω ήδη δώσει 180 ευρώ από το πουθενά..και ίσως να μην μου κάνει και καμία στην τελική.. εννοείται πως η καλύτερη υποψήφια θα περάσει και από συνεργείο της bmw πριν την αγοράσω, απλά ρωτάω για μερικά tips που να μπορώ να ξεχωρίσω αρχικά από μόνος μου τις "καλές" από τις πιο ταλαιπωρημένες..

Reply With Quote
Παλιό 30-07-2012, 20:16
Senior Member

Φίλε,τα χρήματα για τον ελεγχο ΜΗΝ τα λυπάσαι....μπορει να σε γλυτώσουν απο ΤΟΝΝΟΥΣ ταλαιπωριας αργότερα.....

λοιπον..τζαμπα μαν εφτασε!

Για αρχή¨,

Οπτικός έλεγχος γύρω γύρω της μηχανής-τσεκάρεις σκουριές-φουσκώματα στο χρώμα-εκδορες.αμοιχες.

τσεκάρεις στο διπλο σταντ τον πισω τροχο..αν εχει τζογο....πας για κατάθεση*sos ενα μικρό τζογαλάκι το εχουν ολες,,,

βαζεις πρωτη.με σβηστο μοτερ...και στριβεις μπρός πισω τον πισω τροχο..ακούς-αισθάνεσε τον αξονα....(αν π.χ.)εχει μεγάλες ανοχες ή κοπανάει...

κοιτάς δισκους φρένων-τακάκια σε τι κατασταση είναι και αν εχουν αλλαχτει...ελεγχεις αναρτησεις-Παρατηρεις τυχον διαρροες...υγρασια ή λαδάκι...(μοντελα esa 2008 ευαισθητούλια με αναρτήσεις...)μετα..βλέπεις τις φούσκες του διαφορικου αν ειναι ξεραμενεσ-σκοισμενεσ ταλαιπωρημένες...(μην εχει παρει νερο δλδ ο αξονασ και πας για πηνίο-ρουλεμαν,,,)μετα,οπτικος ενδελεχεις ελεγχοσ του μοτερ---τσεκ για διαρροες-ψωριάσματα...οπτικος έλεγχος του εμπρος συστήματος-ηρθε η ωρα να μιζαρεις---την ακους αν κοπαναει σαν κατσαρολα--μην σε ανησυχει--ετσι κανει...αν ακους λεσ και εχεις ριξει κερματα παιζει να εχεις θεμα pressdirect...(τσουζει...αλλα αν δεν σε χαλαει το ακουστιοκο το φτιαχνεις οατν πας για δίσκο)μετα--τεστ ride...τσεκαρεις τα ηλεκτικα-αναβουν ολα,φθορες στα μπουτον στα χειριστήρια και αλλα....δεν φοβασαι να την ανοιξεις αλλα και να την κλεισει αποτομα(να δεις μοτερ) και φρενα κ.τ.λ.

ουφ..αυτα προς ωρας...παω να βγαλω κανένα ευρω...
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2012, 20:28
Junior Member

Ευχαριστώ πολύ μάγκα!! ήσουν πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός!!!

Reply With Quote
Παλιό 30-07-2012, 21:05
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από val3983 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστώ πολύ μάγκα!! ήσουν πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός!!!

Πού το ξέρεις οτι έιμαι μαγκας

Ολοι εδω βοηθάμε!!!!!

αν χρειαστεις τιποτις παραπάνω...παρε τηλ (θα το βρείς στο προφίλ)

ο......Μάγκας
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2012, 21:14
lepanto Ο/Η lepanto βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μoto: GS1200 ADV

Ωραίος ο vasorfa στα Χανιά παρεμπιπτόντως υπάρχουν πολλοι φίλοι που σε έναν καφε μπορούν να σου πουΝ τα πάντα (spitico jmar κλπ)
Reply With Quote
Παλιό 31-07-2012, 01:50
Junior Member

Ευχαριστώ παιδιά για την στήριξη!! Πάντως κάτι τελευταίο: γενικά να έχω κάποια προτίμηση σε μοντέλο ή να προτιμήσω το πιο καινούριο που θα βρω;

Reply With Quote
Παλιό 31-07-2012, 14:22
phoenix Ο/Η phoenix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1200GS/05 βυζαντινο

To μονο που θα κοιταξεις ειναι κατα ποσον ειναι νοικοκυρης αυτος που την εχει και την πουλαει
Reply With Quote
Παλιό 10-08-2012, 00:38
alex68 Ο/Η alex68 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2011
Περιοχή: Αθηνα-δυτικα
Μoto: gs1200r

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vasorfa Εμφάνιση μηνυμάτων
..θα έδινα περισσοτερο βάση στα επισημα service της μηχανής !
Αν το πηγαίνει σε εξουσιοδοτημένο σημαίνει πως είναι νοικοκύρης κια large τύπος με την μπέμπα του. Κοιτάς και το σουλούπι και αν σου αρέσει την τσίμπησες.Τέλος.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης