Πρόβλημα με θερμοκρασία σε F650 GS
Ξαφνικά χτες κάποια στιγμή που είχα κολλήσει στην κίνηση μου άναψε το λαμπάκι θερμοκρασίας του παραφλού. Το βεντιλατέρ λειτουργούσε. Έσβησα αμεσως την μηχανή και περιμενα 5 λεπτά, κατόπιν έβαλα μπροστά, το λαμπάκι ήταν σβηστό, και γύρισα απο εθνική στο σπίτι μου χωρίς κανένα πρόβλημα στην πορεία. Έλυσα λοιπόν το αριστερό καπάκι, και τσέκαρα το παραφλού. Το δοχείο υπερχείλισης είχε παραφλού μέχρι την ένδειξη max, αλλά στο ψυγείο δεν έβλεπα υγρό! Πρόσθεσα λοιπόν, απο την τάπα του ψυγείου, πήρε περίπου 250 ml, έκανα την απαραίτητη εξαέρωση, έβαλα για λίγο εμπρός και πρόσθεσα και λίγο ακόμα που πήρε. Τσέκαρα το σωληνάκι που επικοινωνεί το στόμιο του ψυγείου με το παγούρι υπερχείλισης και επικοινωνεί κανονικά.
Δεν ξανα είχα ποτε τέτοιο πρόβλημα, πριν ένα μήνα μάλιστα τσέκαρα την στάθμη στο ψυγείο, ήταν μια χαρα και επειδή μάλιστα το λάστιχο της τάπας ήταν ταλαιπωρημένο την αντικατέστησα με γνήσια καινούρια!
Επίσης δεν έχω παρατηρήσει καμιά διαρροή. Πως έλειπε υγρό απο το ψυγείο και η στάθμη του παγουριού ήταν στο ίδιο επίπεδο??
Απο ότι το έχω ψάξει τα πιο πιθανα σενάρια είναι τάπα, θερμοστάτης, τρόμπα νερού.
Επίσης έχω ακούσει και κάτι πιο άσχημο, πως μπορεί να έχει κάψει φλάτζα κεφαλής και να περνάει καυσαέρια στο κύκλωμα ψύξης!!!! Ελπίζω να μην είναι κάτι τετοιο!
Τα λάδια είναι μια χαρά χωρίς ίχνος νερού πάντως!
Αν τυχών πάντως ανοίξει το βεντιλατέρ και αφήσω την μηχανή στο ρελαντί δεν κλείνει τουλάχιστον στα 3-5 λεπτά, είναι φυσιολογικό?
Ιδέες-προτάσεις??
|